Вирусът Корона - Глобална Епидемия

Подфорум за политически дебати.
Публикувай отговор
covid2012
В момента играе: fallout irl

Re: Вирусът Корона - Глобална Епидемия

Мнение от covid2012 »

https://www.nytimes.com/2019/10/12/busi ... gates.html

добре, че е такъв един миловиден :lol:
Аватар
indigo
В момента играе: RL - worst game ever.

Мнение от indigo »

Императора написа: Скока на случаите за последния ден в световен мащаб:
Image
И движението на цените в американската стокова борса:
Image
What's a real girl? Is it something fap-able?
indeedhewasshady.
Gen.Toast
В момента играе: PTSD simulator

Мнение от Gen.Toast »

Горд психопат, социопат, олигофрен, аутист, сериен убиец, евреин, темерут. (няма градация)
PISO MOJADO, DIRTBAG!
covid2012
В момента играе: fallout irl

Мнение от covid2012 »

Аватар
indigo
В момента играе: RL - worst game ever.

Мнение от indigo »

Image
What's a real girl? Is it something fap-able?
indeedhewasshady.
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

Мнение от shub niggurat »

минавам само да кажа, че

the cyberpunk is now, old man

с тия хоум офиси и карантини, вкъщи е няква амалгамация от кабели, лаптопи, настолни, плейстейшани и постоянно работещи машини и бръмчене и пиукане
изолация, губене на представа за време, ден, дата

еби му майката
джумерки
The Arrow

Мнение от The Arrow »

Кого бихте искали да видите първи когато свърши карантината? -Тъпакът, който изяде прилепа!
тежки нокаути
Аватар
Liberty
В момента играе: League of Legends
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Благодарение на карантината, делфините се завърнаха във Венеция :)

Meanwhile in Russia:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G__sHiGQWpE[/youtube]
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

Мнение от shub niggurat »

Императора написа:опрай цитата ве! :D
не се стърпя, нали

не ти ли стаа ясно, че НАРОЧНО така го написах
джумерки
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

Liberty написа:Благодарение на карантината, делфините се завърнаха във Венеция

Fake and gay.
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
vanmx

Мнение от vanmx »

shub niggurat написа:минавам само да кажа, че

the cyberpunk is now, old man

с тия хоум офиси и карантини, вкъщи е няква амалгамация от кабели, лаптопи, настолни, плейстейшани и постоянно работещи машини и бръмчене и пиукане
изолация, губене на представа за време, ден, дата

еби му майката
Хахаха, това описва на 100% ситуацията която е при мен от едно 15 години :D

Трябваше да стане извънредното положение за да разбера че начина ми на живот се наричал карантина. :D Разликата е че сега съм я преместил от София в родния град и че не се налага да ходя у офиса.

От цялата тая ситуация се надявам, че закостенелите дърти CEO-та - корпоративни психопати, юпита и държавни чиновници ще се научат, че хоум офиса не е нещо лошо и някаква привилегия или компромис, ами нещо ефективно, пестящо, и време, и пари и като цяло, че е хубаво нещо.

За останалите - фирмичките където движащата сила са млади и все още адекватни хора, това нещо отдавна е станало.

Защото тия изкуствено заселените претъпканите и задушаващите мегаполиси, където живеят само хора-ботове, работещи в тия стъклени небостъргачи, в някакви стерилни офиси... това е вече е картинка от гадното cyberpunk бъдеще, преставено в класическите Sci-Fi филми :D

Не знам за вас мочмета, но мен тая епидемийка тотално ме устройва :D Поне докато аз и хорага около мен са здрави.

Смятам че ако стане така, че ограниченията налагащи изолация заради епидемията паднат, но дистанционната работа както е сега стано поне малко по-честа практика от времето преди епидемията, това би било яко за повечето хора бачкащи от офиси и не само за тях.
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

vanmx написа: Не знам за вас мочмета, но мен тая епидемийка тотално ме устройва :D
Мен не. Разходките са част от ежедневието ми(особено уикендите) и тази невъзможност да изляза от Сф или пък да се разходя в парк ме дразни доста. Почти колкото това, че масово хората доказаха с колко промити мозъци са. Но най-много ме дразни факта, че купища хора ще останат безработни и че някои от тях ще загубят дори домовете си поради невъзможност да изплащат. Поне си се шматкаме по уличките из софийските квартали.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
The Arrow

Мнение от The Arrow »

тежки нокаути
Der Meister
Обратна връзка:

Мнение от Der Meister »

