Заглавия на рубрики на английски.

Идеи за сайта и списанието
Arath

Въпрос към Stealth-у

Мнение от Arath »

Защо, като светът се ориентира към "мултикултурализму" и това е нормално за всеком едном езике, в ангийския/немския/френския/испанския не проникват български думи? Наистина ли става дума за "мултикултурализме" или за налагане едне културе другехи?

Аз имам собствено виждане по въпросов: Нормално е по-умните и по-развити хора съответнихтих обществ оказвати влияние върху по-тъпимтима и по-недоразвимтима хорами съответнихтих других обществ. Затова по-младите хора арабскегтог свята и Централнете Африке възприемат европейския начин живота. Затова в Южней Америки сега се говори на испанском и потругалском, защото умните конкистадори са успели наложити езика си и начина си живота тъпемтем индианцам. Войни са се водили и в Европи обаче нито французите са наложили езика си англичанамтем, нито англичаните са наложили езика си французамтем, защото са на едном култорном ниве. Ами аз не смятам, че съм на по-долном ниве от едним англичанцом (или другим чужденецом) и затова не използвам чуждизми.
Аватар
Sandro
Обратна връзка:

Мнение от Sandro »

Аз на пича нищо не му разбрах, иначе Пламен си го казва... Арат - превод ако 'бичкаш.
Изображение
Изображение
Bushido

Баланщини

Мнение от Bushido »

Борбата с чуждиците е тъпизъм, който има дълга история. Още в началото на миналия век имало един културтрегер на име Александър Тодоров-Балан, който повежда кръстоносен поход срещу небългарските думи. Неговата праведност достига дотам, че решава да замени "кибрит" с българизма "драснипаликлечица". Дотам ли искате да стигне и ПЦманиа ? Между другото тук можете да видите какво е имал да каже по темата за "чистия" език и поетът Христо Смирненски преди около 90 години. ;)
Аватар
Edwin Odesseiron

Мнение от Edwin Odesseiron »

Авторе, тъп си
Ама много
Едно че английски не знаеш и е срамота ама ти и българския не го чаткаш
Освен ако това твоето не е старобългарски
Ти си живото доказателство че човека е произлязъл от маймуната... ти не си стигнал баш до човешка форма
Върни се на дървото, нагъвай банани и си трай защото си смешен
I'm busy, okay? I'm busy!
Публикувай отговор