MR_Sunlord написа:Рекс - казах ти го на теб - разказа ми беше интересен, но почва отникъде и свършва пак там някъде...
Слънчо, аз пък сега ще ти кажа защо и е така. Не е защото не мога да измисля начало и край, а защото просто това не е нито началото, нито края на историята. Това е една малка част, просто една случка, просто нещо, което е част от ежедневието на главния герой и което не е толкова важно и единствено, като началото или края. Историята не започва тук и не свършва тук. Тя просто "минава" през това. Поради това и няма начало и няма край. Затова "почва от никъде и свършва пак там някъде" - историята е започнала отдавна и кой знае как ще свърше.
Всъщност, ТИ ще ме разбереш още по-точно какво имам предвид.
MR_Sunlord написа:а и аз не разбирам любовта така - от разстояние
Какво имаш предвид под "любов от разстояние"? Да обичаш без да бъде любимия до теб, също влюбен в теб? Хм, ако е така, не мисля, че "това е любовта", а че това е един вид "любов". Разстоянието не е част от любовта, но двете неща са заедно, ако ме разбираш какво имам предвид. С други думи - радвай се, че не ти се е наложило да "разбираш" любовта така - от разстояние.
MR_Sunlord написа:+ това момичето е кучка според мен, след като е допуснала да се случи подобно нещо накрая .... хем има на чие рамо да циври, хем после ще се хвали пред приятелките си, че за нея се бият , хем ще си вдига своето его. Такова момиче не заслужава чиста любов, ами да си седи при малоумното си гадже, докато той я хвърли и си намери някоя по-интересна.
Лично според мен отново не си прав.
Първо: Кажи ми как би могла да го предотврати, ако приятеля и е прекалено импулсивен. Както и да е, вярно е, че това не е извинение, защото все пак е разказ и бих могъл да го направя, както искам. Но всъщност нима не си личи, че Тя не го иска, след като го възспира?
Второ: Не мисля, че Тя използва героя само за да "си поплаче на рамото му". Едва ли той е най-подходящия за това човек. Или може би е така. Хубаво е човек да има на чие рамо да си поплаче. Може би тук си прав.
Трето: Героинята никога не би го направила - да се хвали, "че се бият за нея". Казвам го, защото това не е черта от характера на героинята, която съм създал. Не и Тя.
Четвърто: Да "вдига своето его" - абсурд! След такива събития освен момичето да се обърка напълно, друго не вярвам да стане. Тя едва ли би "вдигнала егото си", по-скоро би се самообвинила за това и по този начин би намалила самочувстието си. Би си казала, че не трябва да е на този свят, защото причинява толкова проблеми и болка.
Пето: Както вече ти казах, Тя не е такова момиче, за което ти я взе. Тази която аз съм описал, заслужава любов, чиста любов, при това в големи количества, много любов.
Ако бе такава, каквато ти си я възприел, тогава съм съгласен с теб. Но бих добавил, че би получила любов, докато не бъде разскрита каква е. За съжаление, така става в живота. Но отново казвам, че грешно си я възприел.
Шесто: Гаджето и не е малоумно. Или поне не изглежда такова от малкото, което е казано за него. Всъщност според мен единственото, което е показано за него е, че обича Нея достатъчно много за да направи нещо подобно. Всъщност това бе и всичко, което исках да покажа за Него.
Като цяло ти си Я възприел не както аз съм искал да я представя. В това няма нищо лошо, защото всеки е свободен да разбира нещата както иска и както може, според собствените си разбирания и гледна точка.
Всъщност ти си знаеш. Тя не е "кучка", въпреки че може би ти Я мислиш за такава.
MR_Sunlord написа:Задачата - о Гош - защо ми го прични - не мога да понасям математическите обеснения. Не я прочетох до край - просто не издържах.
Както и сам казах преди да го напиша, едва ли ще са много тези, които ще го разберат. Не се чувствай глупав или нещо подобно - просто всеки човек според мен си има таланти и това, че математиката не е твоят не показва нищо лошо за теб. Ти си знаеш, че имаш много други таланти. Е, аз си имам само математиката... И затова я използвам.
MR_Sunlord написа:А първото нещо оределено не е мой тип произведение - или... може би защото разминаванията ни за чувства и любов се разминават , не можа да ме досегне и да ме накара да го почувствам.
Отново казвам, че всеки човек е свободен да има собствени разбирания за всичко в заобикалящия го свят и живот. Не знам, и на мен не ми въздейства толкова много. С него само исках да кажа, че понякога е много трудно и жвстоко за човека, "когато пламъка му угасне".
MR_Sunlord написа:Иначе - спокойно - всеки има право да си говори каквото си иска, да си пише каквото си иска и да си разправя каквото си иска - но човек е социално същество и е също много важно как го възприемат околните , а не само как той се възприема ... и знаеш ли какво - ако ще и 2000 книги да изчетеш никъде няма да намериш книга, към чиято задна корица е приклепен някакъв самодейнотворчески бисер от друг автор - това не е нормално просто и не мога да разбера кой изповедник и привърженик на демокрацията би навлезнал толкова брутално в личното пространство на някой друг. но пак казвам - важно е как те възприемат като социален продукт..... а каквото си причиниш сам, никой друг не може да ти го причини по този начин.... така че .. go ahead and keep it goin' .... без да се притесняваш.
Това няма да го коментирам.
Все пак, благодаря за подкрепата ти. И в това, и във всичко друго! Благодаря!