Фермата на младия Индиана Жоро
Животът на аграрния кретен
Втори епизод
Беше ранна сутрин. Говедата още спяха. Аз също. Като заклан. По това време бях пуснал резачката - жестоко, както винаги. Само дъскорезници витаеха в главата ми. Така че нямах никакъв шанс да чуя тихите стъпки на грабливия Рахан - идиота от гората. Беше се промъкнал тайно в ранчото и се опитваше да открадне трабанта, паркиран в ягодите зад къщата.
- Ърч! Завърт! Ърч! Натúск!... Трън-трън-трън-трън-тръъъъъннрррр-ъън… Буф!
Изведнъж стената на стаята се нацепи. Отначало си помислих, че това е Пешо Самосвала, който пак кара на задна. След като забелязах обаче врязалата се в зида задница на колата, аз вече загрях. Взех едно парче бетон от земята в едната си ръка, а другата свих в чумбер и с глас на разгонен лос изревах “Рахане, посрещни съдбата си, ти, дете на вятъра!”
- Ъ-ъ! - отвърна той и с животинска походка се покатери на стария орех.
- Ела да свършим по-бързо, щот’ скоро ще се насера - приканих го аз, но след малко вече не го видях. Изпърдях се на люто от гняв. - Само от боба ще да е - помислих си аз, разглеждайки дупката на гащите ми. От внезапното изрязване кочът измуча сънено, хвърляйки два къча в чаршафите. Едва сега забелязах, че бяхме прекарали нощта заедно. Снощи като май попрекалихме с гроздовата и умората си бе казала думата. Ама той кочът си е на две чашки по рождение, тъй че к’во се учудвам?
След още две неочаквано бързи газови трансмисии аз се запътих към тоалетната. Затичах се към отворената врата… вече виждах как пресичам прага и… Храс! - разпрах си плетеното елече на бравата. Това беше моето елече! С него имам снимка от втори клас. Купих си го от едни чернилки от съседната махала. Още като го облякох за пръв път, бръкнах в джоба и извадих 10 лева. А и продавачите ме увериха, че е limited edition - специално за мене го взели. Но сега то беше тежко ранено.
Е това вече беше върхът. - казах аз, отчаяно сложил ръка на челото. Трябваше да отмъстя на Рахан за всичко това. Заканих се да отнема най-съкровеното му нещо - пръчката му от дрян, с която той се шибаше с бездомните кучета и пияниците по улиците привечер.
Но от заден фронт идваше заплахата сега. Бързо прибягах в кенефа. Той беше от старите - с дупка - и беше пълен догоре с …а-а-а с преработени порции от насечен боб.
Малко по-късно
Добре го дадох. Присегнах се немощно към рулото с тоалетна хартия, изхвърлил ненужния товар от себе си, но тя беше свършила!
А де! - възкликнах аз объркано и започнах да преценявам възможните алтернативи за действие. Широките, меки листа на стария орех се вееха в двора съвсем свободно и ме гледаха закачливо и примамливо. Аха-аха да тръгна към тях и веднага се върнах обратно. Не биваше да се показвам в този си вид пред животните. Какво биха си помислили те? Не ми отиваше. А и освен това бях казал на Гошо, че той е плейбоят в кочината. Извих врат нагоре (имах дълъг врат от преписваческите ми години в училище) и съзрях един метален саждник за улуци, който висеше горе още от миналата година. Той също се поклащаше провокативно.
- Нйееееееее! - казах му категорично. С последна надежда претърсих в джобовете си и намерих едно автобусно билетче. Свърши ми добра работа. Накрая се прибрах в стаята с приплъзвания.
Уточнения :
1. Публикувам тези псевдо-творчески изпълнения за кеф, а не с цел глобален контрол и световна доминация.
2. И все пак твоето мнение означава нещо за мен.