Здрасти 

От крафта има смисъл, защото чрез него би могъл да постигнеш най-добрите енд-гейм предмети за някои от слотовете на героя. 
Става въпрос за крафтнати ръкавици, шолдъри, амулет и брейсъри. 
Рецептите съответно са:
рецепта Archon Gauntlet за Archon Gauntlets of Vit/Str/Int/Dex - при късмет с роловете, можеш да имаш най-добрия възможен предмет за тоя слот
рецепта Archon Shoulders за Archon Shoulders of Vit/Str/Int/Dex - -//-, най-лесни са за успешен крафт, почни от тях
рецепта Archon Razorspikes за Archon Bracers of Vit/Str/Int/Dex - -//-, тях крафтни втори, защото освен мейн стат+вит+рез, целиш и крит шанс. Тоест една статистика повече, което се постига по-трудно.
Amulet of Vit/Str/Int/Dex - крафтнатите амулети могат да са добри колкото най-доброто от дроп (от аукциона)
Рецептите падат от дроп, но по-добре си ги купи от аукциона, евтини са (50-100к).
В общи линии, при крафта важи правилото, че нещо хубаво може да ти се падне с първия крафт, а може да не ти се падне и с 50тия. При мен най-добрите ми шолдъри ми се паднаха с 3тия крафт на SC и примерно 10тия в HC. Брейсърите ми се получиха бързо в SC и с около 20 крафта в HC. Ръкавиците и на двете се паднаха след около 30 крафта. Амулети не съм крафтвал чак толкова много, тъй като изискват и есенция от счупен легендарен предмет, но съм крафтвал сносни с едва няколко крафта. Все още съм в процес на подобряване тук. 
В общи линии хората, които твърдят, че крафта не си заслужава:
а) изобщо си нямат идея какво би могло да им се падне
б) тотално не им се занимава (тотално, щото е доста лесно тук)
в) купуват си голд или директно предмети (но пак на три от посочените слотове не могат да си купят по-добри от крафтнатите предмети)
Линк към още инфо за крафта:
http://diablo.incgamers.com/blog/commen ... chon-items