Собствениците на скъпи коли- мутри или не ?

Нещата от живота
Аватар
Gοסgle [Bot]

Re: Собствениците на скъпи коли- мутри или не ?

Мнение от Gοסgle [Bot] »

ТРУПОНАРЕЗЕНинс написа:Краткият отговор е:
- И да и не, но по-скоро - не (ВЕЧЕ от 18 месеца насам).

Така е, вече. Имам познати на 28-30 г., които получават заплата 2-3000 лв., защото имат работят търсени и трудни професии (геодезист, архитект със специализация). Защо такъв човек да не си купи хубава кола?
Аватар
ТРУПОНАРЕЗЕНинс

Мнение от ТРУПОНАРЕЗЕНинс »

Bartelby написа:Така е, вече. Имам познати на 28-30 г., които получават заплата 2-3000 лв., защото имат работят търсени и трудни професии (геодезист, архитект със специализация). Защо такъв човек да не си купи хубава кола?

ИМЕННО!

:D :D :D
Нема таа, нема онаа.
Disturbed

Мнение от Disturbed »

Не разбирам единствено тея, който теглят огромни заеми за тузарски коли, хвърлят си всичките пари за бензин и сервиз, а после нямат пари за хляб...
Аз пък си мислех, че колите са направени, за да ВОЗЯТ, ама явно съм прекалено старомоден...
Expect the worse, you bleeding heart, but kill me first - before it starts. Yes, my cock is getting hard, we are
born different after all.
Invite mayhem, produce weapons, shoot out, burn down.
No CNN or media now ...
Аватар
AcTivE
The King of Kings
Обратна връзка:

Мнение от AcTivE »

По темата - твърдо ДА, че двама от трима със скъпи возила са на ти със "сенчестия бизнес" и всъвъзможни незаконни далавери. Останалите или произхождат от богати родове или са си скъсали задника в чужбина. Така наречените честни бизнесмени отдавна фалираха, не повече от 20% от тях успяха да се развият до някакво ниво, а четири пъти по-малко успяха да станат истински заможни от търговията си. Да, има и от така наречените дефицитни професии, главно в столицата, където финансовото възнаграждение е изключително високо в сравнение със средната заплата в страната, но замислете се колко са тези професии - банков директор, известен адвокат, способен лекар и т.н. тоест прекалено малък дял от населението. Разделянето на социалните класи след '89 година направи едни свръх богати, една малка средна класа и остави половината народ да свързва двата края през целия преход. Който ще ми приказва, че с ЧЕСТЕН ТРУД ДНЕС В БЪЛГАРИЯ всеки може да си позволи да кара чистно ново скъпо возило, да си :wsle:
az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!
Ледник

Мнение от Ледник »

Disturbed написа:Аз пък си мислех, че колите са направени, за да ВОЗЯТ, ама явно съм прекалено старомоден...

Бе то и мобилните телефони бяха направени, за да служат като телефони, но сега 90% от ползващите ги считат за напълно нормално да се изръсят с две-три месечни заплати отгоре, само за да могат да гледат клиповете на Гергана докато са в автобуса примерно. Защото без това не можем да живеем, нали?

Ебаси, вярвах че Idiocracy ще бъде пародия, а то се оказа документален филм.

Все едно, за да не е мнението ми офтопик ще се съглася напълно с Актив. Е, затова и защото е прав.
Аватар
ТРУПОНАРЕЗЕНинс

Ледник написа:Ебаси, вярвах че Idiocracy ще бъде пародия, а то се оказа документален филм.

Зубров,
чекай да ти сторим четка, (щото аз съм ДЛЪЖЕН ДА БЛАГОДАРЯ за хубавите случки около себе си), за готината реплика.

Краднем си я тутакси, с лека поправка,
ше я лепим, замествайки Ебаси, с Дееба.

-----
Сериозно,
лафът ти е мн уместен, човече,
адмирации от мен. :D
Нема таа, нема онаа.
SkyDrifter

Мнение от SkyDrifter »

ТРУПОНАРЕЗЕНинс написа:Краткият отговор е:

- И да, и не;
но по-скоро - НЕ
Аватар
extreem_90
Обратна връзка:

Мнение от extreem_90 »

Да и повечето са такива! Най-вече в София ако си мислите,че тези Rolls Royce,SLR McLaren и други от скъпите коли парите които са дали за тях са изкарани с работа се лъжете! Сирурно тези са 1,2 човека и то предполагам са работили в чужбина...всичко друго е с нечесност!
Не е важно колко силно удряш, а колко удара можеш да понесеш !
Аватар
I_Hate_Noise
Обратна връзка:

Мнение от I_Hate_Noise »

българинът е тъпо парче и като се види с някакви пари първото за което се сеща е да ги даде за кола, може да живее в кенеф, може децата му голи и недохранени да ходят, но колата на първо място. затова и напоследък много не-мутри бръмчат със скъпи коли, дето ще оставят на децата си да доизплатят.
Ваш путь - золото, наш путь - солнце.

