Просто пуснах един search да видя дали има тема за таз нова дрисня и попаднах на тоз много точен коментар на Моридин.Маце Борко написа:Тъй като един от много малкото ми постове в тая тема е по оня въпрос горе, разбирам, че изглежда сякаш съм на хейт влака с целия геймъргейт срещу някаква набедена дама, но по-скоро търся обяснение за напълно неизвинимото ниво на продукция в ААА РПГ Bioware, които уж за толкова години трябваше да са си взели поуки и натрупали опит от определени неща. От 15 години правят една и съща игра със сменени сетинг и графики, ше ги еба в леймърите - от KOTOR та до Andromeda ядрото на игрите им е все едно и тая спирала надолу, в която влязоха с Dragon Age 2, ми е тотално непонятно как и защо се получи.
CD Project за три игри стигнаха от посредствено RPG с привлекателен славянски сетинг до претендент за топ 5 of all time на тоя жанр и еталон за всичко, което ще излиза оттук нататък в него.
Bioware през това време броят от колко точно лесбийки, чернокожи, елфи азиатци, демони педераси и покемон трансдженъри има нужда играта им, за да могат да не си дават зор в други направления и да получат безплатни похвали от американската видеогейм журналистика, която в последните години измерва качеството на заглавията по бройката черни пишки, появяващи се за единица време на екрана. Тва последното ми се ще да беше преувеличение, ма не е. С други думи - не ме дразнят дори толкова недоклатената им като за тоя бюджет и име на студиото продукция, колкото очевадно заебаното развитие на интересни герои и интеракции. Колелото за диалозите вече не е никакво колело, а де факто ОС - ляво и дясно, тва е, майка. За мен тия неща имат първостепенно значение, а не ъпгрейдабилитито на еди-кво-си, стрелянето и как се движело макото - като ми се стреля, ще играя шутър, като ми се карат луноходи, ше си изтегля някой симулатор.
Mass Effect трилогията ми е в топ 2 на нещата, дето съм играл през живота си и дори се изкефих на третата част, което явно ме праща към групата на по-непретенциозните фенове. Едновременно с това имах доста ниски очаквания по отношение на тая игра. Еми кур за Bioware, че успяха да ме разочароват при това положение.
Почти 8 години по-късно, работата е още по-зле.
Гледай каква рядка миришеща диария Trans Age: The Gayguard изсраха тез олигофрени от Bioware и изпръскаха не само тоалетната чиния, ами цялата тоалетна. Студиото в момента е аналог на градска тоалетна в България, изоставена и непочиствана от години, но по някаква случайност на дивия капитализъм тук - все още работеща...
Гледай кво са напрайли с Изабела от ДА2, тотал щета:

---
Също и самата игра не струва даже и ако изключим гейските работи. ЕА в момента са купили почти всички големи gaming медии, за да направят критична маса от "позитивни" и "много позитивни оценки". Ето видео за това:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LDRVdfzHXDI[/youtube]