Ледник написа:
"Щом е политик, все едно му е отрязана главата."
Не е задължително, колега. Замисли се и ще се сетиш защо.
Хитри са, подли са, знаят как да мамят, разбирам какво имаш предвид. Имах предвид това, че никой не е политик, какъвто трябва да бъде. Не знам дали някъде има политици, които правят нещо за държавата си... Е, сигурно има, свалям им шапка, ако си
вършат работата. Но от това, което виждам, само се убеждавам, че политиката е една чума. Затова и изобщо не се интересувам.
И отново ще попитам - за кого да гласувам ? Как да имам вяра на някакви чифути, от които НИТО ЕДИН досега не е показал, че е заслужил дадената му власт. Каква е файдата да гласувам, след като от тия 5000 души, дето държат всичко, все някой ще застане на мястото на другия. Те са едни и същи. Тъпанари. Не правя разлика между единия, дето обещава добро, другия, дето обещава майка си и баща си и третия, дето нищо не обещава. Ще гласувам само тогава, когато видя, че има смисъл. А това сигурно ще е много след като умра аз, ако не и децата ми. Не мога да повярвам, че всички излизат с оправданието "ние сме си ги избрали", "ние сме си виновни" и т.н. ДРАЗНИ това бе, разберете. НЕ съм виновен аз, че тия управляват държавата.
Толкоз:
Петр Ильич Чайковский - Концерт за пиано №1.