Общи политически приказки

Подфорум за политически дебати.
Публикувай отговор
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Re: Pokémon – General thread

Мнение от denik »

Кратка справка от Гугъл/АП. Броенето на гласовете сигурно ще продължи седмица-две, но според тия предварителни данни, нещата не изглеждат добре. Байдън води, но щатите, които са на кантар в полза на Тръмп носят доста повече гласове и ако вярваме на тази графика, той ще победи. Кур

Image
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
covid2012
В момента играе: fallout irl

Мнение от covid2012 »

e ti na sleepy joe li se nadqvash, zashto

kvo zna4enie ima kato cqlo za men ili teb, s tiq niski kambanarii
The Arrow

Мнение от The Arrow »

Денчо, струва ми се, че много си се облъчил със ЦНН. То и аз ги гледам сега ама защото ме кефи живото им предаване и в случая е сравнително unbiased.
covid2012 написа:eti na sleepy joe li se nadqvash, zashto

kvo zna4enie ima kato cqlo za men ili teb, s tiq niski kambanarii

Има значение заради външната политика. На мен външната политика на Тръмп ми допада много повече и смятам, че ще е по-полезна за нашия регион.

Не казвам, че е перфектен, дори напротив, но го предпочитам пред Джо.

И ми е интересно Деник дали е гледал гафовете и глупостите, които говори Джо и как си противоречи. :lol:
тежки нокаути
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

Те и двамата са един дол дренки - възрастни изперкали старци с редица здравословни (физически и психически) проблеми. Самият факт, че това са двамата основни кандидата (+ изперкалия старец с редица здравословни проблеми Сандърс), е напълно отчайващ. Не гледам ЦНН. С Тръмп влиянието на САЩ в глобален мащаб намалява, което дава място за въздигането на сили като Китай, както и засилва позициите на Русия. Моето лично мнение е, че когато има слаба Америка целия западен свят е слаб. Иначе, аз не съм фен на Русия и Китай, не знам за вас.
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
covid2012

Мнение от covid2012 »

Ми то и аз не съм, ама как Байдън ще ни е по-полезен от Тръмп във взаимоотношенията ни с Китай и Русия
И на мен Тръмп ми допада повече, понеже поне има относително членоразделна реч
The Arrow

Мнение от The Arrow »

Е тука съм съгласен с Деник - голям срам за Америка, ако това са водещите им кандидати.

И също не съм фен на Китай и Русия.

Но смятам, че е по-добре когато Америка се изтегля от различни военни конфликти и помагат за сключването на мирни сделки наляво и надясно.

Надявам се това да продължи, ако Тръмп спечели втори мандат.

Иначе, огромна стратегическа грешка на Тръмп, че се обяви предварително за победител и призова да спрат да броят бюлетинит, то дори съюзниците му като Кристи го казаха.
тежки нокаути
covid2012

Мнение от covid2012 »

The Arrow написа:Е тука съм съгласен с Деник - голям срам за Америка, ако това са водещите им кандидати.

И също не съм фен на Китай и Русия.

Но смятам, че е по-добре когато Америка се изтегля от различни военни конфликти и помагат за сключването на мирни сделки наляво и надясно.

Надявам се това да продължи, ако Тръмп спечели втори мандат.

Иначе, огромна стратегическа грешка на Тръмп, че се обяви предварително за победител и призова да спрат да броят бюлетинит, то дори съюзниците му като Кристи го казаха.
Ако биден спечели си представям оная сцена от Симпсънс, дето се съживява Ленин и се връща съюза, ама с Хилъри и бомби в Тайван (едит - китайски)
Gen.Toast
В момента играе: PTSD simulator

Мнение от Gen.Toast »

Ако Байдън спечели, на практика дава целият свят на тепсия на Китай, фен съм на Тръмп именно поради неговата политика спрямо тая дупка. Видяхме дори и по време на пандемията да им целуват гъзовете.

Но ако Байдън спечели, той няма да е президент, той е просто марионетка на демократите, в частност на ВП Харис.
Горд психопат, социопат, олигофрен, аутист, сериен убиец, евреин, темерут. (няма градация)
PISO MOJADO, DIRTBAG!
The Arrow

Мнение от The Arrow »

Gen.Toast написа:Ако Байдън спечели, на практика дава целият свят на тепсия на Китай, фен съм на Тръмп именно поради неговата политика спрямо тая дупка. Видяхме дори и по време на пандемията да им целуват гъзовете.

