Minecraft(Also known as the best spent 15$ in your life)

Игри за PC
Публикувай отговор
Аватар
HunteR
Обратна връзка:

Re: Minecraft(Also known as the best spent 10$ in your life)

Мнение от HunteR »

Като идея играта е наистина уникална - всички заедно да развиваме един свят.
Идеята за чудовищата през нощта също ми допадна, но...
...в началото като видях темата и клиповете си помислих, че си правите шега, но се оказа сериозна тема.

Аз също смятам като човека преди мен.
Графиката е отвратителна, ако можем да наречем това графика.
Ако имаше графика поне като на Amnesia-та щеше да е цвете.
Геймплея също много го няма. Много е дървен, за физиката няма да говоря, просто защото няма такава.

Ако се наблгне на тези 2 елемента играта ще стане много добра. Както казах вече идеята много ми допадна. :)
Все пак ще я играя въпреки графиката и. Ако искате може да си пуснем едно сървърче :)

Между другото само при мен ли като заредя някоя по-големичка карта ми гълта 2 ГБ рам.
Е каква е тая игра на пръв поглед нищожна... Имам чувстото, че зарежда абсолютно цялата карта в паметта, заради което се получава този ефект с рамта. Трябва да подходят по друг начин. Да зарежда само това, което виждаш пред себе си, а не всичко, защото какво правим като картата стане много голяма.. по 10 ГБ ли ще ни трябват.

И другото което ме подразни е езика, на който е писана играта, а именно JAVA. WTF ... :X
Аватар
Kirilicata2012
В момента играе: 4chan

Мнение от Kirilicata2012 »

HunteR написа:Като идея играта е наистина уникална - всички заедно да развиваме един свят.
...в началото като видях темата и клиповете си помислих, че си правите шега, но се оказа сериозна тема.

Геймплея също много го няма. Много е дървен, за физиката няма да говоря, просто защото няма такава.

Ако се наблгне на тези 2 елемента играта ще стане много добра. Както казах вече идеята много ми допадна. :)
Все пак ще я играя въпреки графиката и. Ако искате може да си пуснем едно сървърче :)

Между другото само при мен ли като заредя някоя по-големичка карта ми гълта 2 ГБ рам.
Е каква е тая игра на пръв поглед нищожна... Имам чувстото, че зарежда абсолютно цялата карта в паметта, заради което се получава този ефект с рамта. Трябва да подходят по друг начин. Да зарежда само това, което виждаш пред себе си, а не всичко, защото какво правим като картата стане много голяма.. по 10 ГБ ли ще ни трябват.

И другото което ме подразни е езика, на който е писана играта, а именно JAVA. WTF ... :X
Объркал си играта, пич.
Im back 8)
Аватар
Firzen
Цар

Мнение от Firzen »

тролoлоnly написа:Айде убедете ме, че не съм прав, че не разбирам нейното величие
Не си прав.

Мрънкаш за графика, то какво да ти обяснявам? Излиза, че те е яд, че java игра е станала известна. Lolwat?
Come, my raven, it could be a lark.
долу_админа
В момента играе: Игрътъ

Мнение от долу_админа »

Не ме е яд, не съм толкова запален като теб :) Java-та няма нищо общо, нито пък indie аспекта. Просто съм озадачен, че хората накрая се гордеят с постигането на откровени грозоти (Пикасо също ме озадачава по тая линия, но за него пък хептен не ми пука :D) и се дървят на праисторически геймплей.
Drecher
В момента играе: Всичко без всякакви Русофобски изцепки и Японски RPG-та.

Мнение от Drecher »

1-во Качеството на една игра доста рядко е пропорционално на графиката и'.
2-ро Това е АЛФА версия. Има БЕТА, златна, сумати и работа докато играта се превърне в завършен продукт (макар че за момента по иновативност бие, немалко лъскави корпоративни залъгалки)
3-то Ако имаше мазничка блурната графика щяхте да летите до Кейп Канаваръл или Пентагона, за да можете да я играете.

Just enjoy THE GAME ppl !!!!!!
Olim bonum nec malum est cognitionis principium.
Аватар
Frosty.
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2

Мнение от Frosty. »

HunteR написа:Като идея играта е наистина уникална - всички заедно да развиваме един свят.

Ми сметай ако беше с Unreal 3 енджина например какво щеше да ти гълта :Д Такива мащабни проекти като да направиш планетата или такъв компютър като на предната страница ще искат ебем ти ресурсите ако беше с някой "голям" енджин.
a.k.a Frosty
Аватар
Firzen
Цар

Мнение от Firzen »

тролoлоnly написа:Не ме е яд, не съм толкова запален като теб :) Java-та няма нищо общо, нито пък indie аспекта. Просто съм озадачен, че хората накрая се гордеят с постигането на откровени грозоти (Пикасо също ме озадачава по тая линия, но за него пък хептен не ми пука :D) и се дървят на праисторически геймплей.
Хората се кефят много и на концепцията за Лего, което пак е блокчета. :Р Тук също става въпрос за блокчета; bottom line, ако идеята за строене с блокчета или за процедурно генерирани уникални светове не допада на даден човек, той няма да хареса Minecraft.

Не мисля, че играта има праисторически геймплей - защото няма еквивалент, няма друга игра в която правиш същото. Може да се спори евентуално за Garry's Mod, но то също е много различно животно.

