Общи политически приказки

Подфорум за политически дебати.
Публикувай отговор
Аватар
Toxic Forever
Обратна връзка:

Re: Урок

Мнение от Toxic Forever »

Андрей, ти си тъп и нагъл соросоид! :shock: :stooped:
Toxic has left the building.
Der Meister
Обратна връзка:

Мнение от Der Meister »

Toxic V написа:Андрей, ти си тъп и нагъл соросоид! :shock: :stooped:
be
i az po pove4eto politi4eski vaprosi ne sam saglasen s andrei
ama
e takiva izkazvaniq adski me draznqt
6oto
nali se se6ta6 4e ne se li argumentira6 kato stava vapros za seriozna diskusiq kato tazi mnenieto ti ima nuleva stoinost
i dori da e tap andrei ti izliza6 po tapiq
kato vi marzi da pi6ete si zapazete mnenieto za sebe
ne kazvaite koi e tap i koi ne 6oto ste sme6ni

i za no name i kaboom debil4etata se otnasq posta mi
aman ot vas
napusnete foroma

az kato cqlo ne sledq mn kvo se slu4va i zatova ne izkazvam mnenie, no moje bi sam nai saglasen s moridina !
Аватар
Dr.Panda
В момента играе: Психотерапевт

Мнение от Dr.Panda »

Zheko
vanmx

Мнение от vanmx »

Аз пък съм съгласен с повечето неща които казва Андрей. Разбирам целия хейт към СССР/Русия и всички други подобни форми на управление. Съгласен съм че всеки човек трябва да има свободата самостоятелно да определя своя живот, а не против волята си да бъде част от някакъв режим.

Ама наистина това възхваляване на Америка е смешно. Защото и там си има главатари, които мислят само за своя гъз и не им пука за народа към който са поели отговорност. Използват същата пропаганда и промивка на мозъци и се налагат със сила спрямо тези които не са съгласни с тях

Когато някой каже това на Андрей той го подминава с ебавка, казвайки че това е все едно излязло от руската пропаганда. Все едно че неговите дълги постове, възхваляващи USA не са точно цитати от пропагандата на Америка :D
Аватар
Toxic Forever
Обратна връзка:

Мнение от Toxic Forever »

"Независимая газета": В локална или ядрена война ще ескалира конфликтът между Москва и Запада

Конфликтът между Русия и Запада ще ескалира. Щом не успяваме да решим въпроса по мирен път, остава пътят, който не е мирен, пише руският в. "Независимая газета".

"Не след дълго поредният Сноудън ще публикува документи на Държавния департамент и на ЦРУ, където ще пише и за 5-те милиарда в зелено, платени за киевската революция, и за десетките мълчаливи чужденци с еднакви униформи, воювали професионално на барикадите под прикритието на Майдана. Това обаче ще стане чак после, след войната. Ако бъде локална, а не световна ядрена война", пише "Независимая газета", цитирана от БТА.

Всекидневникът напомня вчерашното изявление на висшия военен в САЩ генерал Мартин Демпси, председателстващ Съвета на началник щабовете на въоръжените сили, че ако се изостри ситуацията в Украйна, армията на САЩ е готова да подкрепи съюзниците си в Европа. "Аз ги уверих, че ако бъдат засегнати договорните ангажименти, ние ще отвърнем", каза генералът.

Щом най-високопоставеният военен прави подобни изявления, а държавният секретар Джон Кери заявява, че дипломатическите възможности за уреждане на кризата са изчерпани, замирисва истински на барут и на кръв, заключава изданието.

Според вестника, неслучайно украинските пучисти, тутакси признати от Запада, започнаха да споменават, че незабавно ще повикат натовците и че искат да влязат в Алианса. Точно затова бе платено идването им на власт.

Бази за ПРО и летища на НАТО в Украйна ще означават напълно и абсолютно да се ликвидира сигурността на Русия. Ще се наложи да живеем с пистолет, насочен в слепоочието, и безпрекословно да изпълняваме заповедите на онзи, който го държи, алармира руският вестник.

