Конкурс за най-добра история - спечели Sony PSP
- Manny_Calavera
- Обратна връзка:
Поради зачестилите запитвания относно авторското право, ние от Мастхед Студиос взехме решение правата да не се прехвърлят на нас, а всички изпратени текстове да се лицензират под Creative Commons лиценз, за повече информация тук.
Както вече беше споменато целта на конкурса не е да се използват истории за създаване на нова игра, а да се тестват уменията и творческия талант на участниците. Считаме, че този лиценз е най-справедлив както за участниците, така и за читателите.
Както вече беше споменато целта на конкурса не е да се използват истории за създаване на нова игра, а да се тестват уменията и творческия талант на участниците. Считаме, че този лиценз е най-справедлив както за участниците, така и за читателите.
Re: Конкурс за най-добра история - спечели Sony PSP
Простете за намесата ми, дълго време се чудех, но нещо недоумявам в условието на "конкурса".
Първо се казва следното:
) без нещата описани по-горе.... не казвам, че това е невъзможно да се случи! Не, напълно възможно е. Казвам си ще напиша, че е станал някакъв катаклизъм... обаче, нестава тъй като описването на подобно нещо, според мен де, минава към фентъзи средата. Защото, пак според мен, да пишеш за нещо което досега не се е случвало и може да се случи някъде из бъдещето.. напълно отговаря на думата фентъзи. Неговоря само за катаклизмът, а по принцип, голям мегаполис без технологиите си и транспорта? Та ние вече говорим за фентъзи.
Може и да не съм прав, простете за което, но това ме "човъркаше" от вътре доста време.
Първо се казва следното:
ОК. Няма проблеми, значи трябва да направиме, нещо обикновенно, съществуващо..... опа и тук идва проблемът, ако ми позволите така да го нарека:Sum написа:
Да не се използват: фентъзи елементи и несъществуващи технологии в реалния свят
И това, ако не е "фентъзи" елемент.... как си представяте да съществува в момента съвременен МЕГАПОЛИС (може да си поправите грешката, "метрополис" има до стадион "Българска армия"Sum написа: Място на разказа: Съвременен метрополис без каквито и да е превозни средства, без връзка с останалия свят, без радио, телевизия и компютри.
Може и да не съм прав, простете за което, но това ме "човъркаше" от вътре доста време.
Спокойно, всички ни човърка това. Но пък не си прав, това не е фентъзи, това си е Sci-Fi 
Иначе кой от посещаващите форума пише? Така де, искам да си знам конкуренцията
Иначе кой от посещаващите форума пише? Така де, искам да си знам конкуренцията
We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time?
Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
напълно разбирам, че се шегуваш, но все пак бих искъл да направя едно уточнение.
Sci-Fi ? Това е поредната глупост измислена от янките. Този жанр можем да го отнесем само до филми и то отнасящи се до "близки среши с извънземни". И всичко отнасящо се до извънземни форми на живот и галактически премеждия. Sci-Fi спокойно може да се счита, че е нещо като подраздел на фентъзито.
Sci-Fi ? Това е поредната глупост измислена от янките. Този жанр можем да го отнесем само до филми и то отнасящи се до "близки среши с извънземни". И всичко отнасящо се до извънземни форми на живот и галактически премеждия. Sci-Fi спокойно може да се счита, че е нещо като подраздел на фентъзито.
Science fiction, научна фантастика. Фантастиката по принцип се дели на два жанра - научна фантастика и фентъзи(еми нямаме си наша дума явно за приказки, затова използваме fantasy
)
Иначе разбирам за какво говориш, още една объркана дума
Иначе разбирам за какво говориш, още една объркана дума
We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time?
Аха това обеснява всичко, тъкмо си мислех главните герой в моят мегаполис да са две джуджета близнаци от различни майки.Sum написа:Под фентъзи елементи разбирайте магии, елфи, джуджета и т.н.
Подобен град от близкото бъдеще попада в графата sci-fi, което значи, че е напълно възможно да се пише за него.
Ето що толкова много се завъртяхме около прословутотото sci-fi.
SCIENCE
1. наука (обик. точна-физика, химия, естествени науки, математика)
natural SCIENCE естествознание, естествени науки
man of SCIENCE учен (физик, естественик, химик)
2. вещина, умение, техника
3. ост. (по) знания
SCIENCE fiction научнофантастичен роман (и като жанр)
FICTION
1. измислица, фикция, плод на въображението
2. белетристика, художествена проза
И все пак изхождайки от по-горе написаното и извадено от речника... смятам, че първоначално
леко сте ни подвели, защото аз продължавам да твърдя следното: " SCIENCE fiction научнафантастика, е поджанр на фентъзито или с други думи фантстиката.
Но както и да е няма значение, вече много хора са запретнали ръкави и "трошат" клавиатури, щом направихме това уточнение може и аз да се включа, ей така за спорта.
Разбери, Sci-Fi(съкратено от Science Fiction) и Fantasy са два различни жанра. Първото е познатата ни научна фантастика, другото са творби като тези на Толкин, Маргарет Вайс и Трейси Хикман, Ричард Кнаак и т.н. Въпроса е, че в българия тези два жанра + още някои се описват общо като Фантастика.
Одобрените участници до този момент може да видите тук:
http://www.mastheadstudios.net/storycompetition.php
http://www.mastheadstudios.net/storycompetition.php
Цитирам: "Лицензи от вида Creative Commons дава приспособим набор от защити и свободи за автори, художници и учители. Модифицирайки концепцията на "всички права запазени" при традиционнaтa защита на авторско право, предлагаме доброволен подход "някои права запазени". Ние не сме платена компания. Всичките ни средства са безплатни."
Дефакто, ако съм разбрал, това е безплатен вид лиценз, който те поставя под условия, които сам приспособяваш.
Инфо: ОТТУК.
Дефакто, ако съм разбрал, това е безплатен вид лиценз, който те поставя под условия, които сам приспособяваш.
Инфо: ОТТУК.
Come, my raven, it could be a lark.
- Silly Wizard
- Обратна връзка:
Конкурсът на Мастхед Студиос приключи. Общо 28 души изпратиха своите произведения. След обстойно прочитане на всички истории последва тайно гласуване от екипа на Мастхед Студиос. Резултатите са следните:
Първо място и Sony PSP печели Дамян Христов от София
Второ място и компютърна игра по избор печели Николай Калчев от София
Трето място и слушалки Creative печели Калоян Захариев от Велико Търново
Специална награда на журито се присъжда на Делян Жеков от Казанлък
Честито на победителите!
Техните истории може да прочетете тук
Първо място и Sony PSP печели Дамян Христов от София
Второ място и компютърна игра по избор печели Николай Калчев от София
Трето място и слушалки Creative печели Калоян Захариев от Велико Търново
Специална награда на журито се присъжда на Делян Жеков от Казанлък
Честито на победителите!
Техните истории може да прочетете тук