Гледах най-после Бързи и Яростни 7 - Мамка му, какво по дяволите гледах/10
Има спойлери в рецензията ми, четете на ваша отговорност!
Все едно плешивите актьори са събрали бюджета и са казали на сценаристите: Измислете няколко бозави реплики да спечелим с това някоя тинейджърка и клуба на сериозните мъже в България да има реплики, които да поства с наши снимки у фейса, пък и да има какво да правим освен да се джаскаме
Гледал съм всякакви бойни отряди, екшън герои, супер герои, рандъм герои и прочие, ама семейство герои досега не бях виждал

Никой не блесна с някаква актьорска игра, даже имам чувството, че ако се бяхме събрали ние от форума щяхме да се справим по акуратно.
Не съжалявам, че съм го гледал, но очаквах много повече от това, което всъщност получих, а именно - филм средна работа. Вин Дизел игра като дърто пиянде от Люлин. Скалата пусна няколко бъзика и през повечето време го нямаше, даже направо да си го кажем честно - можеше и изобщо да не му плащат тлъстия хонорар и да се лишат от 10 минутното му участие във филма. Все щяха да го заместят с някой.
Ех, горкия Стейтъм. Голям пич, а в какви филми се снима, твърде голяма е вероятността никога да не вземе каквато и да е награда и да играе в какъвто и да е филм с някаква стойност. Тук само той беше на ниво, много добри бойни сцени имаше с негово участие.
Преди да мина към плюсовете, нека да спомена още две адски дебилни неща, които ми направиха впечатление, айде, нека са три

1. Един маймун с бяла брада го бяха пуснали за цвят. Този сериозно ме нервира, понеже играе във всякакви тийн и комиксови филми и се появява за 3-4 минути максимум, колкото да ме подразни с некадърието си. В този филм репликата му беше само една, повторена 275 пъти. А именно - "какво"? В отговор на съобщения на някакъв рандъм, който седеше зад него. И двамата виждаха едно и също, но явно черния се опитваха да го изкарат бавно развиващ и ония му рецитираше какво става на всеки две секунди.
2. По фантасмагористичен филм не съм гледал. То бива да преувеличават, ама чак пък толкова, само хлапетии могат да се хванат на тези глупости. За съжаление явно не само те се хващат, а и доста прости американци, които се опитват да пресъздават каскади от филми като този и умират по малоумен начин. Имаше тежки коли спуснати с... парашути, имаше летяща кола, която мина през няколко сгради, колите се разбиваха много нереалистично без дори да се запалят, чупеха се като играчки, сякаш бяха подхвърлили някаква произволна ламаринена част. Трябва този филм да се отбележи в жанр фантастика, защото е по вероятно сценария на Отмъстителите да се случи в реалността, отколкото нещо подобно. Забравих да спомена и как Вин Дизел повдигна 500 килограмова кола и я държа 10 минути, като през това време си лафеше с Пол Уокър, лека му пръст.
3. Навсякъде се пише как са отдали почест към Пол Уокър, как едва ли не са го направили по иновативен начин, казали са му ефектно последно сбогом и са се отчели. Нищо подобно братче, по гротескна и безсмислена сцена аз не съм виждал. Почет му отдали, грънци. Една малоумна и тотално неадекватна сцена би трябвало да му е реквиема. В която Вин Дизел се мандехерца насам-натам, тръгва за някъде уж без да се сбогува(все едно бях вече попаднал на друг филм, нищо общо с досега изгледаното) и зарязва "семейството" си на плажа, Уокър го настига и след две реплики, Вин почва да говори "мъдри" слова на фона на снимки от предишните части. По добре да бяха оставили само надписа след края на филма: В памет на Пол. Толкова ли не можаха да изчакат филма да свърши и да излязат тия гологлави големи мъже за пример по цял свят, пък да пуснат една сълза за приятеля си, да кажат няколко думи за него, да запалят свещ. Аз лично щях да стоя и да изгледам това. Но нищо подобно. Дори не убиха героя му, а ще продължават да играят с него, като го пресъздават с помощ на компютърна технология. Потресен съм.
Сега хубавите неща: Много здрав кютек, каскадите са бая зле, не ми харесаха. Преувеличени и забързани. Скалата vs Стейтъм и Вин Дизел vs Стейтъм ги слагам във любимите ми битки от филми. Невероятно и революционно постижение е лицевата холограма на Пол Уокър, който е бил изигран от братята(истинските) си във филма. Това е крачка напред, ако не знаех, че е починал, въобще нямаше да забележа и да търся разлики. Принципно средно блокбастърче - 6/10. Когато се вложат над 150 милиона във филм, той рядко може да бъде поставен под тази оценка, защото ако не друго е добре изпипан и визуално красив. Не бих гледал въпросния филм за втори път обаче.
ПП: Остава ми една малка надеждица, че края на поредицата, а това май се пада 9-ия филм, който наближава, ще се получи зверска битка. И двамата братя Шоу са живи и ги очаквам обединени за финала, пък дано пръснат тези блюдкави семейни герои или поне някои от тях. По безлични добряци във филм от тези няма