"Общо взето, да се откаже от Украйна ще е самоубийство за Русия" и ако тази страна бъде "превзета от натовците", Москва "ще трябва да се оттегли от всички договори, включително СТАРТ-3 и този за ракетите със среден и малък обсег. И да сложи на "Искандерите" си ядрени бойни глави".

Не става въпрос за либералните ценности, свободите и правата на нациите, както изглежда днес в медите и дипломатическите контакти. Всъщност въпросът е "да я бъде или не" Русия. Вече няма какво да губим. Щом не успяваме да решим въпроса по мирен път, остава пътят, който не е мирен. Дори ако после започне нова студена война, оръжейна надпревара, дори ако цяла Европа се покрие с развалини, както през 1945 г., се казва в коментара.

"Американците впрочем ще са напълно доволни от този вариант. Дори с удоволствие ще хвърлят и те някоя бомба, както тогава - през 1945 г.", добавя "Независимая газета".
Окупирана Европа ще бъде хвърлена на кучетата.
Ебаси смешният континент, с велика доминираща история, после разцепен 45 години под източна и западна окупация, и днес арена на нови противопоставяния.
:stooped:
Абе пускайте ракетите и да се свършва, че ме е срам вече от този свят... :roll:
Toxic has left the building.
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Абе в светлината на някои мои горни цитати се замислих за следното:

Ако Москва е организирала протеста, с цел да ескалира напрежението, да застраши руското население в Украйна, после под претекст че го защитава да навлезе с военни сили, което да доведе до срива на руската борса т.е. накратко инсцинирала всичко това просто за да си изкупи обратно акциите? :D
¯\_(ツ)_/ ¯
Аватар
newcomer
В момента играе: Футбол, ама навън

Мнение от newcomer »

Eвропа бавно, но сигурно се превръща в Еврабия. Токсик, ако наистина е в Ливърпул, знае, че Англия вече е много повече страна на африканци и пакистанци/индийци, отколкото на англичани. Шотландия според мен ще се отдели (казвам според мен, защото всъщност немалко хора твърдят, че шотландците ще си усложнят живота, напускайки Великобритания) посредством референдума за независимост, а Ирландия е почти напълно ирландска, за което казвам евала. Отдели ли се Шотландия, не виждам защо и Северна Ирландия да не се пробва, те и без това само подобен случай чакат.
Западна Германия е арабско-турско-българска колония, а източна е немска, защото е бедна и там са неонацистите, съответно там турче не стъпва.
Франция е страната на африканците от Северна Африка (мюсюлмани).
Италия и тя взе да се поддава.
Мрачни времена, господа. После славяните били лоши...
Аватар
Liberty
В момента играе: League of Legends
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

vanmx написа:Аз пък съм съгласен с повечето неща които казва Андрей. Разбирам целия хейт към СССР/Русия и всички други подобни форми на управление. Съгласен съм че всеки човек трябва да има свободата самостоятелно да определя своя живот, а не против волята си да бъде част от някакъв режим.

Ама наистина това възхваляване на Америка е смешно. Защото и там си има главатари, които мислят само за своя гъз и не им пука за народа към който са поели отговорност. Използват същата пропаганда и промивка на мозъци и се налагат със сила спрямо тези които не са съгласни с тях

Когато някой каже това на Андрей той го подминава с ебавка, казвайки че това е все едно излязло от руската пропаганда. Все едно че неговите дълги постове, възхваляващи USA не са точно цитати от пропагандата на Америка :D
Ще си дам труда да изясня едно две неща, понеже съм забелязал и други твой постове, и смятам че си от малкото хора в този форум който е горе-долу на правилен път. Та за това държа и ти да ме разбереш правилно.

Не възхвалявам Америка. Всъщност съм голям критик, на почти всички американски управници от началото на 20-ти век до сега. Смятам че в голямата си част външната им политика е пълна каша, нещо средно между неразбиране на проблемите и опит те да бъдат контролирани. Във вътрешната им политика се забелязва прогресиращо изневеряване на основните им принципи и катастрофални тенденции на приближаване към модела на Европа, с все по- засилваща се роля на централното правителство. Сегашното правителство на един ляв радикал Барак Обама е типичен пример.

