Minotaur King написа:От самото начало беше ясно, че Вейдър използва момчето. Или ти си си мислел, че той наистина обича Старкилър? Та той го праща на мисия с ясното съзнание, че може да умре!
Че Императорът знае всичко, също беше кристално ясно. Той никога не е бил надхитряван, още повече от дърво като Вейдър. Беше близко до ума, че той дърпа конците зад сцената. Това е може би третият провал на киборга да тренира таен ученик.
Да не говорим, че оцеляването на Сидиъс и Вейдър вече е установен канон - виждаме ги в Епизод VI.
И мислиш ли, че Императорът не би усетил толкова могъщ в Силата човек като Старкилър? Та той дори не се крие! Трептенията в Силата, които предизвиква, вероятно са го издали на де що има силочувствително в галактиката. Момчето не е точно subtle...
Книгите и комиксът се водят официален retcon, виж в Уукипедия. Много събития в книгата и играта си противоречат и при такива случаи, книгата взема превес.
Офффффф ,това че ти си упял да разшифроваш целият сюжет още от заглавието ,не означава че всеки може това! Просто казвам ,че сюжета ме изненада и ми хареса ,не налагам на никого скапаното си мнение !Сюжета ми хареса и тва е !Въпрос на вкус!Баси безмисления спор дето стана........
Книгата и комикса са запланувани още от началото ,а не са измислени в последния момент ,както ти твърдиш.Само това изтъкнах ,а това да ли са "по-достоверни " от играта изобщо не съм го коментирал и не ми пука особено.