Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ?

Нещата от живота
Публикувай отговор
Аватар
Kamelot
В момента играе: q3

Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ?

Мнение от Kamelot »

Абе батка то не е нужно да туряш некви 40-1700(номера на струните) примерно аз на електрическата съм със 8-32 които са наи тънките възможни.
Просто си намери некви такива или пък наи добре питаи в магазина там със сигурност ше ти кажат кво е добро и кво не е :wink:
Reaching aural nirvana...
тъп гъз
Обратна връзка:

Мнение от тъп гъз »

http://youtube.com/watch?v=oMNKx5oHe58

Те това мъчим днеска. Може да ви идва като пълна какафония, ама е ''лесно''. И тъкмо се записвах и скинах струната :P
долу_админа
В момента играе: Игрътъ

Мнение от долу_админа »

slim_k написа:Рийдонли, дал си версия за 12 струнна китара на Wanted Dead or Alive :) (или поне аз така си мисля) Иначе има и опростен вариант в по лесна гама там, ама не е много автентичен ...
Човекът е задал 12-струнна само за да се доближава звука повече до акустик оригинала - на живо Джон и Ричито я правят с две кухарки. 12-струнната китара просто има по-още една струна за всяка от шестте, в същия строй и така звучи по-плътно. Свири, не се притеснявай :D
Аватар
slim_k

Мнение от slim_k »

Доктор Гого е моя идол и "Пичата Киселина" ми е любимата песен за свирене ... Никога не ще достигна страхотния драматизъм на неговото изпълнение, но ще живея за да опитвам.

EDIT - Самочете, мерси и за двете книжки с песни ... Наистина има готини :)
http://wkoz.net - rap shit 24/7
тъп гъз
Обратна връзка:

Мнение от тъп гъз »

АХАХАХ Доктор Гого е братовчед на един приятел, като бехме малки и идваше някой път при нас. Иначе живее (а може просто там да се събират) на горната улица в една къща, в двора. Та като минавам някой път вечер и се пее, вика, псува, свири :D
Deprivd
Обратна връзка:

Мнение от Deprivd »

Имам една електро-акустична:
Изображение

Една.... Кремона ат баща ми :P

И това:
Изображение

Изображение

В момента седя пред компютъра и уча елмаз и стъкло, остава ми само второто соло.
Неща коита обичам да си дрънкам (поне по - интересните), са Scorpions - always somewhere и Still loving you, Demons & wizards - fiddler on the green, Opeth - harvest и in my time of need, Anathema - forgotten hopes, а на електрическата - Opeth - when, Cannibal corpse - hammer smashed face (научих се да правя artificial harmonics ! ! ! ), satyricon - mother north и fuel for hatred, Pantera - cemetery gates, но мога и walk, и все още уча разни песни на Opeth - The leper affinity, Bleak и The drapery falls.

... И заедно с още един китарист и един клавирист си търсим басист и барабанист за да свирим авторски atmospheric/progressive metal парчета ...
МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
тъп гъз
Обратна връзка:

Мнение от тъп гъз »

Браво за Opeth ! Доста скиллз се иска за тях :P Мога им само To Rid the Disease - началото ... ама то е за нуубове :D

Китарата ти за колко пара е?
човeк
В момента играе: Heroin Hero

Мнение от човeк »

Амиии сега понеже си преебах показалеца на лявата ръка и не можех да свиря за няколко дни, си дадох китарата на "психеделик" за няколко дни, за да види и той що е това :) . Моята е некакъв кух тенсън за 150 лева с яко преебани струни, но си ми върши работа и не се оплаквам :). Имам я китарата повече от половин година вече, но по едно време бях спрял за около месец а имаше известно време когато свирех много малко и не напредвах :Д. За сметка на това последно време свиря адски много и някак си ми е дошла музата :D .Сега само чакам на това копеле да му омръзне и си взимам китарата ;р.По принцип свиря и се уча на всичко съвсем сам. Само един приятел който в момента е доста напреднал ме научи на основните неща и от тогава сме свирили заедно 2-3 пъти и то много малко (когато свириш с някой по-добър много по-бързо напредваш :P ).А иначе започнах много да видгам левели на китарата в последно време и се опитвам вече някакви по-бързи сола и по-сложни (за мен :D ) акорди, не че знам много де ;р.
Проблема ми е не мога да помня табулатурите и дори да науча нещо да го свиря добре го забравям бързо. :(

Сега си свиря:

