Българската здравна система - или какво изживях тези 3 дена
- ТРУПОНАРЕЗЕНинс
Re: Българската здравна система - или какво изживях тези 3 д
Мерси, че си ме упоменал, приятелю Crеаt0r.
Виж сега,
направо озверявам, поради тъпото дередже (състояние) на лекарите ни.
Озверявам, не, а направо освирепявам от палеативните мерки на ведомството, което им плаща!
Но това е СРАМ за нас, френд.
Чиста проба СРАМ!
Няма ли лична мотивация, няма и резултати;
това е ясно от време оно ...
+++
Седнали да се жалват по студията на тв, че лекарите бегали ...
Но как човек, учил десетки години - да получава по-малко от чистачка в Германия, примерно?
Ами, нема такъв филм.
И лекарите ни ще бегат,
и свещеници нема да има.
Бесен съм.
P.S.
vanmx, ПРИВЕТ, ЧОВЕЧЕ!
Виж сега,
направо озверявам, поради тъпото дередже (състояние) на лекарите ни.
Озверявам, не, а направо освирепявам от палеативните мерки на ведомството, което им плаща!
Но това е СРАМ за нас, френд.
Чиста проба СРАМ!
Няма ли лична мотивация, няма и резултати;
това е ясно от време оно ...
+++
Седнали да се жалват по студията на тв, че лекарите бегали ...
Но как човек, учил десетки години - да получава по-малко от чистачка в Германия, примерно?
Ами, нема такъв филм.
И лекарите ни ще бегат,
и свещеници нема да има.
Бесен съм.
P.S.
vanmx, ПРИВЕТ, ЧОВЕЧЕ!
Нема таа, нема онаа.
-
Vermic
- В момента играе: опаааааа
- Обратна връзка:
Аз вече викам така "Влезеш ли в болница значи си с единия крак на оня свят!"
Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
- Omega-x
- Супер Марио или Смърт
Всички болници да станат частни предприятия и да се цака яко. Нямаме пари за социално здравеопазване, богатите ще живеят, бедните ще мрат, сори.
<3Bandaids don't fix bullet holes<3
Taytay.
Taytay.
-
Vermic
- В момента играе: опаааааа
- Обратна връзка:
Еми честно да ти кажа в моят хорър първо ме заведоха в частна болница :/ за да ми кажат нещастниците че са направили половината работа другата да ми я направят в градската :/ После изживях отмъщението на доктора.Omega-x написа:Всички болници да станат частни предприятия и да се цака яко. Нямаме пари за социално здравеопазване, богатите ще живеят, бедните ще мрат, сори.
Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
Вермо, я разкажи какво е станало при теб.
Това, което трябва да се направи, е да се съкрати абсурдната ни администрация и да се пренасочат пари към здравеопазането. Лекарите да си получават добри заплати (2000-2500 лева по нашия стандарт смятам за разумното, което може да се задели, това е 5-6 пъти над средната заплата. Да се искат 10 пъти над средната заплата и повече е абсурдно.) И лекарите, които са ги хванали да се отнасят зле с хората, да искат рушвети и т.н. да губят всякакво право да практикуват изобщо. Естествено, да се съкрати бюрокрацията максимално, защото тя е основното, което прави здравеопазването ни толкова изнервено.
Заплатите не трбява да са оправдание за корупция и престъпна немарливост. Има лекари, които съвсем цинично заявяват, че искат подпупи, защото зпалатите са им малки. Ако някой прокурор или съдия ви каже, че са тая заплата-толкова и че ако сикате да не бъде подкупен да ми дадат 4000 евро-всичко останало било гавра-как ще реагирате?
Ако беше беден щеше ли да го разправяш товаOmega-x написа:Всички болници да станат частни предприятия и да се цака яко. Нямаме пари за социално здравеопазване, богатите ще живеят, бедните ще мрат, сори.