Това което аз застъпвам са определени принципи и идеи. Защото смятам че идеите имат значение. Лошите водят до СССР и последиците от него. Добрите идеи водят до създаването на най-проспериращата страна в света. Разбира се това не означава, че хората живеещи в тази страна са перфектни или че са напълно последователни. В една част от историята си те някак си са съвместявали идеите за свободата и същевременно са притежавали роби. Има и куп други противоречия. Но като цяло, Щатите са стъпили на правилните принципи и водят останалата част от света със себе си.

Имай предвид, че Америка е архи-врагът на всички врагове на свободата, както по света така и в самата Америка. Това е така защото тя е живият пример за това че грешат. И те се стараят всеячески да оплюят и да унищожат този пример. В България анти-американизмът е изключително добре застъпен. Това е така поради непрекъсната анти-американска пропаганда която се лее отвсякъде. Най-лесно това се вижда, когато разговаряш с наивни хора, нямащи по принцип интерес към политиката, историята или философията. Те може нищо да не знаят, но са с негативно отношение към USA заради здраво вкопани в културата ни предубеждения. Нямащи нищо общо с действителността митове и откровени лъжи се считат от повечето хора за чистата истина. Това е така не само у нас ами дори в самата Америка. 21% от младите американци не вярват че мисиите до луната са истина! Не знам си колко % са убедени че атентатите от 9/11 са дело на ЦРУ. И после ми говори за Американска пропаганда. Такова животно няма. По-голямата част от интелектуалният "елит" на Щатите са левичари. Хора които се отвращават от Америка и от американските ценности. Хора които правят всичко по силите си да убедят американското общество че живее по погрешен начин. Сега ти ще кажеш, "ама как Холивуд е пропагандна машина на капитализма". Дали? Замисли се колко филми и детски предавания има в които ролята на злодея се дава на богатия бизнесмен. Особено в новите филми лошите не са руснаците/китайците дори арабските терористи. Лошите са "корпорациите". Разбира се има и обратните примери, но ми схвана мисълта.

Сега за да поставя в правилни контекст мненията които защитавам в този форум виж срещу какво се изправям. Фул-скейл марксити, като Сам и Волтажа. Забележи, че те дори не си дадоха труда да оправдаят по някакъв морален или правен начин инвазията на Русия в една суверенна държава. Единственият им аргумент беше "еми щом САЩ нахлуват където си поискат, защо и Русия да не може".

Между другото Сам, ето списък с престъпленията извършени от Садам Хюсеин.
http://history1900s.about.com/od/saddam ... crimes.htm

Какво основание имаше Путин да нахлуе в Крим?

На всичкото отгоре липсата на принципно мислене у Сам не спира до тук. В темата "Въпроси към Андрей", той изписа ТОНОВЕ материал опитвайки се да докаже, че съветският комунизъм всъщност НЕ Е комунизъм и че всъщност случилото се там не доказва несъстоятелността на марксистките идеи. По неговите собствени думи, Ленин е бил агент на Германия и Стали и всички след него са мошеници. По тази логика той би трябвало да мрази СССР толкова колкото и аз. Той обаче далеч не прави така, ами защитава СССР, днешният режим на Путин и всяка друга кървава диктатура по света, при всеки удобен случай. И разбира се обвинява за всички злини по света лошия запад (в този момент казвам, че повтаря дословно левичарската пропаганда).
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

По темата:

Сталинистките изпълнения вече започнаха в окупираните украински територии:

http://www.vesti.bg/sviat/vylna-ot-bezs ... im-6007114
Ghost reporting!
Аватар
newcomer
В момента играе: Футбол, ама навън

Мнение от newcomer »

