- Omega-x
- Супер Марио или Смърт
Re: AVATAR на James Cameron
Туко що си запазих билети за прожекцията утре от 20 и 20!!
![[Rock On!] :rockon:](./images/smilies/rockon.gif)
<3Bandaids don't fix bullet holes<3
Taytay.
Taytay.
Ше видим дали ще го видим
Brenda, LaTisha, Linda, Felicia, Dawn, LeShaun, Ines, and Alicia, Teresa, Monica, Sharron, Nicki, Lisa, Veronica, Karen, Vicky, Cookies, Tonya, Diane, Lori and Carla, Marina, Selena, Katrina, Sabrina, About three Kim's, LaToya, and Tina, Shelley...
Утре съм в мола да го гледам. Имам големи очаквания, дано се оправдаят.
-
The_headhunter
- В момента играе: tales of monkey island
Вчера гледах филма и според мен е един от най-добрите за тази година.Историята не блести с кой знае каква оригиналност,но пък за сметка на това Дж.Камерън е създал един невероятно красив свят,който задължително трява да се види на голям екран.
За n-ти път ще отворя въпроса за 3D киното в България...в момента имаме две системи - IMAX и Dolby 3D.
До скоро в софийския мол филмите за IMAX бяха по 45 минути, не защото те боли главата от тях
, а защото собствениците не се бяха бръкнали за още два прожекционни апарата (а те са адски скъпи). Защо е така:
Дължината на един рулон кино лента е 45 минути.
В обикновен кино салон има две прожекционни машини, на едината е зареден първия рулон, на другата, втория...когато свърши първия се пуска втория...ако филмът е по-дълъг от 90 мин. докато се прожектира от втория прожекционен апарат, на първия се зарежда третата ролка и т.н.
В кино салон IMAX има нужда от 2 едновременно работещи прож. апарата заради 3D илюзията...т.е. за да се гледат пълнометражни 3D филми са необходими 4 прож. апарата.
Щом в момента прожектират пълнометражни, значи вече са се бръкнали за още две машини.
При системата Dolby 3D, картината се прожектира от два дигитални проектора...както знаете при такава система няма ограничение за обема и продължителността. Салони с Dolby 3D имат всички големи мултиплекси.
Принципно ефектът от IMAX е по-добър защото се ползва по-качествен носител (70 мм лента, за разлика от стантартната 35 мм кино лента или дори още по-ниско разделителните дигитални прожекции...има хора които предпочитат дигиталните прожекции пред класическото кино, защото интерполационните алгоритми премахват някои от дефектите на традицонната картина и образът изглежда по-ясен...въпреки че е с по-ниска резолюция...).
И IMAX и Dolby 3D изморяват очите и мозъка, защото илюзията не е съвършенна.
До скоро в софийския мол филмите за IMAX бяха по 45 минути, не защото те боли главата от тях
Дължината на един рулон кино лента е 45 минути.
В обикновен кино салон има две прожекционни машини, на едината е зареден първия рулон, на другата, втория...когато свърши първия се пуска втория...ако филмът е по-дълъг от 90 мин. докато се прожектира от втория прожекционен апарат, на първия се зарежда третата ролка и т.н.
В кино салон IMAX има нужда от 2 едновременно работещи прож. апарата заради 3D илюзията...т.е. за да се гледат пълнометражни 3D филми са необходими 4 прож. апарата.
Щом в момента прожектират пълнометражни, значи вече са се бръкнали за още две машини.
При системата Dolby 3D, картината се прожектира от два дигитални проектора...както знаете при такава система няма ограничение за обема и продължителността. Салони с Dolby 3D имат всички големи мултиплекси.
Принципно ефектът от IMAX е по-добър защото се ползва по-качествен носител (70 мм лента, за разлика от стантартната 35 мм кино лента или дори още по-ниско разделителните дигитални прожекции...има хора които предпочитат дигиталните прожекции пред класическото кино, защото интерполационните алгоритми премахват някои от дефектите на традицонната картина и образът изглежда по-ясен...въпреки че е с по-ниска резолюция...).
И IMAX и Dolby 3D изморяват очите и мозъка, защото илюзията не е съвършенна.
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
Не останах разочарован от филма. Може да се каже, че всичко което очаквах беше оправдано.