Това е доста цинично изказване, рано ти е за такива. Липсата на пари никога не може да бъде оправдание да се отнасяш с човек като с животно и да не му помогнеш когато можеш. Пред ми беше трудно да си представя да те оставят да си мреш, независимо какъв човек си. Сега вече разбирам. Разбирам и какво е ако не дадеш рушвет да те оставят на произвола. За такова нещо правдание няма. Човекът, който си плаща осигуровките какво им е виновен на лекарите?Crеаt0r написа:Човек или се адаптира, или бяга. Важи и за лекари, и за пациенти.
Това, което трябва да се направи, е да се съкрати абсурдната ни администрация и да се пренасочат пари към здравеопазането. Лекарите да си получават добри заплати (2000-2500 лева по нашия стандарт смятам за разумното, което може да се задели, това е 5-6 пъти над средната заплата. Да се искат 10 пъти над средната заплата и повече е абсурдно.) И лекарите, които са ги хванали да се отнасят зле с хората, да искат рушвети и т.н. да губят всякакво право да практикуват изобщо. Естествено, да се съкрати бюрокрацията максимално, защото тя е основното, което прави здравеопазването ни толкова изнервено.
Заплатите не трбява да са оправдание за корупция и престъпна немарливост. Има лекари, които съвсем цинично заявяват, че искат подпупи, защото зпалатите са им малки. Ако някой прокурор или съдия ви каже, че са тая заплата-толкова и че ако сикате да не бъде подкупен да ми дадат 4000 евро-всичко останало било гавра-как ще реагирате?
Пени написа:ma nikoi ne ti chete na teb postovete be
нали първо трябва да му намерим добър заместник. Като го свалим, какво? Всички са едни и същи.Hurford написа:ае да сваляме правителството
- Admiral General Hurf
- Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo
ще направим временно форумно правителствоExcess написа:нали първо трябва да му намерим добър заместник. Като го свалим, какво? Всички са едни и същи.Hurford написа:ае да сваляме правителството
Я тибя МУСТАК
Warbringer » 16:12 » написа:и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко
Заплювам си поста чистач на кенефи !Hurford написа:ще направим временно форумно правителствоExcess написа: нали първо трябва да му намерим добър заместник. Като го свалим, какво? Всички са едни и същи.
- Omega-x
- Супер Марио или Смърт
-------------^
Беден съм:)
Беден съм:)
<3Bandaids don't fix bullet holes<3
Taytay.
Taytay.
-
Dexter
- Футболен разбирач
- В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
И Дантето вече е известен, преди малко видях преразказ на писанията му май в правда.бг, пък те го били взели от друг сайт и те така.
Честита известност
Честита известност
WeAreGettingClose
- Admiral General Hurf
- Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo
Случва се, че си Митко с нереалния късмет.
Я тибя МУСТАК
Warbringer » 16:12 » написа:и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко
-
Жувотновъд
Историята е потресаваща, даже на моменти си помислих да не би да чета разказа на някой, оцелял от холокоста "пациент" на доктор Менгеле.
-
THE KING OF TIME
- Обратна връзка:
Публикуваха ли поста в крайна сметка някъде?
Till Lindemann написа:начи да си в баварец, облечен добре, с яки курви около теб не ти доставя кеф?
Баща ми се върна от разходка с Арти, нашето куче. И под едната му мишничка на Арти - кърлеж. И баща ми го намаза с олио и го изкара. Викам седи малко, може да има някакви тънкости, ама той вече беше свършил работата. И аз почетох малко в нета - същата история. По лекари по-опасно от самия кърлеж. Маа им деба.
МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
ne e oferta da se maje s olio kyrleja, shoto predi da padne taka, povryshta vsichkite laina deto e izpil predi tova, i taka shansa za zaraza e dosta po-golqm
Симо написа:снощи
пиян
без книжка
съм карал без колан
чужда кола
пълна с крадена царевица
облечен като полицай
МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?