American Gods (by Starz, по романа на Neil Gaiman)

Какво да гледаме
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Re: American Gods (by Starz, по романа на Neil Gaiman)

Мнение от Маце Борко »

С времето установих колко много ме кефят истории за пътешествия.

Това е и сред основните мотиви на Боговете - бях чел, че самият Геймън определял книгата си като пътепис*. Каквото и да се случва, в края на деня всички са по колите, полетата и горите се редуват встрани от пътя, а на хоризонта са се събрали облаци, предвещаващи буря. Атмосфера > 90000.

*Който ми каже английската дума за пътепис получава виртуална биричка.
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
Аватар
Till.Lindemann

Мнение от Till.Lindemann »

нелегален написа: (бтв актьорът е Пабло Шрайбър, който е полубрат на Лийв Шрайбър)
демек на Рей Донован, откъдето съм зверски фен на Иън Макшейн :D
(без рицарска титла, но все пак like a sir)
Аватар
Till.Lindemann

Малко странно приключи сезона, но със сигурност има какво да се види във втория.
Аватар
Till.Lindemann

нелегален написа:Жесток завършек, според мен! Вече тази война между боговете ще стане достояние и за хорското общество явно, предвид землището, което Остара опустоши. Както ти каза, следващият сезон дефинитивно ще е доста интересен. :)

В момента с падането на гръмотевицата обаче очаквах че ще се появи Чернобог. Нали точно той има Чука, което май го прави еквивалента на гръмотевичния бог Тор?
Говорейки за Чернобог, всъщност кво стана с него и трите Зори? :D Уж (почти) всички се събраха на едно място, с цел да се отправят към "House on the Rock" в Wisconsin, пък тях ги няма.

Иначе (почти) всичко останало - чук.

Историята на Билквис (как е на български тази сладка негреса?)... Бахти лукавия поглед вади тая. Аз на мястото на мъжете, които обладава сигурно бих се изплашил и избягал на мига от този поглед, не знам с кво ги прелъстява.
Само там не разбрах този технобоя как точно я забъгна? Нещо май ѝ каза че иска да я патка отзад, за да не бъде "изяден" и тя сдуха? :D

Ананси с неговите истории за това как ANGRY GETS SHIT DONE, MA NIGGA!! отново разбива. Там службите на аятолаха като нахълтаха в диското и почнаха да просват курветините по пода много издивях :D

Остара и дворецът ѝ, заедно със зайчетата радваха. Сега си давам сметка какво беше значението на онова зайче, което претича пред колата на Лора и оня пич, което предизвика катастрофата им, ако го помните. :D
Ама според мен можеха по друг начин да я направят - малко по-пролетна, малко по-дива. Не така кичозна, подредена и натруфена.

Лора и Мад Суини - гениално дуо както винаги. Там като изведнъж смениха кадъра на как го е вдигнала за ташките до стената бая се хилих :D
Горката обаче съвсем се разпада вече... Освен ако не стане някакво чудо, което наистина да я съживи (което ме съмнява)...

Май единственото нещо което не ми хареса е Mr. World. Много неугледен и труден за понасяне ми е във всичките му инкарнации. Пък и не му се разбира много кво говори.
А да, и разговорът с Иисус в басейна беше тъп. Или поне аз не го схванах.

---

бтв Гилиан Андерсон всеки път като се появява ми отнема няколко минути да РАЗБЕРА ЧЕ Е ТЯ. Малко по-постоянен вид не може ли? Объркващо е некво.

----

абе като цяло - 10/10 сериал. Не е 11/10 щото има един малък проблем, който много ме дразни, а именно това как на моменти музиката много надделява над диалога и трябва много да се мъча и да връщам за да чуя кво си говорят (не ползвам субтитри).

деба, оставам на сухо откъм сериали до Game of Thrones. Цели 4 седмици... :cry: :cry: :cry:
Аз почти задължително хрупам нещо, докато гледам, затова вървят едни английски субтитри отдолу, не мога да чувам :D

Честно казано, това с Лора и мене взе да ме съмнява, просто защото нали като е убита директно от Бог, не ставало да я възкрасят, освен ако самия Один не би могъл. Самото му разкриване малко не ме изкефи АЗ СЪМ ОДИНННН :roll: Някак си ако Ананси примерно с неговия си начин на говорене го беше разкрил, щеше да е по-интересно.
Надявам се да измислят нещо все пак, 3 епизода само за тях говорим, включително 7, който е най-силния според мен.

Хайчо, и аз се чудих, един вид нали тва е голямото събиране, обаче Уенсдей в колата му казва - Уинсонсин е следващата ни голяма спирка, демек след тази според мене, там ще се съберат всички и ще стане войната. Иначе не вярвам, целия втори епизод беше за Чарнобог, няма как изведнъж да изчезне. Пък и Чернобог не мисля, че е баш еквивалент на Тор, не знам как е в книгата де.

Уенсдей видя, че Лора бяга зад колата един път, тоест знае, че е жива, нали единия гарван му каза, затова със зайчето е било още един опит да я гътне. Пък явно на Мад Суини му напомня за миналото, затва вината го гриза и иска да я върне.

Негърката не ми харесва като история - прогонват я, после избягва, заразява разни хора с ХИВ, после като ИДИЛ почват да й разрушават храмовете, се разпада от нищото. После пак ебе и така. Трябва да погледна митологията май.
Пролетта е топ пиче. Идеална си е така, никаква дивост не й трябва.
Мр Уорлд е наистина много смотан, не мога да го търпя, пък уж е най-важния от новите.
Ананси е много голям. Искам да имат работа за вършене с Мад Суини, само бисери.

