Карам ски, не борд, но Витоша е знам що годе прилично ...
С кабинковия лифт се качваш до Алеко и оттам лесно се ориентираш и към Романски, и към Лале и към останалите влекове ... Има прилична писта на Черни Връх също. Принципно миналия сезон започнах само Романски да карам и е къде къде по добре от Лалето - там е некъв ужас - прекалено много са ски и борд учениците, които заемат пистата с широки диагонали ... Нищо против - всеки трябва да се учи, но тая писта, не става за каране. Да не говорим че се разкопава и оголва за няма 2 дни от свличащи бордисти и тъпи машини и ептен си ебава майката. На Романски сичко ти е на 6 - пистите не са толкова ужасни, имаш избор откъм влекове и маршрути и е същите пари ... Лалето просто не си заслужава сравнено с дядо Романски, освен може би в дните когато можеш да се качиш на Лале 2, които се събират 10тина за 5 месеца сезон. Виж обаче ако имаш Лале 2 на разположение - избора отива натам - от тяхната станция може както да пуснеш самата писта, така и да теглиш един тегел до Романски - оттам имаш най-добрия избор за маршрути ... Също много готино е като пуснат и котвата на Черни Връх - и оттам имаш много добри възможности за каране, до като стигнеш до основата на Романски ...
Искам да задам въпрос - видях че хора вече са се качвали - възможно ли е да пускам Лале, като се катера до междинната на кабинковия преди Алеко ? Минали години съм го правил в сезонно време като седалковия е бил претъпкан, искам да знам дали и сега ще е възможно ? От стари скиори и планинари знам че е много приятно да се пуска тази писта преди да се обработи и много искам да се кача, само че не ща да се озова на дъното на пистата, без никакъв лифт нагоре ... Основния въпрос е - бачка ли си тая междинна станция на кабинката дето е там ?
ПС - Оранжав - "Ски център Витоша" са пистите "Витошко Лале" 1 и 2 - по нагоре съм писал за тях ...
ПС2 - Някой ако може да каже и кога пускат Романски ше е много арно
ПС3 - Информация от хора във форума на Спасителната Служба - "Тази събота (24.11.2007) кабинката ще работи - това е според хората от Въжени линии АД (профилактиката свършва на 23.11). Така, че има възможност за "пионерско каране" на Лале - кабинка - Лале от пътеката за Меча поляна - Кабинка .... е няма да е обработено, ама все пак ..." - ще се кара копелетааааа