Гейминг новини на български by joXnka

Нещата от живота
Аватар
TheUnknownOne
Обратна връзка:

Re: Гейминг новини на български by joXnka

Мнение от TheUnknownOne »

Serious Sam написа:Колко време всъщност ти отнема направата на един такъв клип?
За тази емисия горе-долу с +/- 10-15%:
Търсене на новини: по 15 минти на ден профилактично + 2 часа петъка (3)
Писане на текст и дискусия: 8 часа писане + проверяване на информация. (8)
Писане на табели и събиране на линкове и видеа: около час и половина (1.5)
Звукозапис и рязане на звука: 2 часа макс (1.5)
Същински монтаж разбиваме на три части:
Част 1 - Общите положения, подбора на музика и редица "подготвителни" неща по файла включително ръчното маркиране на бийтовете на музиката след като е избрана - тези неща отнемат около 1 до 2 часа (2)
Част 2 - самата "същинска част" (самите новини) е г/д по час на минута новини като може да е драстично по-малко (като в новината за Assassins Creed) или значително повече (като в новините за Shadow of War и Hearthstone например), но в крайна сметка поне на мен лично като са 10+ новини се изравнява на толкова. Конкретно тук ми отне точно 11-12-те часа които очаквах (тамън вместо сън снощи) (12)
Част 3 - Довършителни техники които включват всички транзишъни, изпичането във фотошоп на табелките долу в ляво, проверяване на всеки кът за остатъчни кадри на ръка. Няколко тестови гледания, настройване на звука. Тук можем да включим и самото рендване на клипа което до голяма степен зависи от машината но горе долу всичко заедно отива на едни 3 часа. (3)
След това следва Ъплоудването, писането на описание, подбирането на тагове, ръчното наместване на таймкодовете за различните новини в описанието, дебъгването на линка за да излиза правилно във фейсбук, публикуването и шерването му във всякакви групи форуми (като тук) и страници, следенето и отговарянето на коментари и въпроси навсякъде, и благодаренето на всички които го споделят. Нека кажем (2)
В заключение общо към (35) преброявам. Преди ми отнемаше доста повече, но сега имам 17-18 епизода опит.

След това гледаш как не можеш да докараш 1к гледания и те намират прострелян в банята :)
Изображение
Drum'n'Bass Addict
http://www.hmsu.org
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Имаш едно голямо ЕВАЛА от мен :)

Малкото гледания ги отдавам на бг публиката :(
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Аватар
Liberty
В момента играе: League of Legends
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

TheUnknownOne написа:
След това гледаш как не можеш да докараш 1к гледания и те намират прострелян в банята :)
Здрасти, видях това и реших да ти дам няколко съвета. Първо виждам, че влагаш много труд и го правиш от около 7 месеца, но имай предвид че си в най-тегавия период от развитие на канала си - преди да чукнеш първите 1-2К събове. Youtube алгоритъма не работи в твоя полза, т.е. канала ти няма висок статус и youtube не го препоръчва на много хора. Имай предвид, че преследването на кариера в youtube е за много тъпи и много упорити хора, така че не се отказвай лесно :D Аз се занимавам с качване на клипове в youtube точно от 10 години и едва през последните 2-3 мога да кажа че имам някакъв успех.

Второ тъй като както отбелязах горе, канала ти още е доста малък един от начините (да не кажа единствения начин) по който хората могат да те открият, освен чрез спамене по форуми и ФБ групи, е чрез сърч енджина на youtube. В това отношение няма значение дали канала ти е с 1 или 100 000 съба. Ако искаш да те откриват прави клипове за неща които предполагаш че много хора могат да сърчват и слагай хубави описания и тагове.

И накрая най-важния съвет който много малко хора го казват и на мен лично ми беше много трудно да го приема, но в сегашното състояние на youtube е ключов за успеха. Сегашният алгоритъм на youtube фаворизира каналите които качват ПОСТОЯННО клипове. Качването веднъж в седмицата е много олд скуул. На мен ми беше много трудно да го приема, защото и аз като теб отделях десетки часове за всеки клип и залагах на качество не на количество, но в един момент се оказа, че за 4 години супер професионално отношение съм събрал 18К съба, а разни хлапета които спамят всеки ден клипове на Майнкрафт имат по 80-100К...От Декември тази година промених тактиката и нещата потръгнаха значително. Почнах да се стремя да качвам по 3 клипа седмично (тоест средно по 1 на всеки 2-3 дни) и удвоих събскрайбърите, които от около 500 на месец станаха към 1000, че и повече. (youtube годината има 13 месеца, защото периодите са по 28 дни). При това качеството на клиповете ми не намаля драстично, защото промених начина по който ги правя и сега снимам по няколко клипа наведнъж и после само ги монтирам. Разбира се трябва да откриеш за себе си какви теми и какви клипове може да правиш, но ключовото е да намериш начин да постигнеш стабилна поточна линия от съдържание, която никога да не спира и същевременно ти самия да не изпушиш.

Накрая мисля да споделя канал ти в моята ФБ страница за да помогна за популяризирането ѝ. Good Luck!
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
The Arrow

Мнение от The Arrow »

Андро, поздравления за якия канал, следя го от известно време, макар че вече почти нямам време да играя игри, за съжаление, и съдържанието ти е доста готино. Само така!
тежки нокаути
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Какъв Андро, бре :lol:
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Аватар
Liberty
В момента играе: League of Legends
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

^ Някой да му обясни, че ме е блокирал и не ми вижда постовете :lol:
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
vanmx

Мнение от vanmx »

Liberty написа:^ Някой да му обясни, че ме е блокирал и не ми вижда постовете :lol:
Дали се виждат когато някой ги цитира ? :D
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

:x Вижда се.
Иначе :lol:
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Аватар
TheUnknownOne
Обратна връзка:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kwfd_VKOgQM[/youtube]
Пореден преглед на печата, покриващ най-интересното от изминалата седмица в гейминга и дигиталните развлечения - какво мислите? #joXnka #weekly #gaming #news
Изображение
Drum'n'Bass Addict
Аватар
TheUnknownOne
Обратна връзка:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=k_JCSO4L0Js[/youtube]
Нова седмица носи доза новини от света на гейминга и дигиталните развлечения! Присъединете се към дискусията под емисията! #joXnka #weekly #gaming #news
Изображение
Drum'n'Bass Addict
The Chameleon
Eroguro Lolies FTW!
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Обратна връзка:

Мнение от The Chameleon »

ей света е малък!

наскоро влязох в канала на джонката щото цъкаше Фор Онър пък то се оказало, че е олдскул ТУО :D

нещо се размърмори, че съм влязъл само за гивауея и ънфолоунах :evil: :evil: 8)
天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа:Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
Публикувай отговор