Образа на Исус малко неадекватно беше направен - много образи за различните поводи, представях си го с повече роля, или поне някакъв смислен диалог. Пък то кво - вместо да празнували идването на пролестта, защо празнували възкресението. Не разбирам.

EDIT
Защо толкова много хора негодуват, че точно STARZ правят филмчето? Примерно правят и Power, които не е лош. Защо АМС според някои е щял да го направи по-добре? Какво значение има всъщност кой го издава? Това не са ли просто продуцентски компании?
Маце Борко

Мнение от Маце Борко »

нелегален написа: В момента с падането на гръмотевицата обаче очаквах че ще се появи Чернобог. Нали точно той има Чука, което май го прави еквивалента на гръмотевичния бог Тор?
Хахахаха, бате, КАКВО говориш постоянно бе :lol:

Чернобог е бог на смъртта. И е славянски бог, което и като име, и като презентация беше меко казано недвусмислено в сериала. И книгата си чел уж.

Истина е, че американските богове са интерпретация до някаква степен на оригиналните божества - нито Один е същия Один от Скандинавието, нито Чернобог е същият бог, който в момента броди из Източна Европа, ма чак пък Тор, че и с гръмотевиците го обвърза...
Тилка, по тоя повод са и много Иисусове, той и Уенсдей го каза в епизода - колкото разклонения във вярванията и представите на хората за бога има, толкова са и самите богове - примерно Один и Чернобог, които виждаме в сериала, са само тези, създадени от вярванията на американците - Иисусовете са повечко, щото повече народи, събрали се в САЩ, вярват в Иисус, докато Один и Чернобог са резултат от вярванията само на по една преселническа група.

Най-близкото до Тор, което получаваме в Американски богове е...
Spoiler for Чудовищен спойлър за абсолютно всички, включително и Волтажа, който очевидно не си спомня нищо от книгата:
Наистина е кофти спойлър, помисли си пак преди да го прочетете:
Шадоу Муун. Чието истинско име е Baldur Moon, син на Один. "Индианец" бил вика

- Алминатора

- кримсънчето
Аватар
Till.Lindemann

Ами аз си ги тегля от Замунда и на всеки епизод си има долу Други субтитри и от там. Май от Opensubtitles се теглят.

Не виждам спойлера на Морко.

https://www.youtube.com/watch?v=D_lpQDc5pHE&t=329s
Маце Борко

Мнение от Маце Борко »

Смалил съм шрифта до ръба на възможното, за да си помислиш добре преди да копираш текста и да го пейстнеш някъде, за да прочетеш написаното. :D

- Алминатора

- кримсънчето
Аватар
Till.Lindemann

Duuuude :roll:
Spoiler for :
Hippie parents?
Hippie mother.
Spoiler for :
I am waiting for my son.
Верно спойлер, ама полезен.
Маха гадното напрежение какво защо до един момент.
Мерси :D
Spoiler for :
Демек накрая, чисто теоретично, Лора може и да я бъде?
Аватар
Till.Lindemann

По-скоро, след като вече го знам, се сетих за тези малки подсказки от по-рано.
Аватар
Till.Lindemann

е нали
Spoiler for :
шадоу е сън на один, пък лора е жена на шадоу. дали няма да измислят нещо услуга за услуга накрая ддз, както я е пожертвал, да я резъректне
The Wolf
В момента играе: Във форума.
Обратна връзка:

Мнение от The Wolf »

Волтажа като види в някое заглавие на сериал или филм думата American/s и се почва такова подмазване, такова сервилничене, че ме е срам да му чета постовете, но едновременно с това и се забавлявам, докато го правя :oops: :D
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Изледах първи епизод на сезон 1. Изглежда ми доста зле. Почти всички актьори, които показаха бяха доста неестествени и фалшиви. Само заради потенциала на историята ще дам шанс на епизод 2.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

След изключително слабия Ep1.S1, решихме да дадем шанс на сериала и сега сме на Ep6. Драстично се вдигна качеството. Не разбирам единствено количеството пишки в тоя сериал, не е яко изобщо.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Поне до тук май няма епизод без да са показали някоя паламарка. Дали ще е на труп на масата, дали салама на джина, дали снимката в телефона на жена му, дали на чичката, който бе погълнат от вагината на богинята (в следващия епизод го показаха как се рее надървен някъде си)... Много патки, много нещо :?
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Аватар
Omega-x
Супер Марио или Смърт

Мнение от Omega-x »

Толкова ли сте несигурни, че пет пишки на кръст ви правят впечатление.

Иначе както мислех да си канселирам Амазона с оглед на това че Гранд Тоур почти свърши, те пък почнаха да дават Американ Годс.

Доволен съм от 1вите два епизода, имаш повдигане на фабулата малко от малко.
<3Bandaids don't fix bullet holes<3
Taytay.
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Не става въпрос за несигурност, а за излишна пошлост :)
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Осми епизод на първи сезон беше значително по-незадоволителен от последните няколко.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Да, ще го продължим, но чак като излязат всички епизоди от 2ри сезон. Никога не започваме сезони, ако не са излезли всички епизоди.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Разбирам. Ние ако не бяхме изгледали 2ри епизод на сезон 1 в близките дни след 1ви епизод - със сигурност нямаше да продължим напред. Просто щяхме да забравим за тоя сериал предвид потресаващо лошото първо впечатление.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Публикувай отговор