Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ?

Нещата от живота
Публикувай отговор
Duke

Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ?

Мнение от Duke »

Много добър кавър! Или си много ученолюбив, или просто ти се удава. :)
vanmx

Мнение от vanmx »

Здравейте, изроди. През живота си не съм свирил на китара, а съм много надъхан да се науча. Направо ви завиждам че имате такива умения. Искам и аз да се науча да свиря на елекрическа китара. Слушам траш, дет и блек. Нямам никакъв опит в правенето на музика. Препоръчайте ми китарка подходяща за целта и всичко там необходимо за да звучи, но имайте предвид че съм сиромах човек. :D
долу_админа
В момента играе: Игрътъ

Мнение от долу_админа »

Здрасти, новобранка. Въпросите ти са търкани на немалко места в мрежата (и то български), затова ще бъда по-лаконичен (и за удобство ще си позволя да нарека тремолото "ръчка" :D) . Китара ти препоръчвам да си закупиш от:

1 Магазините на Dynacord, където продават китари Cort. Китарите са на принципа добро качество на относително скромна цена.

2 Форума на muzicant.org Продават се китари и прочее апаратура втора употреба, понякога изскачат направо убийствени оферти. сЕдиш и дебнеш!

3 Китарите Washburn във Фактор също не са идеално лоши и стават за жици.

За китарата ще ти трябва и усилвател. Тук ще се сблъскаш с жестоката истина. Евтините усилвателчета звучат като пръдня, дразнят тебе и комшиите и изобщо не си струват парите и занимавката. Препоръчвам ти на първо време да си купиш симулатор на усилватели и ефекти. Най-вече някой от трите модела POD на Line 6. Вървят към 200-300 лв и докарват повече от доволен звук. Има и вариант да свириш през компютъра за без пари, но това в един момент доста ще ти осакати свиренето, а и ще те ограничава, затова вложи малко кинти за свестен усилвател втора употреба или POD-ец. Не купувай ново и евтино! Не си купувай китара Squier за 200 лева, защото като идеш с нея в репетиционната, ще ти се стъжни живота от готиния звук БРУММММММ. Свестните китари за метъл почват от 300-400 нагоре нови, за под тази цена на ново си купуваш талпа. Ако си ок с това, мятай се и след три години хвани свястна китара и се чуди как по дяволите си свирил с онова нещо. И още нещо - избягвай китари с ръчка. Евтина китара с ръчка е абсолютен ташак - веднага се разстройва китарата, а ако ръчката е тип Floyd Rose, просто си го спести. Туй е от мене, дано съм ти помогнал.
vanmx

Мнение от vanmx »

Благодаря за отговора. Разгледах сайта на Cort и не разбирам от такава техника, но тези evil series много ми допднаха като визия, а за тази марка чета само хубави работи :D. Като се поопарича малко бих направил такава покупка. Смятам като за начало да използвам компютъра като усилвател, докато се понауча да дрънкам, та после ще мисля за нещо по-така.
Алминатора`
В момента играе: Poker Stars

Мнение от Алминатора` »

EVL сериите са с Флойд Роуз тремоло и общото мнение за тях е че са с много мек хардуер и лесно се чупят след няколко месеца ползване.
Препоръчвам ти да си вземеш китара от G серията или някоя друга с обикновено тремоло.

Ето как изглежда Флойд Роуз :

Изображение

И ето го обикновеното тремоло :

Изображение

Мисля, че схващаш горе долу разликите.

И освен това Флойда не е добре, особено ако никога не си хващал китара, тъй като струните се сменят бая трудно и освен това трябва да се интонира всеки път при нови струни и се съмнявам да ти се занимава с това :)

П.С. Това за мекият хардуер важи за евтините модели на Корт.За тези от 700 нагоре забележки няма :)
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

Мнение от shub niggurat »

Алмо, твойта каква беше ?
джумерки
Алминатора`

Мнение от Алминатора` »

G254
Алминатора`

Мнение от Алминатора` »

Току-що ми дойде една идея.

Пуска се някакъв random джем трак, всеки свири по него и гласуваме за този, който е най-добър.
Мисля, че с тази "игра" всеки ще може да се усъвършенства без да се налага да се събираме всички на едно място.
Има ли заинтересувани?
долу_админа

Мнение от долу_админа »

http://www.4shared.com/file/234920034/f ... stal2.html

поздрав, масонски подлоги.
долу_админа

Мнение от долу_админа »

Благодаря. :) Считам я за една от най-хубавите песни на Death, която при това далеч не е от най-сложните за китара. Научих я цялата, защото живот и здраве ще я репетираме с една здрава софийска банда (Structure Of Mind) и междувременно реших да я запиша.
Аватар
Kompoth

Мнение от Kompoth »

поздрав.
дойде от мерака ми да видя ква е настройката, та рекох да видим ка се свири и така :)
долу_админа

Мнение от долу_админа »

бахти звука, евала :shock:
Аватар
Kompoth

Мнение от Kompoth »

майка ти и линк деба
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

Мнение от shub niggurat »

те от мене едно, наскоро го измислих :
http://tranz.it/load.php?id=K8FHMo878lSlp5WS524949

и не можем се сетим от къде ми звучат познати някои моменти ... чувал съм ги някъде, некой ако се сеща - да каже :?
джумерки
Аватар
Kompoth

Мнение от Kompoth »

баце, то така става кат почнеш да използваш стандартни акорди - все нещо познато звучи, щот всички песни с тех ги пишем :D

ето - SLOW, дано работи, щот искам критика, аджамии прости! :D
->Изход<-

Мнение от ->Изход<- »

аз може скоро да кача нещо мое, вече от 6 месеца ходя на уроци активно.
Ама е много комплексарско като почнете да се качвате :lol:
Пени написа:ma nikoi ne ti chete na teb postovete be
долу_админа

Мнение от долу_админа »

Таба е точен. Когато плъзгаш от 7 към 8 и от 5 към 4, 8 и 4 не ги удряш с перото, а ги оставяш да отзвучат от придвижването на пръстите ти. Така си спестяваш един удар, който трябва да отиде за стъргането по шеста струна. По добре я учи от Guitar Pro.
Публикувай отговор