Брей колко хардуер разбирачи имало във PCM форума, изненадан съм...
Почваме с iddqd...Какви скъпи карти на Asus и MSI бе?Да кажеш, че не съм чел с месеци ревюта и, че не съм ги пипвал на живо тия карти - щях да ти повярвам.
РЕФЕРЕНТНИТЕ КАРТИ НА ВСИЧКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ХАРДУЕРНО СА НАПЪЛНО ЕДНАКВИ, РАЗЛИКАТА Е САМО КАРТИНКАТА ВЪРХУ КАРТАТА.
Не знам дали още има балъци които да вярват на думата "марка" при видеокартите, още повече пък да купуват и овърклокнати версии.Колко видеокарти Asus и т.н "реномирани" марки се продадоха след като inno-то падна на такава цена, знаете ли?Хората си продаваха 8800GT-тата втора ръка на бълъци които ги кефи Asus и си купуваха пак 8800GT на Inno3D с голяма печалба от цялата работа.Толкоз, не ми се пишат романи за политиката на nvidia, фирмите производители, фабриките и т.н как стават всичките работи, просто нека разбирачите да си замълчат тоя път, защото става дума за парите на човека, а в случая 100 лева повече за същата карта не си е работа.
Аз лично бих го посъветвал или да вземе Inno3D 8800GT, или защото разполага с повече пари - да си потърси нереферентна 8800GT защото еднослотовото охлаждане на референтните е боклук, а и това ядро грее страшно много (от личен опит го казвам).
Това са две нереферентни 8800GT с двуслотово охлаждане, които са много по-добри от референтните :
http://www.argus.bg/bg/products_content.php?cell=2049http://www.argus.bg/bg/products_content.php?cell=1982И двете излизат с крайна цена около 400 лева, Gigabytе e мъничко по-скъп, но е по реномирана марка и има шанс да ти дойде игра в комплекта (не съм сигурен) и гаранцията е с 1 година повече от Xpert Vision-a.
Draksis, избора ти е или Inno референтно, или за 50 лева повече нереферентна.Второто е по-препоръчително.
Относно как 8500 мажела на Crysis...Ходи се скрии да не ти се смеем, и на 1024x768 пак не може да върви добре на тия настройки, на 800x600 има някакви надежди за 20 кадъра средни.
А тия глупости за резолюциите - как най доброто за 17-ка било 1024х768...Не - най доброто е нативната резолюция, а доколкото съм запознат - при 17" тя е 1280х1024 (освен ако не говорите за CRT, но се съмнявам).