Браво, Украйна!
Украйна е бойкотирала откриването на Параолимпийските игри в Сочи, изпращайки само един състезател, носещ украинското знаме. В този момент целият стадион е скандирал: "Украйна, Украйна!" Ръководителят на делегацията на Украйна е казал, че ако не се прекрати нахлуването на руснаците, украинските представители ще напуснат Сочи.
Това доказва кой е прав в тази криза. Путин си говори старите глупости за защита на руските граждани, което изобщо не е вярно (освен в Грузия).
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Тираните не се трогват от скандирания и от символични жестове, само това ще ти кажа :)
Ghost reporting!
Serious Sam
Горд Пролетарий
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Liberty написа:
vanmx написа:
На всичкото отгоре липсата на принципно мислене у Сам не спира до тук. В темата "Въпроси към Андрей", той изписа ТОНОВЕ материал опитвайки се да докаже, че съветският комунизъм всъщност НЕ Е комунизъм и че всъщност случилото се там не доказва несъстоятелността на марксистките идеи. По неговите собствени думи, Ленин е бил агент на Германия и Стали и всички след него са мошеници. По тази логика той би трябвало да мрази СССР толкова колкото и аз. Той обаче далеч не прави така, ами защитава СССР, днешният режим на Путин и всяка друга кървава диктатура по света, при всеки удобен случай. И разбира се обвинява за всички злини по света лошия запад (в този момент казвам, че повтаря дословно левичарската пропаганда).
Нещо не си схванал. Ленин е революционер в смисъл на военен водач. Но не и държавник. Нямал е ясна идея какво точно да прави, но през повечето време, ако не е бил на легло е организирал военните действия. Че всичко в СССР е просто електрифициран феодализъм, копиращ средновековния обществен модел, просто с тази разлика, че... има ток.

Че условията в Русия/СССР не подлежат на естествено развитие, а поради "ВОСР" са изкарани от естествения си коловоз. Че след ВСВ това вади дори целия свят от естествения му коловоз. И когато СССР закономерно рухна (след като си проспа шансовете за победа в Студената война) светът бавно и полека започна да навлиза обратно в руслото на закономерностите изказани от Маркс.

Нека уточним нещо. Аз съм русофил дотолкова, доколкото обичам руска култура - музика, литература, вълнувам се от живота и събитията там. Но не забравям, че съм антикапиталист по идеи, като настъплението на Газпром доста ме плаши. Практически в момента се намираме между чука и наковалнята. А САЩ - още една марксистка закономерност - дали ще го наричаме "гръбнак на икономиката" или "производителни сили" - говорим за едно и също нещо. Но те диктуват производствените отношения, а те от своя страна изменят държавната надстройка - сиреч определят формата на управление, определят законовата рамка и прочее. САЩ са най-чудесния пример за правилността на Марксовите трудове и само човек, който носи в себе си наследствена омраза към СССР и всичко свързано с него, поради лични причини, може да говори че Маркс нищо не бил казал за социализма и как да се построи. Лошото на тези книги е, че много малко са тези които ги четат, а още по-малко са тези, които се опитват да ги разберат.

Наскоро в разговор с П. Сименов (предполагам поне на теб не се налага да ти обяснявам кой е той) си говорихме за първа глава от т.1 на "Капиталът" та мнението и на двамата е, че просто тезата вътре е бетон и няма как да кажеш нещо срещу нея. Уви, цялата книга е доста трудносмилаема и се налага често препрочитане за да се усмисли добре идеята, изложена в съответната глава, та... трудничко се чете.

Както ти казах, причината да спра да отговарям в онази другата тема е принципна, просто не мога да го направя, докато се намирам в сегашното си положение.

Между другото, ще се изненадаш, ако разбереш, че Маркс много точно е дефинирал държава от типа на СССР и тя няма нищо общо с понятието му за социализъм/комунизъм. Просто трябва да четеш малко повече. Но едва ли ще го направиш.

Естествено, можеш да слушаш Рейгън и да се надъхваш като нацист при реч на Хитлер, но можеш и да използваш главата си (надявам се някой ден да се абстрахираш от наследствената си обремененост и да започнеш да мислиш по-трезво и научно, с по-малко партизанщина (разбирай - войн-фанатик на дадена идея) и повече размишления.

В момента си просто една купчина назубрени фрази, мантри, които повтаряш до припадък. Толкова си вярваш, че чак ми прави кеф от време на време да ти поствам некви безсмислени глупости в отговор.

