Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ?
Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ?
Много добър кавър! Или си много ученолюбив, или просто ти се удава. 
Здравейте, изроди. През живота си не съм свирил на китара, а съм много надъхан да се науча. Направо ви завиждам че имате такива умения. Искам и аз да се науча да свиря на елекрическа китара. Слушам траш, дет и блек. Нямам никакъв опит в правенето на музика. Препоръчайте ми китарка подходяща за целта и всичко там необходимо за да звучи, но имайте предвид че съм сиромах човек. 
-
долу_админа
- В момента играе: Игрътъ
Здрасти, новобранка. Въпросите ти са търкани на немалко места в мрежата (и то български), затова ще бъда по-лаконичен (и за удобство ще си позволя да нарека тремолото "ръчка"
) . Китара ти препоръчвам да си закупиш от:
1 Магазините на Dynacord, където продават китари Cort. Китарите са на принципа добро качество на относително скромна цена.
2 Форума на muzicant.org Продават се китари и прочее апаратура втора употреба, понякога изскачат направо убийствени оферти. сЕдиш и дебнеш!
3 Китарите Washburn във Фактор също не са идеално лоши и стават за жици.
За китарата ще ти трябва и усилвател. Тук ще се сблъскаш с жестоката истина. Евтините усилвателчета звучат като пръдня, дразнят тебе и комшиите и изобщо не си струват парите и занимавката. Препоръчвам ти на първо време да си купиш симулатор на усилватели и ефекти. Най-вече някой от трите модела POD на Line 6. Вървят към 200-300 лв и докарват повече от доволен звук. Има и вариант да свириш през компютъра за без пари, но това в един момент доста ще ти осакати свиренето, а и ще те ограничава, затова вложи малко кинти за свестен усилвател втора употреба или POD-ец. Не купувай ново и евтино! Не си купувай китара Squier за 200 лева, защото като идеш с нея в репетиционната, ще ти се стъжни живота от готиния звук БРУММММММ. Свестните китари за метъл почват от 300-400 нагоре нови, за под тази цена на ново си купуваш талпа. Ако си ок с това, мятай се и след три години хвани свястна китара и се чуди как по дяволите си свирил с онова нещо. И още нещо - избягвай китари с ръчка. Евтина китара с ръчка е абсолютен ташак - веднага се разстройва китарата, а ако ръчката е тип Floyd Rose, просто си го спести. Туй е от мене, дано съм ти помогнал.
1 Магазините на Dynacord, където продават китари Cort. Китарите са на принципа добро качество на относително скромна цена.
2 Форума на muzicant.org Продават се китари и прочее апаратура втора употреба, понякога изскачат направо убийствени оферти. сЕдиш и дебнеш!
3 Китарите Washburn във Фактор също не са идеално лоши и стават за жици.
За китарата ще ти трябва и усилвател. Тук ще се сблъскаш с жестоката истина. Евтините усилвателчета звучат като пръдня, дразнят тебе и комшиите и изобщо не си струват парите и занимавката. Препоръчвам ти на първо време да си купиш симулатор на усилватели и ефекти. Най-вече някой от трите модела POD на Line 6. Вървят към 200-300 лв и докарват повече от доволен звук. Има и вариант да свириш през компютъра за без пари, но това в един момент доста ще ти осакати свиренето, а и ще те ограничава, затова вложи малко кинти за свестен усилвател втора употреба или POD-ец. Не купувай ново и евтино! Не си купувай китара Squier за 200 лева, защото като идеш с нея в репетиционната, ще ти се стъжни живота от готиния звук БРУММММММ. Свестните китари за метъл почват от 300-400 нагоре нови, за под тази цена на ново си купуваш талпа. Ако си ок с това, мятай се и след три години хвани свястна китара и се чуди как по дяволите си свирил с онова нещо. И още нещо - избягвай китари с ръчка. Евтина китара с ръчка е абсолютен ташак - веднага се разстройва китарата, а ако ръчката е тип Floyd Rose, просто си го спести. Туй е от мене, дано съм ти помогнал.
Благодаря за отговора. Разгледах сайта на Cort и не разбирам от такава техника, но тези evil series много ми допднаха като визия, а за тази марка чета само хубави работи
. Като се поопарича малко бих направил такава покупка. Смятам като за начало да използвам компютъра като усилвател, докато се понауча да дрънкам, та после ще мисля за нещо по-така.
-
Алминатора`
- В момента играе: Poker Stars
EVL сериите са с Флойд Роуз тремоло и общото мнение за тях е че са с много мек хардуер и лесно се чупят след няколко месеца ползване.
Препоръчвам ти да си вземеш китара от G серията или някоя друга с обикновено тремоло.
Ето как изглежда Флойд Роуз :

