I_Hate_Noise написа:Аз пък се изкъртих с 4-ката колкото и с 2-ката преди 10 години. По-добре да променят насоката, отколкото да продължат с "утвърдената формула" докато я изтъркат тотално и съсипят поредицата.
+1
И преди някой да каже нещо от сорта - лапета и подобни тъпизми, ще спомена, че съм изиграл всяко едно RE до момента от главната серия + камарите spin-off-и. Харесват ми както старите, така и новите игри от поредицата.
След купищата RE-та преди четворката, определено вече трябваше да се направят сериозни промени, понеже Capcom бяха започнали да тъпчат на едно място. За добро или за лошо, промените са факт. Неуспорим факт е също и това, че РЕ4 по всеобщо мнение влиза в топ 10 класациите за игрите до момента (GC версията, портовете ги оставяме настрана). А да, RE4 служи за пример на почти всяко ново екшън-адвенчър заглавие. Тъй, че някой си да седне и да ми обяснява каква издънка бил РЕ4 - няма смисъл.
RE5 също добавя няколко нови неща за поредицата - единствено ще спомена уникалния co-op режим.