Man of Steel

Какво да гледаме
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Re: Man of Steel

Мнение от VALEN7INVS »

Аз лично съм бил в две зали в Арената, като че ли едната беше с една идея по-малка и малко повече ми се понрави, но въпреки непоколебимите ми Стар Трек пристрастия пък май Man of Steel ми се понрави мааалко повече като 3D от Into Darkness, който гледах в по-малката зала. :arrow:

PS
Винаги сядам на 3ти ред, но май в по-голямата зала трябваше на 2ри.
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

Мнение от shub niggurat »

е баш втори и трети ред е доста неудобно, за мене

и в крайна сметка никой нищо не вика за самия филм :D
който според мен беше доста по-слаб от това, което ни се рекламираше, че и аз имах некви измислени завиешни очаквания, заради сценаристите

това, което му куцаше, според мене, е слабо написания диалог и досадния американски чийзинес, дето капеше от всяка по-"епична" сцена. а на моменти се минаваше от едно действие на друго без никва логика и може би филма трябваше да е по-дълъг, или не знам ... нещо липсваше

ама иначе е 100%-ов филм за кино, да си дадеш 10-те лева да гледаш пукотевица и трошене, в това отношение съм доволен
джумерки
Аватар
Agent

Мнение от Agent »

Timeghoul написа:
и в крайна сметка никой нищо не вика за самия филм :D
...
слабо написания диалог и досадния американски чийзинес

ем преди малко го гледах - да, на моменти диалогът издишаше, но очаквах филма да е доооста по-зле. И е дълъг 145 мин - явно не стигат да се развиe цялата история, пък и на prologue сцената бяха отделили мн време. За скачането от сцена в сцена - за flashbacks ли говориш - идеята нали е да разчупят малко действието
Spoiler for :
(вижда училищния автобус и се сеща за случилото се и т.н.)

А за костюмите на Зод и дружинката му (корабите също донякъде и tech-a) някой нещо няма ли да каже? :wink:

Аве като за Superman става филмчето...
HolyCrusader написа:Острова е корк ясно, но това го прави по-скоро космически кораб.
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

Мнение от shub niggurat »

флашбеците ясно, не бяха те това, за което говоря, но примерно ... сцената, в която го bully-ваха някви, и той държеше книга на Сократ ( :lol: ) и после някво баща му се появи, сякаш е бил там, пък гледа как другите го ебават :roll: трудно ми е да се сетя конкретно, но ми правеше впечатление докато гледах

но да, като за супермен - става

и лошите бяха готино направени, и Зод беше пич, щото така беше създаден завалията, и си караше по предначертания за него път :D
джумерки
Аватар
Agent

Мнение от Agent »

За тази сцена специално, доколкото разбрах:
Spoiler for :
Хлапетата го закачаха пред сервиза на баща му или там където работи и чак като се развикаха отпред дадоха в кадър баща му, че и излязъл да провери какво става и потрива ( :lol:) /чисти ръцете и лапетиите се изнизаха...
HolyCrusader написа:Острова е корк ясно, но това го прави по-скоро космически кораб.
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

Просто конкретно в Арената в зависимост от коя зала някъде 2ри-3ти до 4ти ред е оптимално за да ти покрива почти цялото полезрение. На пръв поглед е ангажиращо, но всъщност това е единственият начин да не гледаш някакви триизмерни образи през прозорец в измеренията в другия край на залата, а наистина да се облегнеш и то да се сипе отгоре ти. :D

За мен такъв тип преживяванията си струват 7-8те лв за трип, пък и после поне не те държи още 14 часа. :lol:
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

AlShu написа:denik
прекалено много ghosting ефект и затова са ти изтекли очите най-вероятно (този ефект няма как да се оправи, това си е от самият филм и начина по който е сниман/конвертиран).

Аз пък виждам ghosting ефект и в истински 3D филми и в конвертирани в такива.
В IM 3 се забелязваха (при по-внимателно взиране).

И нали казах - трейлърът на "Пропадане в мрака" в 7-ми ми изглеждаше супер.

Ако машините са абсолютно еднакви (то може да са с еднаква технология, но с различна имплементация) или е въпрос на настройка или вярно нещо не е било почистено.

Ами точно по времето на тези филми работих за кратко в прожекционната на това кино :Д Освен че 7-ма зала е с доста по-голям екран от 11-та и съответно машината работи с по-мощна лампа, сега се сетих един интересен факт. IM3 беше около 100 GB, а Star Trek-a беше 250 GB, което беше доста странно при положение, че и двата филма имат еднакво времетраене и резолюция, и че и двата са конвертирани. Стар Трека беше ненужно голям и въпреки че не съм го гледал от перспективата на зрител в залата, съм чувал от колеги че 3д ефекта му е бил прекалено силен. Пък това вече си зависи от записа, който са изпратили разпространителите.

