The Wolf
Аз съм по скоро на страната на Старк.
Чакай сега. Тук не става дума за кой, на коя страна е

, а как се развива в последствие историята (зле и за двете страни). Иначе и аз съм по-скоро за контрол и регистрация, но не и нацистки геноцид.
По това, което съм узнал за Civil War (от блоговете на един голям фен на Сайди

) - Тони може да има добри идеи, но реализацията им е отвратителна.
Те също искат някакво развитие.
Не, не искат. Манията да се развива всичко и да се отделя време на незначителни детайли, с които публиката така или иначе отдавна е запозната, е едно от най-дразнещите неща в Холивуд свързано с комиксите. Ако се научат да различават, кога е важно за историята и кога не, хич няма да е зле.
това не е печеливша тактика
Защото никога не я прилагат, като хората...а и самите фенове пък мрънкат, че не били видели достатъчно от най-любимия си персонаж създавайки допълнителна бъркотия.
Вадиш си представа за него от филмите и някои от анимационните сериали след тях(по новите).
Има нещо вярно, но става дума за доста повече анимация, а и известно количество комикси.
Интерпретацията на персонажа е разнообразна. Примерно в игралния Супермен от 1978 той е комичен злодей изигран от Джийн Хекман. В Завръщането на Супермен, Кевин Спейси го играе по почти същия начин.
В анимациите от DCAU (Batman TAS, Sumepman TAS, Justice League и пр.) той обаче е съвсем друг. Първо е доста по-интелигентен, второ не страда от морални скрупули и постига своето, независимо дали ще действа против или заедно с JL. Спасява няколко пъти Земята, но заради себе си.
В най-върховна манипулативна форма е в Young Justice. Там направо буди възхищение, въпреки че е злодей през цялото време.
В DTV-тата го дават по-нерационален и по-побъркан, но пък се докарва до президент на Щатите и са първи дружки с Аманда Уолър (еквивалентът на Ник Фюри...само дето в оригиналният вариант е дебела и грозна, а сега в New 52 е някакво секси гадже и много по-млада...не най-оригиналното решение).

В комиксите, които съм чел (от 52 и New 52) пак си е абсолютен злодей. Проблемът е, че чета непоследователно (примерно зарязах Justice League от New 52 някъде след 6-7 глави), доста откъслечно и съм изтървал кога е станал член на JL

, но не бих се учудил. Няма да ме изненада и това, че после евентуално им е забил нож в гърба.
Измислят някакви изнасилени обрати с негово участие, само и само да продължи да върши зло, а не виждат, че всъщност вдетиняват много въпросния герой, карайки го да се държи неадекватно като некоЙ Цензура.
Това е синдром по-скоро на холувидските сценаристи. По другите медии не съм виждал такива изцепки с Лекс, там го уважават.

Определено е злодей, но можеш да видиш перфектно и логично защо ги върши тези неща, а не просто защото му се е паднал жребия да е лош.
Просто така ни се струва. Но болшинството възрастни също гледат въпросните филми.
А имат/имаме ли друг избор? Нима само за тях се правят по-скъпи и качествени неща?

Ето аз харесвам анимация с по-засукана история, но мога да избирам само между детинщини. Да, в анимето има такава таргет аудитория наречена seinen (буквално за мъже), но ако знаеш какви простотия пускат по някога за нея...
И още тук поставяш равенство между пошло и тинейджъри, като и културно и възрастни.
Не е съвсем така.
Може да има смислени неща за тийнове и абсолютно пошли и елементарни неща за дъртаци (срещал съм достатъчно такива, примерно exploitation вълната от 70-те).
Холивуд обаче си мисли, че всички искат пошло.

Факт, човек рядко има настроение и е възприемчив към истинското изкуство.
Затова си мисля, че дори ако почнат да раздават повече пари за по-дъртата публика, пак ще е пълно със същите боклуци. Може би тематиката ще е по-различна, а сюжетите малко по-комплексни, но пак ще ги избие на изпържена драма и психо патология от тип "Ханибал Лектър", вместо на смислени и човешки разсъждения.
няма секс сцени, бруталии, груб език, психопатски битки и разчленявания, както и тотално луда и корава история, способна да те потресе
От друга страна, лично аз нямам нужда от толкова брутална и потрисаща история.
Да вземем Mad Max 1.
Той си е обикновен шокър, нищо кой знае какво по-смислено и ново не ми казва за човешката природа.
Виж Mad Max 2 някак ме впечатлява повече, но пак не бих казал, че е толкова смислен.
На мен това, което ми липсва е, че сякаш
арт филмите навремето ме радваха повече и говореха неща, които разбирам. Сега са какофония от цинизъм и безсмислици.
Да сравним Бразилия (или да кажем 12-те маймуни) с Нулевата теорема. На времето Тери Гилиам беше абсолютен гений, а сега е в пълна деградация. Тънкият бюджет и снимките в Румъния не оправдават безумието, което минава за сюжет в Теоремата.