Общи политически приказки

Подфорум за политически дебати.
Публикувай отговор
Der Meister
Обратна връзка:

Re: Pokémon – General thread

Мнение от Der Meister »

Ужасен човек е, но със сигурност доста мъдър!
The Arrow

Мнение от The Arrow »

Image

Това съм аз. Очаквах да съм по в центъра. Искаше ми се да отговори на някой въпроси от типа на "нямам мнение" или не съм достатъчно запознат по темата.
тежки нокаути
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

При мен нещата не се променят особено.

Image
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
Gen.Toast
В момента играе: PTSD simulator

Мнение от Gen.Toast »

Image

Въпреки резултата, аз не смятам че държавата трябва да ти бърше гъза както е модерно на запад.
Горд психопат, социопат, олигофрен, аутист, сериен убиец, евреин, темерут. (няма градация)
PISO MOJADO, DIRTBAG!
Аватар
Liberty
В момента играе: League of Legends
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Der Meister написа: Странно аз пък не съм видял нито един лекар или учен да твърди, че е убийство, само християни.
Това не е аргумент и освен това не е вярно. Дебата за аборта е философкси и хуманитарен не научно-медицински въпрос. Научната фактология е ясна. Все още чакам да чуя аргументи за това как аборта не е убийство.
Ако смяташ, че е убийство и го подкрепяш тогава не излиза, че подкрепяш убийствата?
Да, точно това излиза. За това никъде не съм казал, че подкрепям абортите. Казах, че не смятам, че в определени рамки трябва да е забранено. Като компромисно решение, заради изложените вече аргументи. Това, че нещо е позволено, не значи, че е добро. И не смятам така от религиозни подбуди, а защото изхождам от калсическо-либералното схващане, че човешкия живот е най-висшата ценност.
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
Der Meister
Обратна връзка:

Мнение от Der Meister »

Като започнах да си правя теста, бях на път да се откажа, заради глупаво зададените въпроси, но все пак се насилих.

Image
vanmx

Мнение от vanmx »

Аз през година го правя и съм все в лилавия квадрат.

Точката все се мърда леко наляво или надясно според това как съм отговорил на няколкото въпроси в които не съм сигурен.

Image
Der Meister
Обратна връзка:

Мнение от Der Meister »

Liberty написа:
Der Meister написа: Странно аз пък не съм видял нито един лекар или учен да твърди, че е убийство, само християни.
Това не е аргумент и освен това не е вярно. Дебата за аборта е философкси и хуманитарен не научно-медицински въпрос. Научната фактология е ясна. Все още чакам да чуя аргументи за това как аборта не е убийство.
Ако смяташ, че е убийство и го подкрепяш тогава не излиза, че подкрепяш убийствата?
Да, точно това излиза. За това никъде не съм казал, че подкрепям абортите. Казах, че не смятам, че в определени рамки трябва да е забранено. Като компромисно решение, заради изложените вече аргументи. Това, че нещо е позволено, не значи, че е добро. И не смятам така от религиозни подбуди, а защото изхождам от калсическо-либералното схващане, че човешкия живот е най-висшата ценност.
Аха, значи искаш убийствата да са разрешени. Що за изрод си? :D Отделно, ти си противоречиш. В предишния си пост каза, че абортът бил убийство от научна гледна точка, сега твърдиш, че не бил научно-медицински въпрос. Последно какъв въпрос е?
Der Meister
Обратна връзка:

Мнение от Der Meister »

Браво, че твърдиш, че анархизмът е дясна идеология, а не както повечето се бъркат, че е лява. Не се имам за анархист, по-скоро за умерен либертарианец. Интересно какво трябваше да отговоря, за да съм по-надолу, при положение, че на абсолютно всички въпроси, които са по линията авторитаризъм-либерализъм, избрах либералната опция.
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Image
Ghost reporting!
Der Meister
Обратна връзка:

Мнение от Der Meister »

Ха! Очаквах да си по в дясно. Не мога да повярвам, че съм по-десен от теб. Излиза, че ти си по-скоро центрист.
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Der Meister написа: Аха, значи искаш убийствата да са разрешени. Що за изрод си? :D Отделно, ти си противоречиш. В предишния си пост каза, че абортът бил убийство от научна гледна точка, сега твърдиш, че не бил научно-медицински въпрос. Последно какъв въпрос е?
Няма противоречие. За науката фактите са ясни. Вземането на решение имайки предвид тези факти е морален, философски, политически или както искаш го наречи проблем.

Истинският въпрос за абортите обобщен в едно изречение е: "На какъв етап от развитието на зародиша/плода, ние като общество считаме за приемливо, да бъде прекратен живота му по желание на майката и смятаме ли го изобщо за приемливо?". Така поставен въпроса не звучи никак приятно, но за това тази тема не е лека и не бива да се подхожда опростенчески и с неуважение към която и да е от двете страни, тъй като и двете имат своите валидни аргументи.
Ghost reporting!
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Der Meister написа:Ха! Очаквах да си по в дясно. Не мога да повярвам, че съм по-десен от теб. Излиза, че ти си по-скоро центрист.
Тестът е и винаги е бил много тенденциозен. Ако отговаряш по съвест, а не умишлено с цел да се изкараш десен, те изкарва в най-добрия случай центрист. Но, дори така да е, всъщност моите възгледи винаги са били по-скоро умерени.
Ghost reporting!
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

Тоя тест бтв е със супер ляв уклон и не взима предвид достатъчно сериозно днешната реалност - на въпроса примерно трябва ли международните корпорации да бъдат регулирани, ще те запрати наляво, ако отговориш с "да", което в ерата на фейсбук, амазон, гугъл и т.н. съвсем не изглежда чак толкова "ляво" вече.

Ето един друг, който е малко по-точен според мен:

https://www.idrlabs.com/political-coordinates/test.php

Image
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
Der Meister
Обратна връзка:

Мнение от Der Meister »

Именно. Аз затова отговарях спрямо днешната реалност. Примерно, имаше въпрос дали компаниите трябва да носят социална отговорност. Принципно щях да отговоря, че трябва да носят, но на фона на културния марксизъм, който се вихри, отговорих, че по-скоро не трябва.
The Arrow

Мнение от The Arrow »

Да, и на мен някои въпроси ми се сториха крайно неактуални.
тежки нокаути
Der Meister
Обратна връзка:

Мнение от Der Meister »

Лол, този тест ме изкара доста по-краен :D

Image
Gen.Toast
В момента играе: PTSD simulator

Мнение от Gen.Toast »

Image

Мисля че е по-точен тоя тест.
Горд психопат, социопат, олигофрен, аутист, сериен убиец, евреин, темерут. (няма градация)
PISO MOJADO, DIRTBAG!
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

И този тест има доста тенденциозно зададени въпроси, но поне ти оставя варианта да си неутрален - нито да нито не.

Ей ме и мене. Десен икономически, умерено-консервативен по социалните въпроси. Горе-долу точно.

Image
Ghost reporting!
Der Meister
Обратна връзка:

Мнение от Der Meister »

Много сте консервативни всичките. Оставете хората да си пушат тревицата, да си правят аборти и да са педали ебаси :D
Публикувай отговор