Можеш да говориш, колкото си искаш за "престъпления", обективната истина, осъзната от редица лидери, учени и прочее - в арабския свят царуват други правила. Може да са нехуманни според твоето виждане, според тяхното са в реда на нещата. А военните диктатури - те даваха светския облик, те, макар да бяха брутални и прочее, бяха някакъв гарант за поне мъничко цивилизация. Че отношенията вътре в самата мюсюлманска общност са изключително сложни и дълбоки. Има много повече от деление на сунити и шиити, които се мразят зверски. Има родове с история и съперничеството между тях е историческо. Родове които прерастват в племена, племена които ту се качват, ту падат от властта.

И защо не си дадох труд да опровергавам глупостите ти за "нахлуването" на Русия??

Ми Киевска Рус, Московска Рус - един език, история гръб до гръб, не можеш да кажеш къде започва едното, къде свършва другото. Значи щом нелигитимния режим на "комунистите" дава - може, когато легитимно изобраната власт в Русия си го иска - не може, щото към дадения момент така ти отърва.

Аз се опитвам да говоря с формули мой човек, а ти мериш с двойни аршини. "Мое и твое".

Овладей диалектическия материализъм - инструмент за правилното разбиране на света.

А някой ден, когато имам времето и възможността да прегледам документите за учредяването и функционирането на ОНД - тогава ще се произнеса категорично по въпроса с руската "инвазия".

Дотогава имам само един съвет - като за начало поне спри да избираш някаква част от нещо цяло, която на теб ти харесва и да я налагаш над цялото, под предтекст за "свобода и демокрация". Тя не е и никога няма да бъде цялото. Разбери го.

И накрая пак за СССР - за мен това е най-интересната от научна гледна точка държава. И най-слабо изследваната. И про, и анти имат интерес до толкова да я изучават, доколкото да извлекат някакви цифри за пропагандна злоупотреба.

Ето ти един хубав и километричен коментар. Сега, най-вече воден от чуство да е твоя последната дума, ще праснеш и ти нещо километрично в отговор предполагам, та... Ако не смяташ да промениш нещо в себе си или начина си на мислене (което силно ме съмнява) няма смисъл да мерим пишки, щото в крайна сметка всеки си лъска на своята... Не, май сравнението не беше мнгоо удачно, ама все тая.
Liberty написа:Тираните не се трогват от скандирания и от символични жестове, само това ще ти кажа :)
Нелсън Мандела, да почива в мир, знае най-добре.
¯\_(ツ)_/ ¯
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Не, няма да си давам труда да отговарям с километрични постове, на неща на които вече достатъчно обстойно съм отговорил.

Единствено по темата:
Ми Киевска Рус, Московска Рус - един език, история гръб до гръб, не можеш да кажеш къде започва едното, къде свършва другото.
Цяла Европа е пълна с държави чиито народи се преливат от една граница в друга. И не само Европа. Какво ще стане ако всички решат да си вземат териториите които считат че са населени с техни хора? Мисля. че въпросът е риторичен.
Ghost reporting!
Serious Sam
Горд Пролетарий
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Liberty написа:Не, няма да си давам труда да отговарям с километрични постове, на неща на които вече достатъчно обстойно съм отговорил.

Единствено по темата:
Ми Киевска Рус, Московска Рус - един език, история гръб до гръб, не можеш да кажеш къде започва едното, къде свършва другото.
Цяла Европа е пълна с държави чиито народи се преливат от една граница в друга. И не само Европа. Какво ще стане ако всички решат да си вземат териториите които считат че са населени с техни хора? Мисля. че въпросът е риторичен.
Една доста обединена Европа бих казал. :D
¯\_(ツ)_/ ¯
Аватар
Pennywise
Latinica

Мнение от Pennywise »

Serious Sam написа:Нещо не си схванал. Ленин е революционер в смисъл на военен водач. Но не и държавник. Нямал е ясна идея какво точно да прави, но през повечето време, ако не е бил на легло е организирал военните действия. Че всичко в СССР е просто електрифициран феодализъм, копиращ средновековния обществен модел, просто с тази разлика, че... има ток.

Че условията в Русия/СССР не подлежат на естествено развитие, а поради "ВОСР" са изкарани от естествения си коловоз. Че след ВСВ това вади дори целия свят от естествения му коловоз. И когато СССР закономерно рухна (след като си проспа шансовете за победа в Студената война) светът бавно и полека започна да навлиза обратно в руслото на закономерностите изказани от Маркс.

