Офффффф ,това че ти си упял да разшифроваш целият сюжет още от заглавието ,не означава че всеки може това! Просто казвам ,че сюжета ме изненада и ми хареса ,не налагам на никого скапаното си мнение !Сюжета ми хареса и тва е !Въпрос на вкус!Баси безмисления спор дето стана........Minotaur King написа:От самото начало беше ясно, че Вейдър използва момчето. Или ти си си мислел, че той наистина обича Старкилър? Та той го праща на мисия с ясното съзнание, че може да умре!
Че Императорът знае всичко, също беше кристално ясно. Той никога не е бил надхитряван, още повече от дърво като Вейдър. Беше близко до ума, че той дърпа конците зад сцената. Това е може би третият провал на киборга да тренира таен ученик.
Да не говорим, че оцеляването на Сидиъс и Вейдър вече е установен канон - виждаме ги в Епизод VI.
И мислиш ли, че Императорът не би усетил толкова могъщ в Силата човек като Старкилър? Та той дори не се крие! Трептенията в Силата, които предизвиква, вероятно са го издали на де що има силочувствително в галактиката. Момчето не е точно subtle...
Книгите и комиксът се водят официален retcon, виж в Уукипедия. Много събития в книгата и играта си противоречат и при такива случаи, книгата взема превес.
Книгата и комикса са запланувани още от началото ,а не са измислени в последния момент ,както ти твърдиш.Само това изтъкнах ,а това да ли са "по-достоверни " от играта изобщо не съм го коментирал и не ми пука особено.