Кви са тия цени на книгите бе, брат

Нещата от живота
Аватар
zip0
Обратна връзка:

Re: Кви са тия цени на книгите бе, брат

Мнение от zip0 »

zip0 написа:Бихте ли обяснили повече за електронните четци, че ми стана интересно. Не знаех, че има технологията е-ink, но днес го видях на живо в мултирама. Доста приятно се изненадах. Лошото е, че там имаше само марката "Prestigio", която доколкото знам не е много качествена. Почти съм се навил за празниците да си взема и аз един четец. Интересува ме какви марки да търся, какво е важно да има един четец (видях, че има с wifi и разни други екстри, какви формати задължително трябва да поддържа и т.н.).
Не се срамувайте, а отговорете.
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

Не, без Prestigio. Не си заслужава да купуваш e-reader, ако няма да бъде Kindle или Nook, направо забрави останалите. Изгледай това ревю (или го прочети). Това са двата най-добри модела, които диктуват тенденциите и са екипирани с всичко, което можеш да намериш при останалите четци. И на практика са идентични с някакви козметични разлики. Форматите не бива да са ти грижа, защото има програми за конвертиране. Ако ги поръчаш от USA, ще ти излязат към 220-230 лева. В България - сложи още 100 отгоре.

Ако ще ги ползваш за четене на пиратски книги, няма значение кой от двата ще избереш. Ако държиш да си купуваш книгите обаче, най-хубаво е да се спреш на Kindle, защото от амазон можеш да пазаруваш навсякъде по света. Услугите на Barnes & Noble не са достъпни в България.
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
Аватар
Till.Lindemann

Мнение от Till.Lindemann »

хахахаха
тоя дето е писал последен(предпоследен преди мене де) някой тряа да го черпи бири

алминаторе, праскал ли си я ве?
щот ти вика Алекс ... деазнам
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

Е хората в РЛ надали му викат "Алми" :lol:
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Аз

Мнение от Аз »

За каква мацка и праскане на Алми става дума тук - яка ли е, бомби ала-бала :?:
Нещо остроумно
Sturm написа: къв ханс бе...
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

Само да вметна, че моят рийдър издържа два месеца и половина крайно активна употреба преди да го заредя за първи път. За няколко часа. И издържа още два месеца и половина. :D

ПП
На всички пишман моралистчета предлагам най-вече по един кур - истината е, че имам моя собствена огромна библиотека с книги, които съм закупил (или по друг начин придобил) собственоръчно;
ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТЯХ СВЕЩЕНИ, ВПРОЧЕМ! :D
Имам два корана, две английски, една руска и една българска библия, все от XIX век, по една съвременна на български, на руски, на гръцки, на арабски, на арменски, на нидерландски, на немски и на английски и един сборник с църковни песнопения от ШИБАНОТО КРАЛСТВО САКСОНИЯ от началото на XIX век, да не говорим пък за камарата оригинално творчество на английски и нидерландски, немалкото количество преводна литература на английски и български + специализираната литература, фразеологичните, идиоматичните и тълковните речници съответно на английски и нидерландски..,

Независимо от всичко това, когато се сдобих с рийдър просто малко или повече си се преродих, поради простата причина, че след всичките тези години най-накрая вече мога да си набавя точно който оригинал ми скимне (включително и сканираните трактати на крал Джеймс VI & I A COVNTERBLASTE TO TOBACCO от 1604 г. и DAEMONOLOGIE, IN FORME OF A DIALOGIE, DIUIDED INTO THREE BOOKES от 1597 :D), както и напълно ефективно да чета 20+ книги едновременно.., като до тук напълно се абстрахираме и от факта, че реално НЯМАМ МЯСТО за повече книги, а пък колкото и да ми е голяма библиотеката, все ще е нищо сравнено с 40те хиляди книги, които имам в момента на електроуреда. :arrow:

А пък парите, които всички тези години съм хвърлял за книги.., спокойно вече могат да отидат в другия фонд. :lol:
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
Dexter
Футболен разбирач
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013

Мнение от Dexter »

^
Евала на такива люде като теб :D
WeAreGettingClose
Маце Борко

Мнение от Маце Борко »

99$ само в САЩ, копеле. Пратката за Европа е моделът от 139$. Т'ва е щото тоя от 99 е с реклами на хоумскрийна и се продава само за USA. Ма ако имаш някой, който да ти го купи там и да ти го донесе дотук, взимай от раз.

- Алминатора

- кримсънчето
Аватар
- Алминатора -

Мнение от - Алминатора - »

А книги на български за е-четец могат ли да се намерят? И откъде? :D
САМО АЗ СЪМ ОТ КЪРДЖАЛИ ПУТКИ

Все аркадаши сме...!
Аватар
zip0
Обратна връзка:

Мнение от zip0 »

Аз доколкото видях това е на-пълния сайт. Сигурно има и много други.
http://chitanka.info/
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

High_voltage написа:Не искам да звучи като атака, но чел ли си ги всичките? Тоест, не са само за украшение, нали? Щото много езици, много нещо... :)
Е, не съм чел само библиите на гръцки, арабски и арменски.., ебати. :lol:
Просто, поне засега, не ми влизат в езиковата компетенция, но пък понеже към момента, в който ми се отдаде възможност да си ги присвоя, вече имах забележителна колекция от библии и корани.., та не можех току-така да ги пропусна. :D

Но няма проблеми, знам за какво се разправят - чел съм я историята на още 5 езика. :lol:
Dante написа:Дори цял живот да четеш и само да четеш, физически е невъзможно да бъдат прочетени 40 000 книги, ебаси.
Несъмнено; и мисля че това е една от хубавите страни, всъщност. :D
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
Маце Борко

Мнение от Маце Борко »

Князе, разбирам, че си изключително вдъхновен от интелектуалната страна на живота, но аре моля ти се, не изкривявай истината с тия ОЩЕ пет езика, които излиза, че владееш.

