Никой ли не спомена Варис и Кутрето? Отлична интригантска сцена, двамата лъжци се надлъгват. Направо като Хитър Петър (Петир) и Настрадин Ходжа в по-злобен вариант.
Хуят на Теон не знам защо се полюшваше на екрана.
Робърт беше сполучлив, особено в сцените с Едард. От турнира само ме гложди, че не дадоха как Хрътката напуква каската на Джайм, ама сцената с Хрътката с/у Планината беше отличен екшън.
Робърт и Церсей - тя май толкова го презираше, че не му говореше, камо ли да идва на раздумка. Нищо, пак се получи. Тия неща, дето ги казаха, трябваше да ги знаем.
Аря и гоненето на котки ми е любим момент още от книгата. :3
Битката с планинците и Орлово гнездо - Брон е някак по-героичен, отколкото си го представях, Вардис Игън прилича на сотаджия (то май така трябва), Лиза Арин вади зверския поглед (и гърда), Робърт Арин е лапенце с жълто около устата, както си требе. Марилион е достатъчно дразнещ.
Педеращината м/у Лорас и Ренли беше направо в ПЦМ стил, голяма излагация. Вярно, брутализъм, натурализъм, ама някои неща трябва да си останат само загатнати.
Двубоят между Джайм и Едард така и трябваше да бъде, вярно, Джайм е най-добрият мечоносец във Вестерос, ама Старк няма да му падне от три удара. И... Джори. Си го отнесе.