И мен не. Липсва ми гаджето, планините/преходите, пътуванията, парковете, кръчмите, баровете, нощния живот, отделно, че и бизнеса не върви. Последното, реално, е най-големият проблем в световен мащаб, не знам как някой може да се кефи на тази карантина. Не разбирам и домошарския начин на живот. Не е полезен нито здравословно, нито от социална гледна точка.
The Arrow

Мнение от The Arrow »

Der Meister написа:И мен не. Липсва ми гаджето, планините/преходите, пътуванията, парковете, кръчмите, баровете, нощния живот, отделно, че и бизнеса не върви. Последното, реално, е най-големият проблем в световен мащаб, не знам как някой може да се кефи на тази карантина. Не разбирам и домошарския начин на живот. Не е полезен нито здравословно, нито от социална гледна точка.
+1 на почти всичко дето Майстора. Аз, лично, нямам много против да си седя повече вкъщи сега, защото така или иначе си работя от вкъщи и без извънредните положения, така че в тази област няма много разлика. С жената си живеем заедно, но преди да обяват локдауна излизахме почти всяка седмица на някъде с някой.

Иначе има сектори, които бая са пострадали и ще пострадат та ще е добре цялата шитня да приключва колкото се може по-бързо, че да се възстановят нещата.

Също така, много ме дразни непрекъснатото всяване на страх от знайни и незнайни гурута (дали някакви ютубери или реални експерти, няма значение) дето се опитват да ни внушават по медиите, че в близко бъдеще нямало как да се нормализират нещата.

Ами това са пълни глупости според мен и супер много ме вбесяват такива приказки. Обикновените хора дето сме 99% от световното население просто искаме да си гледаме живота и кефа и да не се занимаваме много-много с някакви неща дето така или иначе не зависят от нас. Така, че според мен максимално бързо ще се възстанови предишния начин на живот. Ето, примерно, по-рано днес минавахме през центъра покрай НДК и витошка - ами има си хора, обикалят си и т.н.

Според мен, в началото наистина повече се спазваше това да не се излиза до колкото е възможно, но вече няма да е толкова стриктно според мен по горепосочените причини. Дано наистина да приключи най-късно до юни месец това нещо и щетите за икономиката да се възстановят максимално бързо и разбира се, без много пострадали и жертви.
тежки нокаути
Gen.Toast

Мнение от Gen.Toast »

Откакто започна карантината вече нямам оправдание да съм зает и се виждам по-често с нашите, а това води до влошаване на взаимоотношенията с тях.
Освен това вече нямам FFP2+ABEK1 маски да ме пазят от собственото ми хоби.
Горд психопат, социопат, олигофрен, аутист, сериен убиец, евреин, темерут. (няма градация)
PISO MOJADO, DIRTBAG!
vanmx

Мнение от vanmx »

Абе аз имах предвид хоум офиса - работата ти да не зависи с определено място с офис, даже определено населено място, стриктно работно време да не губиш излишни време и пари за квартири и транспорт и т.н.

Просто така имаш повече възможности да променяш средата си, да разпределяш времето си и разходите ти са по-малки. Това са все плюсове независимо дали си:

- Кръчмарски купонджия
- Любящ родител/съпруг
- напарфюмиран печен ебач
- асоциален геймър чичак живеещ при родителите си

Ясно е че за някои хора мерките на извънредното положение са много кофти, за други не чак толкова. И мен примерно ме кефи да си бръмча с колата през уикендите из разни селца и градчета, особено ако през седмицата съм гледал само разните понелни соц гета, но сега не мога да правя това. Но това са временни мерки. В поста изразих надежда, че след епидемията бизнесът ще се е научил повече на гъвквост когато се относя за работно място и работно време.

А пък това кой начин на живот е по-добър би било доста дебилен спор, почти същия като тоя за софията vs цяла България, демек провинцията :D
Gen.Toast

Мнение от Gen.Toast »

Работата в хоум офиса е като в офис офиса, само че мога да си псувам на пълен глас и да къркам :lol:
Но се обездвижвам още повече и ми липсва компанията на колегите.
PISO MOJADO, DIRTBAG!
Der Meister
Обратна връзка:

Мнение от Der Meister »

vanmx написа:А пък това кой начин на живот е по-добър би било доста дебилен спор, почти същия като тоя за софията vs цяла България, демек провинцията :D
Ако визираш моето изказване, много ясно казах в кои отношения, да си стоиш вкъщи е вредно.
Публикувай отговор