Щото да беше на 30-40, ма ти си завършил училище преди 2-3 години. Чак толкова тежък няма как да бъдеш.

- Алминатора

- кримсънчето
Аз

Мнение от Аз »

Гледах цените на Киндле и си мисля, че тия са някакви луди. Цена за някаква таблетна история с циферблат като калкулатор за 250-300 лева, ае у лево :arrow:
Нещо остроумно
Sturm написа: къв ханс бе...
->Изход<-

Мнение от ->Изход<- »

Цяло чудо е, че издателствата вс още са живи. А за държавна политика не може да е говори, щом ДДС-то на хазарта е няколко пъти по-ниско от това на книгите, учебниците, храните и лекарствата :lol:
Пени написа:ma nikoi ne ti chete na teb postovete be
Аватар
MoonFlame
В момента играе: Skyrim, Titan Quest
Обратна връзка:

Мнение от MoonFlame »

Frater VLM написа:Само да вметна, че моят рийдър издържа два месеца и половина крайно активна употреба преди да го заредя за първи път. За няколко часа. И издържа още два месеца и половина. :D

ПП
На всички пишман моралистчета предлагам най-вече по един кур - истината е, че имам моя собствена огромна библиотека с книги, които съм закупил (или по друг начин придобил) собственоръчно;
ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТЯХ СВЕЩЕНИ, ВПРОЧЕМ! :D
Имам два корана, две английски, една руска и една българска библия, все от XIX век, по една съвременна на български, на руски, на гръцки, на арабски, на арменски, на нидерландски, на немски и на английски и един сборник с църковни песнопения от ШИБАНОТО КРАЛСТВО САКСОНИЯ от началото на XIX век, да не говорим пък за камарата оригинално творчество на английски и нидерландски, немалкото количество преводна литература на английски и български + специализираната литература, фразеологичните, идиоматичните и тълковните речници съответно на английски и нидерландски..,

Независимо от всичко това, когато се сдобих с рийдър просто малко или повече си се преродих, поради простата причина, че след всичките тези години най-накрая вече мога да си набавя точно който оригинал ми скимне (включително и сканираните трактати на крал Джеймс VI & I A COVNTERBLASTE TO TOBACCO от 1604 г. и DAEMONOLOGIE, IN FORME OF A DIALOGIE, DIUIDED INTO THREE BOOKES от 1597 :D), както и напълно ефективно да чета 20+ книги едновременно.., като до тук напълно се абстрахираме и от факта, че реално НЯМАМ МЯСТО за повече книги, а пък колкото и да ми е голяма библиотеката, все ще е нищо сравнено с 40те хиляди книги, които имам в момента на електроуреда. :arrow:

А пък парите, които всички тези години съм хвърлял за книги.., спокойно вече могат да отидат в другия фонд. :lol:
Хахаха, великия моралист и интелектуалец, който използва такива интелектуални думи като "кур". Мани, мани, можеш да ми разправяш глупостите си на някой друг, така, че с удоволствие ще падна до нивото на твоя тъп пост, защото момчето ми, може ако ще да имаш и всичките книги на света, но ако вътрешно си така изпразнен от съдържание и псуваш, явно не са ти помогнали ама никак. Жалка картинка си.
Китките помнят цвета...
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

Изображение

Честен ли си веее, МууунФлейм ли си, къъъв си, не тъ знам.. :arrow:
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
Маце Борко

Мнение от Маце Борко »

Князе, цифрата я плесна в опит да впечатлиш някого, ма аз ше съм последния човек на опашката, вервай. И аре без евтините престрелки с комплексите, щото ти правиш постове, за да си лансираш "постиженията", не аз.

- Алминатора

- кримсънчето
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

Знаеш ли какви "постижения" ще ти дам бе, сельооо.. :lol:

Нещо бая се позамота, завалията, ама май хабер си нямаш за какво става въпрос, по-добре излез. :D :arrow:

ПП
@Dante, е български говоря, не ти ли стига? :lol:
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
Аватар
MoonFlame
В момента играе: Skyrim, Titan Quest
Обратна връзка:

Мнение от MoonFlame »

Frater VLM написа:Знаеш ли какви "постижения" ще ти дам бе, сельооо.. :lol:

Нещо бая се позамота, завалията, ама май хабер си нямаш за какво става въпрос, по-добре излез. :D :arrow:

ПП
@Dante, е български говоря, не ти ли стига? :lol:
OMG, ама ти си знаел още думички.
Китките помнят цвета...
Публикувай отговор