1. Не мисля, че на С.Арабия, ОАЕ и Катар някой им диктува нещо, напротив. Нека си припомним, че те самите през 1974г. наложиха ембарго на САЩ и запада заради подкрепата им спрямо Израел. Провери си фактите.Dr. Gonzo написа:Има три типа страни в Близкия Изток - такива които продават нефт на цени диктувани от великите сили и доброволно участват в манипулирането на световната икономика; такива които не играят по свирката на великите сили и такива които нямат нефт и въобще никой не го ебе за тях.
Как пък все на страните от втория тип им се случват граждански войни, преврати и тероризъм? И ми викаш, че едното нямало общо с другото. Караш ме вече да се повтарям, що не седнеш да помислиш дали не съм прав за написаното в предните ми постове?
2. В Афганистан няма петрол.
Заклеймявам тези които наистина са терористи. От гледна точка на граждански права, като граждани на Израел те са много по-свободни отколкото като граждани на една евентуална Палестина, доминирана от радикални ислямисти. Освен това практически Израел не е проблема за създаването на плаестинска държава. Проблема са радикални групи като Хамас, които отказват да признаят правото на Израел да съществува. С такива хора как да се разбереш?...а палестинците, които буквално се борят за свободата си, ги заклеймяваш като терористи.
С което не искам да кажа, че Израел са чисти и неопетнени. В такива конфликти нещата не са черно-бели, но просто държа да се придържаме към фактите.
Защо да отменя гей браковете? Точно това харесвам на Д.Тръмп, че се съсредоточава върху важните въпроси, а не се фокусира подобно на другите републиканци върху абортите и гей браковете. Лично аз не съм чул нито веднъж Тръмп да се изказва по темата. Неговата умереност по тези въпроси ще привлече доста демократи и независими.Много си повярва тука. На генералните избори няма шанс според мен. Макар че и аз тайно се надявам да успее - просто имам някаква непоносимост към либералите ако се чудиш защоА ако стане президент и успее да прокара the immigration reform и отмени легализирането на гей браковете, просто ще бъде най-великия американски президент за последния век.