И ето го обикновеното тремоло :

Мисля, че схващаш горе долу разликите.
И освен това Флойда не е добре, особено ако никога не си хващал китара, тъй като струните се сменят бая трудно и освен това трябва да се интонира всеки път при нови струни и се съмнявам да ти се занимава с това
П.С. Това за мекият хардуер важи за евтините модели на Корт.За тези от 700 нагоре забележки няма
Препоръчвам ти да си вземеш китара от G серията или някоя друга с обикновено тремоло.
Ето как изглежда Флойд Роуз :

И ето го обикновеното тремоло :

Мисля, че схващаш горе долу разликите.
И освен това Флойда не е добре, особено ако никога не си хващал китара, тъй като струните се сменят бая трудно и освен това трябва да се интонира всеки път при нови струни и се съмнявам да ти се занимава с това
П.С. Това за мекият хардуер важи за евтините модели на Корт.За тези от 700 нагоре забележки няма
- shub niggurat
- Обратна връзка:
-
Алминатора`
-
Алминатора`
Току-що ми дойде една идея.
Пуска се някакъв random джем трак, всеки свири по него и гласуваме за този, който е най-добър.
Мисля, че с тази "игра" всеки ще може да се усъвършенства без да се налага да се събираме всички на едно място.
Има ли заинтересувани?
Пуска се някакъв random джем трак, всеки свири по него и гласуваме за този, който е най-добър.
Мисля, че с тази "игра" всеки ще може да се усъвършенства без да се налага да се събираме всички на едно място.
Има ли заинтересувани?
това го имаше
-
долу_админа
-
долу_админа
Благодаря.
Считам я за една от най-хубавите песни на Death, която при това далеч не е от най-сложните за китара. Научих я цялата, защото живот и здраве ще я репетираме с една здрава софийска банда (Structure Of Mind) и междувременно реших да я запиша.
-
долу_админа
бахти звука, евала 
майка ти и линк деба
- shub niggurat
- Обратна връзка:
те от мене едно, наскоро го измислих :
http://tranz.it/load.php?id=K8FHMo878lSlp5WS524949
и не можем се сетим от къде ми звучат познати някои моменти ... чувал съм ги някъде, некой ако се сеща - да каже
http://tranz.it/load.php?id=K8FHMo878lSlp5WS524949
и не можем се сетим от къде ми звучат познати някои моменти ... чувал съм ги някъде, некой ако се сеща - да каже
джумерки
баце, то така става кат почнеш да използваш стандартни акорди - все нещо познато звучи, щот всички песни с тех ги пишем
ето - SLOW, дано работи, щот искам критика, аджамии прости!
ето - SLOW, дано работи, щот искам критика, аджамии прости!
аз може скоро да кача нещо мое, вече от 6 месеца ходя на уроци активно.
Ама е много комплексарско като почнете да се качвате
Ама е много комплексарско като почнете да се качвате
Пени написа:ma nikoi ne ti chete na teb postovete be
-
долу_админа
Таба е точен. Когато плъзгаш от 7 към 8 и от 5 към 4, 8 и 4 не ги удряш с перото, а ги оставяш да отзвучат от придвижването на пръстите ти. Така си спестяваш един удар, който трябва да отиде за стъргането по шеста струна. По добре я учи от Guitar Pro.