Бих написал защо ми харесва играта, но подозирам че просто не ти харесва и началната идея зад нея, което обезмисля упражнението
долу_админа

Мнение от долу_админа »

Ей, Лего рулз :р Ценя твоето мнение, така че вземи сподели :) Идеята да творя винаги ми харесва, но крайният резултат е по-важен от процеса на творенето и точно крайният резултат в Майнкрайфт е нещо като да посадиш гора от некакви красиви цветя, а да пораснат колци с домати.
Аватар
Въртолета
В момента играе: Blip and Blop:Balls Of Steal ; StarCraft2 ; League of Legends

Мнение от Въртолета »

Има квадратно слънце бе копеле!
Ники вижда всичко.
Аватар
Firzen
Цар

Мнение от Firzen »

тролoлоnly написа:Ей, Лего рулз :р Ценя твоето мнение, така че вземи сподели :) Идеята да творя винаги ми харесва, но крайният резултат е по-важен от процеса на творенето и точно крайният резултат в Майнкрайфт е нещо като да посадиш гора от некакви красиви цветя, а да пораснат колци с домати.
Виж - понеже проблема е графиката - тя не е на triple-A заглавие и това е ясно на всички; но всичко досега е правено от един единствен geek-швед, който разбира от java и открива много прилепчива форма на игра, която привързва играча към всяко блокче, което постави. Той не е художник и го знае, като цяло успехът му идва малко нанагорно и неочаквано дори в момента.

Ако това е някакво успокоение, в момента сформира екип около себе си, включително двама художници. Вероятно те ще се грижат за по-нататъшното оформление на играта, което да е правилния баланс м/у приятни за окото текстури, които да не натоварват машината с огромния свят.

Засега има основно графични модове от фенове. Аз също ползвам такъв, а именно Doku's RPG Pack (примерен screenshot)
Аватар
pcultimate
В момента играе: Flame Wars: PCM edition

Мнение от pcultimate »

Изображение
F*CK YES :!:
Pumpkin powah ftw.
EDIT:Coming October 30th :(
(Also new music & sound effects)
Military Law: There's no such thing as an atheist in a foxhole
долу_админа

Мнение от долу_админа »

пиши и говори на български, по ще ти е лесно с хората и жените :wink:
Аватар
pcultimate

Мнение от pcultimate »

тролoлоnly написа:пиши и говори на български, по ще ти е лесно с хората и жените :wink:
Опита ми говори, че правилната смесица между английски хумор и закачки на български е 10-пъти по-ефективна, но щом казваш. :wink:
(Разбира се, това предполага и че хората, с които говориш, разбират английски на доста прилично ниво)
Аватар
Firzen
Цар

Мнение от Firzen »

Ъпдейта ще е fuckwin, но... Честно, в момента, в който ми изгорят факлите в голямата мина, ще ме е страх да сляза
Аватар
pcultimate

Мнение от pcultimate »

Firzen написа:Ъпдейта ще е fuckwin, но... Честно, в момента, в който ми изгорят факлите в голямата мина, ще ме е страх да сляза
Ем нали затова са тези "lanterns" (green lantern anyone?).
Лошото е, че з ползвам факли в индустриални количества и обичам всичко да ми е светло а тези lanters ако са трудни за правене... еми ай ем фъкед ден. :(
(Also Все още си развивам подземно HQ сега съм на градината до която води minecart track, за да не ми се налага да се качвам до горе за дърво.
А да и това с часовника ще е адски полезно щом ще има по-трудни чудовища.

EDIT:
Looks like the updates....

Изображение

...have gone up a Notch

Изображение

EDIT2:
blog написа:Dear everyone,
notch confirmed existing torches will turn into lanterns on twitter earlier today.
please stop freaking out, your castles are safe from the scary creepers...
{SuPa-1337-Killa}
Псевдо рейцър
В момента играе: Всичко без аниме игри

Мнение от {SuPa-1337-Killa} »

охооо значи е време за торч спам......самоче аз не съм с оригинална.......fuck
Drecher написа:От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.
Аватар
pcultimate

Мнение от pcultimate »

{SuPa-1337-Killa} написа:охооо значи е време за торч спам......самоче аз не съм с оригинална.......fuck
Мен от пиратската на оригиналната ми се прехвърлиха сейвовете :D
Аватар
Blur
В момента играе: с майка ти!
Обратна връзка:

Мнение от Blur »

Пичове чак сега видях темата и изтеглих пиратка....и ще ви кажа едно....тук се ражда велика игра....и не гледайте графиката......важна е идеята....УНИКАЛНО :shock:
Погледнал с отегчение,и небрежно разровил жарта с кура си.
а не някой чекиджия като тебе, който намира повод да се заяжда и да покемонства в нета
Аватар
Seigar -X-
В момента играе: Fallout Van Buren

Мнение от Seigar -X- »

Classic версията ли или онази, която я постнах игра ? Защото между двете има разлика макар и малка.
US Release: Call of Duty: Black Ops
BG Release: Кално Дупе: Черни Операции
(by kom4o)
Аватар
yani552566
В момента играе: Bad Company 2
Обратна връзка:

Мнение от yani552566 »

Трябваше да постройм Айфеловата кула, но не се стана :D и след малки модификации се появи това... :D
Забележете червената факла на върха на кулата.
Изображение
Изображение
Изображение
Публикувай отговор