ANTI ANTIFA
Аватар
ТРУПОНАРЕЗЕНинс

Разбирам те, но дай да се разберем. "Българинът" е понятие, включващо десетки типажи, да не река хиляди.

Правилно е да се изтъкне, че ако се държи днес така една огромна част от народонаселението,
то,
вина за това имат дългите години изкуствено съществуване под ботуша на диктатурите.

Още по-просто казано - "Търчи като току-що отвързано куче".

Дълго време държан на синджир народ, е склонен да тича към липсвалите му мат блага.

Но така са всички човеци,
справка - алкохолните забрани в щатите в 30 год на мин век повишили интереса към алкохола, дори и на супер отявлени въздържатели.

Забраненият плод прелъстява изкустелно сетивата,
както знаем.

Но това се изживява.
Трябва време, в което да РАЗБИРАМЕ лакомията на държаните в окови, вериги и букаи.
Нема таа, нема онаа.
Аватар
Gοסgle [Bot]

Мнение от Gοסgle [Bot] »

I_Hate_Noise написа:българинът е тъпо парче и ...

Много ме дразнят глупави обобщения като горното. Можеш да говориш само за себе си, пич. В краен случай и за баща ти.

PS: Новата Лада рулез, най-вече като цена, на газ и през зимата.
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

Disturbed написа:Не разбирам единствено тея, който теглят огромни заеми за тузарски коли, хвърлят си всичките пари за бензин и сервиз, а после нямат пари за хляб...
Аз пък си мислех, че колите са направени, за да ВОЗЯТ, ама явно съм прекалено старомоден...
Дам, това се нарича снобарство
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Аватар
I_Hate_Noise
Обратна връзка:

Мнение от I_Hate_Noise »

чиста простотия си е, за да си сноб трябва да имаш пари.

Търчи като току-що отвързано куче

страхотно казано, но не обяснява къде е отишла прословутата българска духовност и християнски ценности (които биха предотвратили явлението в общия случай).
Ваш путь - золото, наш путь - солнце.

ANTI ANTIFA
Аватар
BARRICADE

Мнение от BARRICADE »

Няма тука такова нещо като почтен бизнесмен.Дори хората дето си плащат сички данъци и такси пак крадат,но не от даржавата а от хората ,които работят за тях.Какво е това питам аз баща ми работи като инженер в една фирма и от 4 години не са му увеличили заплатата и със стотинка.Въпросният "шеф" обаче не си купи лъскава кола, не и джип не е
човека си купи самолет не знам какъв,но самолет.И ето какво излиза пове4ето хора работят за ей такива "шефове"
дето крадат от мене,тебе,Гошко и съседа.Относно хората дето си зимат скъпи коли на лизинг тяхна си работа кат искат нека да ядът тапицерията на лъскавото возило.А иначе ко имах пари и аз бих си зел един shelby GT500 xkr 2008
ама нема кой да го земе.Накратко повечето лъскави возила са купени не от мутри а от хора ,които знаят как да "мамят" и "крадат" законно.
Knight will fall 2008
Аватар
BARRICADE

Мнение от BARRICADE »

Snowblind прав си за някои неща но истината е ,че когато трябва да храниш 2 деца (майка работи,но все пак не стига) разходите са като бездънна яма. А иначе опитвал е да си дигне заплатата ама не ноя вика или стоиш с тая или са махаш.Преживява като работи хем в таз фирма хем на частно.Все пак му плащат редовно(на старата работа и тва не правеха)А иначе за прехода от "мутризма" към книжата и по мое мение е така
Knight will fall 2008
Аватар
Gargata

Мнение от Gargata »

Не всички собственици на скъпи коли са мутри аз имам приятел който кара Х5 защото баща му има строителна компания и човека си изкарва доволно пари :)
Dance In Peace Jacko
Публикувай отговор