Но ако Байдън спечели, той няма да е президент, той е просто марионетка на демократите, в частност на ВП Харис.
Ако трябва да сме честни, и Тръмп говореше глупости в началото ама общо-взето си прав.
тежки нокаути
covid2012

Мнение от covid2012 »

Gen.Toast написа:Ако Байдън спечели, на практика дава целият свят на тепсия на Китай, фен съм на Тръмп именно поради неговата политика спрямо тая дупка. Видяхме дори и по време на пандемията да им целуват гъзовете.

И то не за дълго, вероятно, като го гледам едва ли му остава кой знае колко много
The Arrow

Мнение от The Arrow »

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Um8M53vUbHo[/youtube]
Мнения за геополитическите дърдорения на този?
тежки нокаути
covid2012

Мнение от covid2012 »

Gen.Toast написа:Ако Байдън спечели, на практика дава целият свят на тепсия на Китай...
Би ли ми обяснил какво имаш предвид с това, не се заяждам, ами не разбирам.
The Arrow

Мнение от The Arrow »

На Мишо Шамара профила: https://www.facebook.com/bigshaofficial

Много ме кефят неграмотните му рантове пълни с презумпции, че като всички фенове на Тръмп са расисти, конспиратори дето вярват на QAnon и т.н.

Негрите и латиносите дето гласуват за Тръмп и те ли са расисти? :lol:
тежки нокаути
Аватар
Liberty
В момента играе: League of Legends
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

denik написа:Те и двамата са един дол дренки - възрастни изперкали старци с редица здравословни (физически и психически) проблеми. Самият факт, че това са двамата основни кандидата (+ изперкалия старец с редица здравословни проблеми Сандърс), е напълно отчайващ. Не гледам ЦНН. С Тръмп влиянието на САЩ в глобален мащаб намалява, което дава място за въздигането на сили като Китай, както и засилва позициите на Русия. Моето лично мнение е, че когато има слаба Америка целия западен свят е слаб. Иначе, аз не съм фен на Русия и Китай, не знам за вас.
Глупости! Тръмп е здрав като пушка, и ума му реже като бръснач. Трудно е обаче да спечелиш при положение че медиите, целият "културен сектор" и целия Big Tech облъчват денонощно. И въпреки всичко и въпреки цялата тази огромна машина срещу себе си - резултатите отново са 50/50. Независимо кой формално спечели това за пореден път доказва, колко несъстоятелни бяха всичките социологически проучвания, които показваха съвсем други резултати, всичките медиини анализатори и пр.
С Тръмп влиянието на САЩ в глобален мащаб намалява, което дава място за въздигането на сили като Китай, както и засилва позициите на Русия.
И това са пълни глупости. Точно по времето на Тръмп САЩ се захванаха с Китай и най-накрая им потърсиха сметка за всичките мръсотии дето правят. И американските компании масово започнаха да се изнасят от Китай. Доктрината на Тръмп е да намали намесата в безсмислени конфликти, като тези в Близкия изток и да се съсредоточи върху главния гео-политически противник - Китай.

Gen.Toast написа: написа:Ако Байдън спечели, на практика дава целият свят на тепсия на Китай...
Да и + това е много вероятна война с Иран, Северна Корея и/или друга простотия в Близкия Изток.
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
covid2012

Мнение от covid2012 »

з а щ о :?: :?: :?: :?:
Gen.Toast
В момента играе: PTSD simulator

Мнение от Gen.Toast »

covid2012 написа:з а щ о :?: :?: :?: :?:
Защото демократите са купени от ККП, сем. Байдън има бизнес за стотици милиони с народна република Китай.
Тръмп е единственият държавен глава на Г10 държава който активно се противопоставя на Китай.
Горд психопат, социопат, олигофрен, аутист, сериен убиец, евреин, темерут. (няма градация)
PISO MOJADO, DIRTBAG!
covid2012

Мнение от covid2012 »

A, добре. Ами май ше почва гражданската скоро, а?

Нас едва ли ще ни засегне, тука ще прескочим войната и направо на глад :lol:
The Arrow

Мнение от The Arrow »

На мен ми е много интересно как почти всички мейнстрийм медии обръщаха толкова внимание на Тръмп през всичките му години преди обявяването на кандидатурата и го представяха като пример за американски успех и не знам какво друго, а след като се кандидатира изведнъж става най-лошия. И му вадят кирливи ризи наляво-надясно по време на президентството, а не са казвали почти нищо лошо за него преди това.
тежки нокаути
The Arrow

Мнение от The Arrow »

Мен на Камала много ме дразни лигавото й кикотене и поведение пред камерите, това ще е пълен ужас ако ще трябва да го търпим поне 4 години :lol:
тежки нокаути
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

не знам как ше се справим с тоя ужас, чесно бате :lol:
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
Публикувай отговор