Кандидат-студентите? НА майка ви питката ! Кой - къде ?

Нещата от живота
Публикувай отговор
THE KING OF TIME
Обратна връзка:

Re: Кандидат-студентите? НА майка ви питката ! Кой - къде ?

Мнение от THE KING OF TIME »

Само аз ли съм се насочил към Германия бе :lol: . Преди сумати народ искаше да ходи там, а сега?? Странна работа.
Till Lindemann написа:начи да си в баварец, облечен добре, с яки курви около теб не ти доставя кеф?
Аватар
човек

Мнение от човек »

аз съм се насочил към Греналндия, ще уча мениджмънт и поддръжка на работилницата на Дядо Коледа, пък после може да специлизирам и в някой елфски занаят.
Аватар
12dasd

Мнение от 12dasd »

Никой ли няма за Скандинавиите :@

Там има стипендии, но е пълно с арабс.
:o Или имаш, или немаш.
THE KING OF TIME
Обратна връзка:

Аз бих отишъл там веднага ако знаех добре английски, ама нейсе. Нищо, може по някоя програма да се уредя там за един семестър, щото северните страни отдавна са ми мерак.
Till Lindemann написа:начи да си в баварец, облечен добре, с яки курви около теб не ти доставя кеф?
Аватар
AcTivE
The King of Kings
Обратна връзка:

Мнение от AcTivE »

zip0 написа:Аз не знам кво се оправдавате пред тия дето ще учат в чужбина с реплики от сорта: "аз съм мързелив"; "аз съм безперспективен и ще уча в бг"...
Всичко си е до финансови възможности, ако питаш мен. Вярно е, че българското образование е доста сбъркано, но нямаш никаква гаранция, че тук образованието, придобито в чужбина ще ти е по-полезно, а там вероятността нещата да се объркат е доста по-голяма. Може ли съвсем информативно кандидат-студентите да споменават каква е цената на обучение в съоветните университети, желани от тях?
az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!
Аватар
12dasd

Мнение от 12dasd »

В Швеция обучението е безплатно, а и бях чел, че първата година я посвещаваш изцяло на езика, който ти го преподават на шведски @_@ Хора, чиито курсове се инструктират на английски споделят, че в часовете се говори само и единствено шведски, за да не свикнеш с мисълта, че винаги ще ти се обяснява на достъпен за теб език, за да научиш шведския по-бързо. С английския там ще се оправиш сред обществото, но за работа си ти трябва родния език.

Интересно ми е как, например, един забегнал чоко от Ирак ще разбере какво искат от него, но явно си започват от картинки и броене на пръстчета :С

Сега завършвам ЕГ и си спомням, че масивно ни се говореше 95% от времето на френски, като само някои неща бяха доуточнявани на български. Скъпичко си е там, трябва да имаш заделена една здравословна 4-5 цифрена сума само за първата година.

Гледах в google maps улиците през лятото - безлюдно е, но е фрашкано с паркирани колелета. Бахти якото племе :Д
:o Или имаш, или немаш.
Аватар
zip0
Обратна връзка:

Мнение от zip0 »

AcTivE написа:Вярно е, че българското образование е доста сбъркано, но нямаш никаква гаранция, че тук образованието, придобито в чужбина ще ти е по-полезно, а там вероятността нещата да се объркат е доста по-голяма.
Именно.
Аватар
wannabe
Обратна връзка:

Мнение от wannabe »

THE KING OF TIME написа:Само аз ли съм се насочил към Германия бе :lol: . Преди сумати народ искаше да ходи там, а сега?? Странна работа.
Германия е много оферта, много добро образование и е супер евтино. Ако знаех немски без да се замисля бих отишал там ама не знам :/
Аватар
wannabe
Обратна връзка:

Мнение от wannabe »

AcTivE написа: Може ли съвсем информативно кандидат-студентите да споменават каква е цената на обучение в съоветните университети, желани от тях?
3200 паунда на година е в Англия. Факт е, че там е доста скъпо :/ Офертата е, че студентския кредит ти го покрива, а после условията за връщане са супер удобни. Връщаш го само ако имаш доходи над ~1000 лева на месец и то месечната ти вноска е нещо от сорта на 10 паунда
THE KING OF TIME
Обратна връзка:

За мизерните български стандарти Германия е скъпа, но в сравнение с Англия и скандинавските страни е доста по-евтино. В зависимост от федералната провинция в която си са и различни семестриалните такси-от символични суми в порядъка на 50-100 евро до 500 евро на семестър. Главно разходите там са за наеми, храна, джобни, учебници, книги и др. Възможности за финансирания от различни фондации могат да се намерят, също така и има възможност за работа, но има там ограничения в часовете.
The Chameleon
Eroguro Lolies FTW!
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Обратна връзка:

Мнение от The Chameleon »

Карагьоз Пехливанов написа:Я кажете друсенския университет как е, че за другаде няма пари. :?