Нека уточним нещо. Аз съм русофил дотолкова, доколкото обичам руска култура - музика, литература, вълнувам се от живота и събитията там. Но не забравям, че съм антикапиталист по идеи, като настъплението на Газпром доста ме плаши. Практически в момента се намираме между чука и наковалнята. А САЩ - още една марксистка закономерност - дали ще го наричаме "гръбнак на икономиката" или "производителни сили" - говорим за едно и също нещо. Но те диктуват производствените отношения, а те от своя страна изменят държавната надстройка - сиреч определят формата на управление, определят законовата рамка и прочее. САЩ са най-чудесния пример за правилността на Марксовите трудове и само човек, който носи в себе си наследствена омраза към СССР и всичко свързано с него, поради лични причини, може да говори че Маркс нищо не бил казал за социализма и как да се построи. Лошото на тези книги е, че много малко са тези които ги четат, а още по-малко са тези, които се опитват да ги разберат.

Наскоро в разговор с П. Сименов (предполагам поне на теб не се налага да ти обяснявам кой е той) си говорихме за първа глава от т.1 на "Капиталът" та мнението и на двамата е, че просто тезата вътре е бетон и няма как да кажеш нещо срещу нея. Уви, цялата книга е доста трудносмилаема и се налага често препрочитане за да се усмисли добре идеята, изложена в съответната глава, та... трудничко се чете.

Както ти казах, причината да спра да отговарям в онази другата тема е принципна, просто не мога да го направя, докато се намирам в сегашното си положение.

Между другото, ще се изненадаш, ако разбереш, че Маркс много точно е дефинирал държава от типа на СССР и тя няма нищо общо с понятието му за социализъм/комунизъм. Просто трябва да четеш малко повече. Но едва ли ще го направиш.

Естествено, можеш да слушаш Рейгън и да се надъхваш като нацист при реч на Хитлер, но можеш и да използваш главата си (надявам се някой ден да се абстрахираш от наследствената си обремененост и да започнеш да мислиш по-трезво и научно, с по-малко партизанщина (разбирай - войн-фанатик на дадена идея) и повече размишления.

В момента си просто една купчина назубрени фрази, мантри, които повтаряш до припадък. Толкова си вярваш, че чак ми прави кеф от време на време да ти поствам некви безсмислени глупости в отговор.

Можеш да говориш, колкото си искаш за "престъпления", обективната истина, осъзната от редица лидери, учени и прочее - в арабския свят царуват други правила. Може да са нехуманни според твоето виждане, според тяхното са в реда на нещата. А военните диктатури - те даваха светския облик, те, макар да бяха брутални и прочее, бяха някакъв гарант за поне мъничко цивилизация. Че отношенията вътре в самата мюсюлманска общност са изключително сложни и дълбоки. Има много повече от деление на сунити и шиити, които се мразят зверски. Има родове с история и съперничеството между тях е историческо. Родове които прерастват в племена, племена които ту се качват, ту падат от властта.

И защо не си дадох труд да опровергавам глупостите ти за "нахлуването" на Русия??

Ми Киевска Рус, Московска Рус - един език, история гръб до гръб, не можеш да кажеш къде започва едното, къде свършва другото. Значи щом нелигитимния режим на "комунистите" дава - може, когато легитимно изобраната власт в Русия си го иска - не може, щото към дадения момент така ти отърва.

Аз се опитвам да говоря с формули мой човек, а ти мериш с двойни аршини. "Мое и твое".

Овладей диалектическия материализъм - инструмент за правилното разбиране на света.

А някой ден, когато имам времето и възможността да прегледам документите за учредяването и функционирането на ОНД - тогава ще се произнеса категорично по въпроса с руската "инвазия".

Дотогава имам само един съвет - като за начало поне спри да избираш някаква част от нещо цяло, която на теб ти харесва и да я налагаш над цялото, под предтекст за "свобода и демокрация". Тя не е и никога няма да бъде цялото. Разбери го.

И накрая пак за СССР - за мен това е най-интересната от научна гледна точка държава. И най-слабо изследваната. И про, и анти имат интерес до толкова да я изучават, доколкото да извлекат някакви цифри за пропагандна злоупотреба.

