Защото има голяма build-in аудитория.Иначе тва сигурно е сериалът с най-много хайп
Мисля че ТВ форматът е по-подходящ на дълги фентъзи саги. Дори се чудя дали Властелинът и дори тази гадост ХП нямаше да изглеждат по-смислени в ТВ формат без грандиозни холивудски ефекти. По-малко пари, по-евтини актьори, по-евтина сценография, но повече история, повече локации и по-малко отклонения от оригинала (лично аз смятам 2-рия и 3-тия филм на Властелина за тотално пецакани от последното).
Чудя се дали сериали, като Game of Thrones не дават шанс и на други класики, като примерно "Хрониките" на Зелазни.
Чудя се и как биха изглеждали едни по-евтини, но по-дълги и по-вярни с оригинала ТВ адаптации на Doom и Max Payne.
Особено последното би изглеждало добре, с по-елементарни престрелки от тези в игралния филм, но историята и атмосфера по-близки до играта.
И дали ще се сбъдне мечтата ми за сериал по първите игри на Half Life с бюджета на първи сезон на BSG?
Game of Thrones е обещаващо заглавие и ако се окаже успешно, евентуално може да доведе до друг скъпи адаптации на популярни заглавия от фентъзи книгите и/или други медии.