Коровьев написа:<GLaDiaToR> написа:Абе хора незнам как вярвате, че бог съществува.
Разберете, че древните хора са виждали много често НЛО, те не са можели да си го обяснят по друг начин това явление, освен, че това са боговете, които слизат на земята.
Няма богове. Разберете го най-после. Всичко е секта и това е. Макар, че много хора искат да вярват в някаква божествена сила... да търсят опора.
Религията винаги е създавала големи проблеми. Всеки знае за кръстоносните походи, за лова на "ВЕЩИЦИ", за военно настроените мисюлмани, за джихат и т.н. Религиите само ни противопоставят.
Така ли, гражданино ? Обясни тогава на простите люде, пробвай тогава да кажеш "БОЖЕ ЯЖ МИ ХУЯ" и да видим дали няма да ти скочи пулса и дали няма да трепнеш ? Разберете че, никаква секта няма. Дреме ми на пишурата, дека вика диста, че някой измислил религиите. Щом няма бог, кой те кара да обичаш, кой ти подкосява краката ?
Ами не аз няма да го кажа, ти преувеличаваш приятелю. А относно това, кой те кара да обичаш, повярвай ми не е бог. За да обикнеш някого то ти първо изпитваш физическа привързаност към него. Изключваме роднините.
Още нещо: ти вярваш ли, че бог е създал света? Ти вярваш ли, че бог е създал хората?
Още нещо: според библията бог е създал света за 6 дни, а на 7-ден за почивка. Много добре знаем, че вселената, а и нашата планета съществува от преди милиарди години, когато хора не е имало.
Виж аз вярвам, че Исус е реална личност, но не вярвам, че той е възкръснал, че е божи син.
Християнството се заражда и най-важното се разпространява в един много труден момент за най-могъщата империя на античния свят. Нормално е бързо да набере последователи.
И нищо не каза по въпроса, че религиите само противопоставят света и са донесли само вреди на човечеството. Ако погледнеш реално на нещата ще видиш, че църквата е бавела много развитието на света. Исляма също е в такъв етап. Знаем за това, че в тези страни религията е основният движещ фактор.