Аре умри бе глупак.Не ти ли омръзна да се оплакваш от България?Wolf in Shadows написа:Изглежда,вие седите пред монитора и четете това.
Не,това не е глупост,нито пък нещо много мъдро.
Нито е поучаващо,нито злонамерено.
Та кажете ми,кой би се осмелил да напише истината за българина в днешни времена?
Никой,защото народът е гладен и гол.
Навсякъде по света,в Андерсеновата приказки,кралят е гол,а при нас-кралят е облечен,а народът-гол.
В Европа има малко дупки,и то само по сиренето.
Тук,те са навсякъде,има колкото искаш,най-много по магистрали и пътища.
Там,като стреляш по някого,той умира.
Тук,на негово място се появяват няколко други,по-зли и силни.
Там от иронията до беднотията има много път.
Тук няма разлика.
При българския модел селяните идват в града, за да купуват мляко, а гражданите отиват на село, за да прибират реколтата.
Българският модел е неунищожаем.
С него ще бъде свършено,когато всички влезем в Евросъюза.
Както ще бъде свършено и със самият Евросъюз.
При българският модел:
"Я не искам на мен да ми е добре.Я искам на Вуте да му е зле".
Българският модел е кола без педали за газ и спирачки,но с троен колан.
Както казва един сръбски сатирик, свободният човек мисли каквото иска, и яде каквото има.
А ние винаги сме предпочитали обратното.
Да ядем каквото искаме и да мислим каквото има.
Засега това,друг път-повече.
Като се оплакваш толкова много,какво чакаш?Някой да те оправи ли?Защо не си подобриш сам състоянието?
Тва че ти живееш в някво село в което всички играете кючек и се врете по котейнерите,не е база за сравнение с останалите.
Аз например страшно много обичам България.
Нали си уж голям патриот бе?Като не ти харесва да живееш тук-прав ти път от 1ви януари!Въобще няма да плача за теб.
И не знам кой идиот(може би ти) е измислил теорията,че българинът е завистлив и прост.Аз лично познавам изключително отзивчиви хора.И съм израстнал сред такива,и съм станал такъв.
Това че има простаци,които най-често слушат чалга и работят я на някой строеж,я на някой покрив,които спъват прогреса на обществото-това си е техен проблем.
Пак казвам-като не ти харесва си хващай торбичката и дим да те няма-отивай да переш дрехи в Германия.