Castlevania

Какво да гледаме
covid2012
В момента играе: fallout irl

Re: Castlevania

Мнение от covid2012 »

А дали пък не е, щото сериала е правен по игра, в която консистентността е била на заден план, и е адаптиран за нетфликс, чиято основна аудитория се състои от крайни, безпардонни американски и британски малоумници?
Аватар
the_presator
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Обратна връзка:

Мнение от the_presator »

Четвърти сезон ще е последен и излиза на 13-ти май.

https://www.polygon.com/22387719/castle ... lease-date

Edit: Постер за 4-ти сезон:

Image
TheChosen1 написа:даджайците
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

Вдигам темата нагоре, ако има някой, който я гледа, но е забравил за четвъртия сезон, да се подсети.

Опитвам се да не изпадам в суперлативи, но това е ебати яката приключенска продукция. Мисля и че свършва в правилния момент преди да започне да дотяга.

Не виждам особен смисъл да коментирам едно по едно нещата, които я правят добра, ще спомена само едно. Подценяван елемент в worldbuilding-a е заигравката с местностите, пейзажите и природата. Филмите, които оставят достатъчно екранно време за добро пресъздаване на локацията, винаги печелят от това. Половината LotR е точно това, ffs. Castlevania-та е пълна с подобни кадри.

Мога само да ни пожелая да се поизлеят пари в тази ниша и да видим още франчайзи, поднесени по този начин.

Разни фентъзита/фантастики, които са твърде трудоемки за транслиране в сериал, биха били подходящи. Всичко на Близърд също. Warhammer - защо не. И много други.
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
Аватар
Agent

Мнение от Agent »

Skival sam q taz tema predi i znam za "animeto" ppc, ama ne6to ne mi be6e povdignalo interesa do sq.
Morki4,
Tva sravnenie s LOTR 4akah, kat se varna v Bg gi.mqtam epizodite. (added to the watchlist)

Mersi za napomnqneto!
HolyCrusader написа:Острова е корк ясно, но това го прави по-скоро космически кораб.
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

Маце Борко написа:Вдигам темата нагоре, ако има някой, който я гледа, но е забравил за четвъртия сезон, да се подсети.

Опитвам се да не изпадам в суперлативи, но това е ебати яката приключенска продукция. Мисля и че свършва в правилния момент преди да започне да дотяга.

Не виждам особен смисъл да коментирам едно по едно нещата, които я правят добра, ще спомена само едно. Подценяван елемент в worldbuilding-a е заигравката с местностите, пейзажите и природата. Филмите, които оставят достатъчно екранно време за добро пресъздаване на локацията, винаги печелят от това. Половината LotR е точно това, ffs. Castlevania-та е пълна с подобни кадри.

Мога само да ни пожелая да се поизлеят пари в тази ниша и да видим още франчайзи, поднесени по този начин.

Разни фентъзита/фантастики, които са твърде трудоемки за транслиране в сериал, биха били подходящи. Всичко на Близърд също. Warhammer - защо не. И много други.
И ние го подкарахме пак напоследък, че явно бяхме пропуснали излизането на 3ти сезон - въпреки моментни кринджи филъри, сериалът наистина става все по-добър и по-добър. Определено изненадващо, предвид колко едноизмерен е сорс материала :!:
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
Аватар
the_presator
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Обратна връзка:

Мнение от the_presator »

Голям фен съм на анимацията, още от първи сезон, но четвъртия ми се стори по-слаб.
Личната ми класация за момента е:

S2 >S1 >S3/4

Трети сезон беше setup за нещата в четвърти и това е напълно приемливо, очаквах повече, но просто не беше възможно след като във втори сезон наблъскаха толкова много яки неща, вампирските интриги и т.н., както и
Spoiler for :
финалният бос- Дракула.
Струва ми се, че в четвърти сезон сценарият е по-зле, голяма част от диалозите са изключително семпли, май имаше и повече псувни от обикновено, което също не помогна.
В почти всеки епизод има адски много екшън, но на моменти анимирането издиша и ясно се вижда снижаване на качество и кадри, направо има слоу-моушън без всъщност да има слоу-моушън.
Главният сюжет беше леко безумен, особено това, което направиха в предпоследния епизод.

На много места липсваше проста логика...

Има сериозен проблем с определянето на power levels на перснажите и изведнъж някои са способни да се бият срещу такива, които са много по-силни от тях.

За други като Sypha липсват каквито и да било правила и са безумно OP от нищото.

Бях леко разочарован с това, което направиха с Carmilla, която ми беше личен фаворит от S2.

Поне Alucard този път получи доволно количество екранно време и правеше яки неща 24/7 :D

Скуби-Ду момента с главният лошко беше доста wtf...

Поне последният епизод беше сравнително добър завършек/ епилог.

6/10 за четвърти сезон.

Доста екшън, но и доста проблеми.
TheChosen1 написа:даджайците
Аватар
Труповоз

Мнение от Труповоз »

4-ти ми беше все едно гледах всички лоши черти на 3-ти, без добрите.
RemontLaptop
В момента играе: пената

Мнение от RemontLaptop »

Публикувай отговор