AlShu написа:1. Ридли Скот не ме кефи от "Гладиатор" насам...преди правеше по-човешки филми.
"Гладиатор" беше такъв ужасен филм и като сюжет и като историческа неадекватност, че просто нямаше накъде. Радваше само с декори, облекла, масовки и кинематография.
А пък тъпата публика (явно незапозната с класики, като "Спартак") толкова му се израдва, че не е честно.
Еми ще ме извиниш, че харесвам безмислени тупалки с мечове в стил 300.
Радваше само с декори, облекла, масовки и кинематография.
На мен това ми е достатъчно, за да се изкефя, благодаря. Достатъчно е лек филма за едно хубаво разпускане пред телевизора.
The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
Не споря какво е достатъчно...на мен и по-малко неща са ми достъчни...драмата е, че "Гладиатор" беше възхваляван (и продължава да е) дори от критиците, като ненадминато произведение на изкуството въпреки малоумния си, нереалистичен и исторически некоректен сюжет. Император ще ми се бие на арената с прост гладиатор...изглежда сценаристът е прекалено голям гийк и фен на Дюн. Не че това е единствения кусур, това е само пример. А Ръсел Кроу отнесе оскар само заради това, че показваше перки и толкоз.
Драмата е и в това че от този момент нататък Ридли Скот почна да прави неща, които не понасям (вкл. и Робин Худ).
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
Всеки може да е филмов критик, не е чак толкова трудно.
We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time?
Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!