Да де, ама аз имах предвид друго.NoName написа:Гипо това да си мериш килограмите също не е правилно ...
Аз преди се мерех постоянно и съм бъркал много. Гледаш се в огледалото и виждаш как изглеждаш, това е.
То е ясно, че ако се мериш днес, няма как да го съпоставяш с преди 2 месеца, защото ако си тренирал здраво и си се възстановявал добре, дори и да си същите кг - ти си покачил активното тегло. Говоря за мерене ден за ден - ако съм по-тежък от вчера, значи съм минал границата. Ако вчера съм бил по-лек от онзи ден, значи съм бил под границата. Съответно се замислям за това какво и колко съм ял в предишните дни и си правя някаква сметка като за мене си. Тоест така вече знам колко трябва да ям, за да сваля/кача/поддържам кг. Това са замервания, които правя периодично, защото с повече мускул, идват и по-големи калорийни нужди и с времето е необходимо преизчисляване
Това за огледалото е повече от ясно, да. Хората са супер различни в килограмите си. Аз примерно винаги съм бил най-тежък в компанията, а никога не съм изглеждал най-едър. А горе долу с голяма част от момчетата сме една височина. Ясно е, че с огледалото виждаш дали успяваш да изчистиш или да качиш, но за видими резултати се изисква повече време и е показател за това дали вървиш на там, на където искаш. Кантара обаче ти помага да се насочиш към желаната посока. Много сложно си обясних идеята май
Иначе за храненето - няма как да се храниш с каквото искаш, ако целта ти е да постигнеш добри резултати и да доближиш генетичните ти заложби. Примерно да изпуснеш хранене след тренировка. Или да не нахраниш тялото с пилешко/пуешко/телешко/яйца след тренировка, а вместо това да нагъваш предимно въглехидрати, които служат за гориво и възстановяване на гликоген, но не и за възстановяване и растеж на самия мускул. Или на другата сутрин след тренировката да не хапнеш една читава закуска след като си станал, а вместо това да изпиеш някакво лайняно кафе и тялото ти да е в състояние на глад до обяд.
ТОва за фитнесджиите, които си мерят всичко го оправдавам, ако целите са им тела в стил Лазар Ангелов. Тоест да постигнат генетичния им максимум. Това на практика са си професионални фитнесджии, нормално е да се мерят. Аз лично меря само бицепса и предмишницата през няколко месеца
Преди много години бях решил, че ще изравня бицепса с прасеца. Хванах шивашкия метър на майка ми и почнах да меря... от тогава не си правя такива илюзии, напълно непостижимо е за мен такова нещо хахаха.