По-добре бачкай 1 година и кандидатствай на по-добро място другата. :roll:
天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа:Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
Аватар
Дади
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Обратна връзка:

Мнение от Дади »

AcTivE написа: Може ли съвсем информативно кандидат-студентите да споменават каква е цената на обучение в съоветните университети, желани от тях?
За Англия уточниха колегите, Холандия обикновено е около 1200 евро на година. За Дания знам, че е напълно безплатно, двама от съучениците натам са се запътили :Д

Някой за САЩ говореше - ей там таксите майката са си ебали, въпреки че вече конкретни цифри не помня, но мисля, че бяха нереално високи :-/
"Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
Аватар
AcTivE
The King of Kings
Обратна връзка:

Мнение от AcTivE »

Дади, я разгласи малко за това безплатно обучение в Дания - сайт, някакво инфо? Планирам магистратура по право след две години някъде из Европа, но все още се колебая къде ще излезе най-далавера.
az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!
Radiance
Обратна връзка:

Мнение от Radiance »

AcTivE написа:Дади, я разгласи малко за това безплатно обучение в Дания - сайт, някакво инфо? Планирам магистратура по право след две години някъде из Европа, но все още се колебая къде ще излезе най-далавера.
Ето малко инфо по въпроса, въпреки че тука са ограничен брой университетите, но надявам се г/д може да се ориентираш...
http://www.integraledu.com/integraleduc ... ind_id=688

Аз през Интеграл кандидатствах тъй че са точни, но нищо не пречи и сам да кандидатстваш като избора от университети ще ти е дори по-голям. Това което съм чувал че образованието в Дания е добро, такси няма, но се компенсира от високите цени (супер висок стандарт имат там хората :lol: ) за издръжка.
Аватар
Shamancho
В момента играе: LoL

Мнение от Shamancho »

Аватар
човек

Мнение от човек »

некой мераклия нема ли да дойде у Европейскио тука у Перник на есен?
phr34k

Мнение от phr34k »

Дади написа:Някой за САЩ говореше - ей там таксите майката са си ебали, въпреки че вече конкретни цифри не помня, но мисля, че бяха нереално високи :-/
между $16к и $40к е да следваш + $10к отгоре за общежитие и храна. на година. без стипендия де.
"A fool sees not the same tree a wise man sees"
--William Blake
Vermic
В момента играе: опаааааа
Обратна връзка:

Мнение от Vermic »

Няма лошо да си губите времето в "учене" из българските "университети" защото след това ще бъдете разочаровани ;о
Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
Аватар
Kamelot
В момента играе: q3

Мнение от Kamelot »

Куц Пръч написа:В Швеция обучението е безплатно, а и бях чел, че първата година я посвещаваш изцяло на езика, който ти го преподават на шведски @_@ Хора, чиито курсове се инструктират на английски споделят, че в часовете се говори само и единствено шведски, за да не свикнеш с мисълта, че винаги ще ти се обяснява на достъпен за теб език, за да научиш шведския по-бързо. С английския там ще се оправиш сред обществото, но за работа си ти трябва родния език.

Интересно ми е как, например, един забегнал чоко от Ирак ще разбере какво искат от него, но явно си започват от картинки и броене на пръстчета :С
В момента съм в точно такова училище в Холандия. Работата става със повтаряне, повтаряне, повтаряне. Те не че арабелите знаят английски с който да си помагат.
Reaching aural nirvana...
Аватар
Дади
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Обратна връзка:

Мнение от Дади »

So, yeah, Saxion, Енскеде, Холандия. Приет съм под условие, сега трябва да си получа дипломата и да им я изпратя само 8)

АХАЖАХАХА, ЙЕС !
"Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
Публикувай отговор