Andrey358 написа:Проблемите в българското образование не са от година или две.
Винаги е имало и винаги ще ги има.
Andrey358 написа:Забелязва се прогресивна деградация дори в елитните училища.
Казва му се регрес

Andrey358 написа:Това че имаме медалисти от олимпиaди (от гръцки - olympias) е добре, но те са единични случаи...
Е не можем всички да сме шампиони, нали?
Andrey358 написа:Проблемите в българското образование не могат да бъдат решени в Министерския съвет. Причината е че не става дума за учебен план за учебници и дори за учители.
И въобще не става дума за образование и реформа. Всъщност за какво става дума?
Andrey358 написа:Учителите са си същите като преди десет години, но очевидна разлика в поколенията има и ние си заравяме главата в пясъка ако я отричаме и се хвалим, че сме имали медалисти от олимпиaди.
Учителите, драги им трябват пет години преподаване в произволно СОУ, за да започнат да им се проявяват психични отклонения. И това мисля го забелязва всеки ученик с учителка преподавала вече 35 години, примерно. Да не говорим, че повечето учители в момента са усетили доста по-стабилно промените след '89, за разлика от теб да речем и прочее, и прочее..
Никой не отрича промените в поколенията, не знам защо си сметнал така, но моля ти се кажи ми точно едно поколение на какъв период от време се сменя?
Andrey358 написа:Основният проблем е в семействата и многото деца които са оставени на самотек. Родителите не се грижат, позволяват на децата си всичко, глезят ги. Много от днешните ученици пушат със знанието на родителите си и дори в тяхно присъствие. Това говори за липса на всякакъв респект към родителя и съответно на невъзможност родителя да възпита детето по какъвто и да е начин. От там идват и всички останали негативни последици за които може много да се говори, но не е необходимо.
А аз си блъскам главата, хабя електричеството на Варшавската електроцентрала и се чудя, защо тъй лошо пропаднах, а то заради тютюна. Тютюна е виновен, неговата кожа!
А не е ли по-добре родителското тяло да е запознато с децата си? Да знае, че детето му е пило, пушило, ако щеш и джойнт? Кого заблуждава детето? Уважението идва от манталитета на родителя, а не заради някакви външни фактори. Ако родителя не научи своите наследници да уважават предците си, не им покаже пътя към етикета и протокола, желанието за знание и тям подобни, то грешката е там - при носителя. А това вече може да произтича от редица фактори за работещия мъж и жена, които отдавна са спрели да се борят за независимост, а на преден план са сложили къшейчето хляб, което дават на децата си за по-доброто им бъдеще.
Разбираш ли?
Andrey358 написа:Трябва да се погледне в корена на проблема, а корена на всички проблеми, вкл. и този сме самите ние.
Рационализация му е майката. Философе, "няма човек - няма проблем" логиката обезмисля цялото ти писание.
Следващия път, когато се засечем по коридорите на форума, хайде да се придържаш към следните изисквания при разискване на тема:
1.Изложение на тезата
2.Анализ и тълкуване на тезата
3.Аргументация в подкрепа на тезата
И запомни, че темата сама по себе си никога не утвърждава нищо!