Stairway to heaven - знам всичко без солото (не съм го опитал все още, за това :P )
The battle of evermore - която не съм я свирел от доста време
Purple Haze-интро :Д
All Along The Watchtower- на хендрикс интрото + горе долу интро соло :Д (ама тя май е от тия които ще ги забравя :Д)
Hey Joe- интро
Sweet Child o' Mine - ама не цяла а само отделни части :D
Don't Cry съм я опитвал, но и нея съм забравил :Д
от Pantera мога различни интрота като на Domination, Mouth for war, This love Floods (ма там знам част от солото и аутро 8) ) Avoid the light (както се сещате почти нищо не се получава с акостичната :Д )
на мейдън знам предимно интрота ама на много песни, които не съм свирил от доста време и съм ги позабравил ;р
Fade to black съм я свирил цялата, като последното соло съм го мъчил и пак нямаше нищо общо 8) :D и там на металика още разни други, но по много малко :Д
Marching on a dead end road на Arch enemy (:
интро на Bard's song (:
Under the brige- някакви части
някои рандом песни на тенейшъс :Д
Roulette цялата :Д както и часто от ATWA
и разни други ама не се сещам в момента :Д
Изображение
Deprivd
Обратна връзка:

Мнение от Deprivd »

Китарата ми е 340 лева :P цяло лято съм я отработвал, а накрая даже се наложи баща ми да ми доплаща усилвателя.
МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
Аватар
slim_k

Мнение от slim_k »

Баси, днеска един приятел с един приятел посвирихме и разбрах колко съм преебан с тоя широк гриф ...
Аватар
slim_k

Мнение от slim_k »

Чакай малко - скъсала ти се е една струна и тя e 400+ кинта ?!?! Или се е строшило нещо по китара от самото късане и китарата струва 400+ кинта ? Щото аз си мислех че комплект Фендери найлонки (дето май се водят хубави) са 20тина лева или греша ? (мойте метални струни Earnie Ball струваха 10 лева, а резервния ми комплект D'addario е 6)
Аватар
Kamelot

Мнение от Kamelot »

Абе струните не ги мислете иначе са по 10тина кинта и фендерките + тва се продават по отделно такаче не е нужно да си зимаш цел комплект ако 1 ти се скине.

Бтв. Кире за колко зе дисторшана на беринджер че един приятел има и ме кефи па моя боссец е вече стар и мн пращи
The.Rampage.Rado

Мнение от The.Rampage.Rado »

Га почна да дрънкаш, га ти почерне гъза, га и теми почна да пускаш... Да ти чуя демо на майспейс като си гоуем.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
KusLink.com - скъси си... линка! :) www.rampagesport.eu - магазин за волейбол, хокей на трева и разни други
Аватар
slim_k

Мнение от slim_k »

The.Rampage.Rado написа:Га почна да дрънкаш, га ти почерне гъза, га и теми почна да пускаш... Да ти чуя демо на майспейс като си гоуем.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ти ако не се изакаш нема кой ... Тия вметки дори не са забавни :roll:

Високоволтов, струна не се сменя трудно ... Даже не е лошо сам да го направиш, щото такива тъпотии постоянно се случват ...
тъп гъз
Обратна връзка:

Мнение от тъп гъз »

Смърт, Берингера е за 50 и нещо лева. Ама по-добре е направо да се купи нещо по-така. Не ги знам нататък вече какви са и по колко.
Аватар
Kamelot

Мнение от Kamelot »

Къф смисъл по-така некаф метал кор/зоун ли :lol: или просто има различни модели

На моя човек е еи такъф http://www.behringer.com/DM100/?lang=ENG
Аватар
kitty

Мнение от kitty »

Уф, че много неща можете да свирте, аз свиря от 3 години близо и мога само една песен на Бурзум и другото са си мой измислици.
Ама то, затова има експериментална и авангардна музика.. :D
тъп гъз
Обратна връзка:

Мнение от тъп гъз »

Баш те такова е и мойто !
Аватар
Rico

Мнение от Rico »

kitty написа:Уф, че много неща можете да свирте, аз свиря от 3 години близо и мога само една песен на Бурзум и другото са си мой измислици.
Ама то, затова има експериментална и авангардна музика.. :D
Че то това му е хубавото :) Да измисляш собствени неща.

Навити ли сте петък/събота да се съберем които сме от София с китарите и да посвирим някъде, в някой парк примерно, да си вземем биричка енд со он :)
Though they sink through the sea they shall rise again; Though lovers be lost love shall not; And death shall have no dominion.
човeк
В момента играе: Heroin Hero

Мнение от човeк »

Rico написа:Навити ли сте петък/събота да се съберем които сме от София с китарите и да посвирим някъде, в някой парк примерно, да си вземем биричка енд со он :)
Плагиат. :|
Изображение
Публикувай отговор