- Показана е мисия, засягаща робството. Далас Дикинсън и Блейн Кристин потвърждават, че такива мисии ще присъстват в сторилайна на всички класове. Ситските персонажи ще могат да участват в търговията на роби
И сега ще тръснат един рейтинг 18+...
 - Изследването на Darth Revan's compound изглежда е достъпно само за имперски персонажи. Републиканските такива вероятно ще разкрият съдбата на Изгнаницата
Да живее маркетингът!
Очаквайте и следващата новина - наличие на account faction locking. Ако искате да разкриете съдбата на Реван и Изгнаницата... купете си два акаунта!
 - Чистокръвните сити (Sith Pureblood) могат да бъдат само и единствено Sith Warrior. Решението се оправдава със story reasons
Те всичко оправдават с това.
То бива, бива ограничения, ама чак пък толкоз... Колкото и да мисля, не мога да се сетя за никакви story reasons, които да пречат на ситите да бъдат Инквизитори.
 - HK-47 ще бъде companion на един от ситските класове
HELL YEAH!!!
*nerdgasm*
 - Историята на Рицаря е стандартното "hero's journey" и ще се хареса на феновете на оригиналния KOTOR. Историята на Съветника е подобна на тази на Изгнаницата и ще се хареса повече на феновете на KOTOR II, "because of the alternate morality, abstract principles and challenging ideas about the Force"
Звучи добре, но да го видим в действие.
Съдейки по това, което съм видял до момента, играта е доста "kids friendly" и не се поддава много на абстрактни теории а ла KOTOR II. Всичко сочи към евтината епика тип "Люк Скайуокър". Разбира се, ако горецитираното е вярно, аз ще съм първият човек който ще си направи Kreia-style персонаж, но изпитвам известни резерви към способностите на Байоуеър за създаване на такъв тип история.
 * * *
И сега една последна новина. То не е кой знае каква новина де, знаехме го отдавна, но сега бяха дадени допълнителни детайли. Става дума за класово-расовите рестрикции.
При създаването на герой, първо избирате своя клас. След това ви се представя избор от три class origins. Origin-ът определя расата ви.
Да, това означава, че изборът ви е ограничен. Искате да си направите Sith Pureblood Inquisitor? Съжаляваме, достъпните origin-и (и следователно раси) правят персонажа Human, Zabrak или Twi'lek. Разглезените от свободата в SWG геймърчета ще бъдат зашлевени доста грубо.
Ето и известните комбинации:
Trooper - Human, Zabrak, one another
Smuggler - Human, Twi'lek, one another
Jedi Knight - Human, Miraluka, one another
Jedi Consular - Human, Mirialan, one another
Bounty Hunter - Human, Rattataki, one another
Imperial Agent - Human, Chiss, one another
Sith Warrior - Human, Sith Pureblood, one another
Sith Inquisitor - Human, Zabrak, Twi'lek