В никакъв случай не споря с теб, просто се опитвам да внеса някаква яснота доколкото е възможно :Д
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Аватар
AlShu

Мнение от AlShu »

Ми не знам какво точно си работил там ама щом казваш, че машините са еднакви.
Предполагам, че има разни настройки и калибровки дето се пипат по-рядко.

Ghosting-ът си е проблем на цялата тъпа 3D кино система и предполагам варира в различните материали, но напрактика го виждам винаги.
Може би някаква комбинация дразни по-малко очите ми...пък за някой друг да е точно обратното.
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
Аватар
Tiny
но с големо съ̀рце
В момента играе: A dance with rogues
Обратна връзка:

Мнение от Tiny »

denik написа: IM3 беше около 100 GB, а Star Trek-a беше 250 GB

на преносими хардове ли ви ги дават тези филми :O
A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
denik
Дидко Бандитко

Мнение от denik »

Tiny написа:
denik написа: IM3 беше около 100 GB, а Star Trek-a беше 250 GB

на преносими хардове ли ви ги дават тези филми :O

Да, филмът се качва на сървъра и после харда се връща на разпространителите (когато си го поискат) :Д

онтопик: тъкмо се прибирам от Супермена

Значи, не съм чел комиксите и нямам спомени от анимациите, но като цяло ми хареса. Главно заради ефектите де :Д Историята си беше стандартната холивудска супергеройска... тоест нищо особено. Очаквам вторият филм да бъде по-добър от тоя :Д

И все пак, както каза Гипо, ставаше като за Супермен филм
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

АйрънМен и Батман вдигнаха твърде много стандарта на супергеройските филми и това ми се стори като доста стъпки назад :(
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
denik
Дидко Бандитко

Мнение от denik »

Е, да, ама последният Айрън Мен също си беше стъпка назад по мое мнение... :Д

От оставащите супергеройски... Тор 2 няма да е кой знае какво, но пък Върколака може да е малко по-добър. Ще видим :Д
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

Да, Man of Steel определено беше доста по-силен от Iron Man 3, макар и да не беше чак толкова ударен колкото последните два Батмана.
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

На мен пък IM3 ми допадна много повече отколкото двойката.
¯\_(ツ)_/ ¯
ex1s7
В момента играе: Prime World
Обратна връзка:

Мнение от ex1s7 »

Serious Sam написа:На мен пък IM3 ми допадна много повече отколкото двойката.

Да, но пак не може да се сравнява с първия
Roses are red
violets are blue
if I'm schizophrenic, then I am too
Аватар
Zlob
В момента играе: джобен тенис
Обратна връзка:

Мнение от Zlob »

Ходих да го гледам на кино.Като цяло си струваше.Прекалено много ефекти за продукция,в която има пръст Нолан по някакъв начин,но не дразни.Имаше доста надъхващи моменти.Другото което ми хареса и отличава филма от подобните на него е че нямаше смешки.Сещам се само за една в края на филма.
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Морфей очаквах да се разхвърчи, а-у, тва-онва, честно, с тва лице го възприемам само и единствено като Морфей.
Филм бива. Хареса ми. Държи докрая, даже да не го гледаш на 3D.
¯\_(ツ)_/ ¯
Аватар
hyper'

Мнение от hyper' »

Беееее нещо не беше толкова добър, колкото очаквах. Май падна жертва на хайпа филмът. После като попрегледах някакво инфо за героите и какви роли имат в света на Супермен и комиксите, се сетих, че сигурно дай хард феновете са се радвали здраво, но нещо я намаше тази епичност на последните батмани... :/

Spoiler for :
А голяма простотия беше, когато му счупи врата на Зод и чух повечето в хора в залата да коментират тихо "Еее, ма не можа ли в началото, а трябваше да чупят града. Ма нали трябва филм да става!" Не знам дали е нереална незапознатост с кредото на Супермен или е трябвало да споменат във филма кога убива, но ми стана едно такова тъпо, че толкова хора са разбирачи.
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

VVardeyn написа:Да, Man of Steel определено беше доста по-силен от Iron Man 3, макар и да не беше чак толкова ударен колкото последните два Батмана.

Според мен пък IM3 беше доста по-силен от MoS.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Аватар
Gusto

Мнение от Gusto »

Единсвените неща, които ми харесаха от филма бяха музиката на Ханс и Faora (Antje Traue е уникално добра актриса....въпреки, че немога да й произнеса името :gprd: )
atheism-bg.com - По-добре ръце, които помагат, отколкото уста която се моли!
Публикувай отговор