И аз снощи ходих да гледам филма в Арената - много ми хареса
Камерън е сътворил един прекрасен нов свят, направо е удивително,
препоръчвам го на всички фенове на фентъзито
Камерън е сътворил един прекрасен нов свят, направо е удивително,
препоръчвам го на всички фенове на фентъзито
-
Ироничен комунист
В Стара Загора нямаме Imax. Колко по-лошо ще е качеството на обикновеното 3д в арена?
-
lokoman1929
филма е уникален !! заслужава си 3 часа . Не толкова като сюжет ,но ефектите са умопомрачителни и на 3D просто шашват. всичко друго което съм гледал по този начин до сега ми се струва смешно в сравнение с този филм. мнението си е мое !
Ироничен комунист
IMAX-а просто е още по-качествен.
Нещо не си разбрал. Dolby 3D не е с "лошо качество" - все едно гледаш нормален филм, но 3D.Колко по-лошо ще е качеството на обикновеното 3д в арена?
IMAX-а просто е още по-качествен.
Не, че се заяждам, но си се преебал. Не мога да повярвам, че има хора от София, които да не го изгледат в мола...kokyto написа:И аз снощи ходих да гледам филма в Арената - много ми хареса
- Omega-x
- Супер Марио или Смърт
Определено филмът трябва да се гледа в IMAX киносалон, просто нещата, които е измислил Камърън са уникални.
Възможен SPOILER!
Самият филм ми беше нещо като "Танцуващия с Вълци" с много сай-фай. Но определено си заслужаваше всеки един лев и минута! И може да е първият филм, който ще гледам два пъти на кино
Възможен SPOILER!
Самият филм ми беше нещо като "Танцуващия с Вълци" с много сай-фай. Но определено си заслужаваше всеки един лев и минута! И може да е първият филм, който ще гледам два пъти на кино
<3Bandaids don't fix bullet holes<3
Taytay.
Taytay.
-
Steel
- Обратна връзка:
Ще има ли сваляне на модерни свръхтежки летящи машини от птеродактили, а? 
Стилян.
http://en.wikipedia.org/wiki/Autism
http://en.wikipedia.org/wiki/Autism
-
-Stormrаge-
- Обратна връзка:
Ами филмчето ми хареса. Поне за мен скоро не е излизало толкова качествено нещо в sci-fi жанра... Единственото което ме дразнеше през цялото време са така наречените MECH-ове. Незнам защо идеят ми е толкова противна или поне изпълнението попилях се от смях когато така нареченият робот управляван от човек извади нож за да коли главните герои. Разочарован съм като цяло от 3D-ефектите, не видях нищо повече от вече до болка познатата ни дълбочина и нищо от прехваленото революционно 3D на Камерън което щяло изцяло да ни пренесе в атмосферата на Пандора... в Пловдив в мола си имаме само Digital 3D. Ужасното беше че при по динамична картина всичко просто се размазва или дори насича остава впечатление сякаш гледат низко херцова картина (подобни дефекти просто ти се набиват в съзнанието карайки те да си задаваш въпроса "аджеба за за това ли си дадох парите ). Ще го гледам и в IMAX- дано там поне видя това което очаквах. Иначе във филма има от всичко по много. Оценка от мен 7.8/10

--Gort!Klaatu barada nikto!--
Данте случайно да го гледа в Събота от 10 и 30 ?
-Stormrаge-
Просто има хора, които не могат да гледат тази 3D технология...
Подобен е ефектът и на IMAX...може би не толкова силен...проблемът е в твоите очи (пък и в моите)...Ще го гледам и в IMAX- дано там поне видя това което очаквах.
Просто има хора, които не могат да гледат тази 3D технология...
Е значи съм те видял в Мола, защото аз излязох от прожекцията към 13:10 и мисля че като седнах да ям беше 13:20 някъде.Май беше на някоя от масите до KFC или онова кафе другото до MacDonalds.
Защото мравките са красиви,аbug написа:много грозни сините уе
Едит:Смятам някой от дните след Коледа да го гледам, защото е пълна лудница сега.
-
The Grim Reaper
- Шефа на Кенефа
- В момента играе: на троянска чушка
- Обратна връзка:
Гледах го днес.
До болка клиширан сюжет, купища eye candy. Но пък ми хареса.
До болка клиширан сюжет, купища eye candy. Но пък ми хареса.
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК