Ако битието само по себе си беше достатъчен кеф, дали бих могъл да те питам ти какво го дириш навън и защо не остана в България да се хилиш като лумпен на прекрасния живот, който е прекрасен само с това, че го има? В тоя смисъл недей да ми говориш за рушители на духа - моят си е окей и фактът, че го запазвам окей в тая среда обръща малко нещата и се получава така, че аз имам по-голямото право да те назидавам с нетърпящия възражения тон. Народните ти мъдрости са... в гъза, ама 'щото ги бичиш в неправилния момент, иначе няма к'во да им споря.Няма лошо човек да мечтае, и ако ти желаеш такъв живот, всичко е в ръцете ти.
Едно от нещата, които казва филмчето е, че в България липсват точно дребните и семпли радости в живота.
Хубаво си зареял поглед в идиличното си бъдеще, но ако се спреш за малко ще усетиш, че понякога битието ти е достатъчен кеф.
Развитието на персонално ниво става повече с младежки нагон отколкото с пари.
Сто баби, хилаво бебе. Мъдрост измъдрена преди векове от един по-човечен народ, и преминала през ситото на времето. Не спори.
Не допускай Рушители на духа. Ще те разкъсат.
И аз пак ще ти повторя - дребните радости липсват, защото дребните радости са характеристика на щастливите хора. Така и не ми отговори, ама за т'ва те питам отново - как да бъде щастлив един бачкатор, когато цял ден е висял по скелетата, дали са му някакви нищожни пари, връща се към вкъщи, а там го чака дете, което иска ядене... сещаш се, схемата е ясна. Е ше ми обясниш ли от гъза си ли да извади радост човека? Много е лесно, когато взимаш 20 пъти по-голяма заплата и животът ти е уреден да обвиняваш някого, че бил депресиран... дали си продукт на капитализма или комунизма, като си беден - се ще ти е гадно.
Като чатнат няколко неща в механизма ти на базово ниво, започваш да гледаш на всичко с много по-положителна нагласа.
То ако щастието беше само чувство, Дисте, ти що не си друсаш по цял ден, за да си щастлив и да не се занимаваш с други глупости? Oh... wait, already doin' that
Не ми минавай с тъпи оправданийца. Учиш в момента, за да можеш един ден да изкарваш ПАРИ. 'Щото с тях каааквоооооо? С тях си взимаш онова, което тебе те прави щастлив. Един ден благодарение на тия същите пари ще гледаш децата си. 'Щото само с един джойнт в ръка няма как нито те да бъдат щастливи, нито ти.
Ебати тъпите глупости просто. Много е тийн да си мислиш, че щастието е състояние на духа, което си зависи само от теб и околната среда по никакъв начин не може да те закачи... Утопии некви ми въртите тука. Ерик сцепи десятката с поста си, между другото. И е забавно как 20 годишен студент успява да е в пъти по-адекватен от някъв пичага с презентации и подготвена реч, който е дошъл изтупан, за да ти обяснява как, ако бъдеш с по-позитивна нагласа към нещата, всичко само ще се оправи.