Ето ти един хубав и километричен коментар. Сега, най-вече воден от чуство да е твоя последната дума, ще праснеш и ти нещо километрично в отговор предполагам, та... Ако не смяташ да промениш нещо в себе си или начина си на мислене (което силно ме съмнява) няма смисъл да мерим пишки, щото в крайна сметка всеки си лъска на своята... Не, май сравнението не беше мнгоо удачно, ама все тая.
Liberty написа:Тираните не се трогват от скандирания и от символични жестове, само това ще ти кажа :)
Нелсън Мандела, да почива в мир, знае най-добре.

Изображение
Симо написа:снощи
пиян
без книжка
съм карал без колан
чужда кола
пълна с крадена царевица
облечен като полицай
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
В момента играе: на троянска чушка
Обратна връзка:

Мнение от The Grim Reaper »

hahaha
na siriusa avatara kefi :!:
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubop ... er-6007324

Смятайте каква напаст са руснаците, щом дори евреите са се били на страната на Германия само и само да се избавят от тях :lol:
Ghost reporting!
Serious Sam
Горд Пролетарий
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Liberty написа:http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/sluchaiat-na-finlandskite-evrei-syiuznici-na-hitler-6007324

Смятайте каква напаст са руснаците, щом дори евреите са се били на страната на Германия само и само да се избавят от тях :lol:
Mason!!!

Изображение
¯\_(ツ)_/ ¯
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

В последните дни стана ясно, че Русия струпва големи количества войски по границата с Украйна. Извършват се непрекъснати бойни учения. Все повече хора се притесняват, че може би Крим е само прелюдия към по-сериозна руска инвазия.

Това е обяснимо, като се има предвид слабата реакция на САЩ и ЕС, която общо взето се заключава в декларации и заплахи за санкции (не става дума за истински санкции, а за това на някой си бюрократ от Москва да му бъде забранено да пътува в ЕС и САЩ, демек чудо голямо).

САЩ пратиха няколко ф 16 в Полша един кораб при нас и два АУАКС-а да бродят в близост до Украинската граница.

Далеч по-обнадеждаваща изглежда решимостта на самите украинци да защитят страната си. Пълната мобилизация и високият боен дух, на украинците може да поохладят ентусиазма на диктатора в Кремъл, ако още му е останал здрав разум.

Страничен ефект от кризата в Украйна е възраждането на идеята за НАТО, която в последните години беше поставяна под въпрос. Путин доказа, че вълка кожата си мени, но нрава никога. С което не искам да кажа, че руснаците и Русия като държава никога няма да се оправят, казвам, че това няма да стане докато не се получи смяна на системата. По същият начин по който нацистка Германия и Япония през ВСВ са били врагове на свободният свят, но сега са част от него. Това един ден неминуемо ще се случи и в Русия, но за сега сме далече от този момент.

Към днешна дата съм съгласен с мнението на латвийският президент " Слава Богу, че сме членове на НАТО". Бих добавил и слава Богу и че имаме американски бази у нас.

Нещата стигат до там, че страни като Швеция, които са вън от всякакви съюзи от 19-ти век насам, обмислят присъединяване към НАТО.

http://www.theatlantic.com/internationa ... to/284362/

Ето един чудесен пример за военно сътрудничество между България и САЩ:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3632930
Ghost reporting!
Аватар
австриискиа дънер
В момента играе: истласкване на штанга от лек сас тесен хват

Мнение от австриискиа дънер »

Хаха боен дух вика :lol: Украйнските БТР-и се самозапалват по улиците, нито 1 самолет не е боеспособен, днес Украйснкото военно командване обяви, че няма дрехи :lol:, само 1% се явиха за мобилзиация и разбираемо - кой му се мре заради олигархо-фашистката хунта :lol:

За сметка на това стратезите в Киев решиха да пуснат цяла орда бесни, диви фашаги срещу про-руския митинг в Донецк, прсяно докарани с автобусите :lol:

Изображение
Изображение
Изображение
0887152992 - званете тука за персонален фитнес инструктор 5 години опит имам работиа нежно тарифа на тренирофка - 25 лева с ддс
Публикувай отговор