Тъй де, много ми хареса, супер е! Добро е и не "на фона на сегашното състояние на раздела", а е сравнимо с наистина добрите работи, които съм чел тук изобщо!
Знаех, че и ти си драснал нещо "на тази тематика", имам предвид "разказ с герои от форума", само че едва сега ми се удава възможност да го прочета. И ама хич не съжалявам! В интерес на истината написаното те грабва още с първите няколко встъпителни реда. Някак изключително лесно се пренасяш в атмосферата на ставащото, може би поради сравнително опростения речников набор, който си използвал (в смисъл няма някакви сложни думи и изречения, които не можеш да схванеш от първия път (каквито например пиша аз (май пак стана такова...
Самите описания са ти много добри, не много, не е претрупано, но пък и са си там, а не липсват, както е при повечето други "драскачи". Действието е орнаментирано с характеристики, някои по-задълбочени, други не дотолкова (тук може би трябва да поставиш някакво средно равнище и да се придържаш по-строго към него), описания и т.н. Но също така е и "пречупено" през гледната точка на главния герой, което му придава също един запленяващ чар, който те настройва на страната на главния герой (а между другото, кой е той, какъв е и т.н.? Мисля, че ще е хубаво да споменеш и това). Признавам си, че сигурно единствено поради споменаването ми в "другия отбор", съм на негова страна.
Героите обаче лично според мен са, може би, най-голямата сила на разказа. Вероятно за това допринася и именно факта, че си използвал имена на форумци, но и не само заради това. Разбира се, тук трябва да споменем, че много добре си се справил с очерка на някои от героите, поне тези, които си описал по-подробно. В това число моя милост, който ме описа... хехе, не "на 100%", но много близо. А разминаването е просто, поради това, че не съм терорист и произхождащите от този факт неща. В смисъл дефакто не притежавам почти нищо от това, което си описал. Но може би, ако бях "тероре" щях да съм точно такъв. Както и да е, да се върнем на героите. Сентри също си го описал добре (особено външния вид!
Сюжетът също е интригуващ. Сделка за оръжия, с присъстащата и напрегнатост и несигурност. И за да стане интересно (а и за да се развие действието де
Колкото до взаимоотношенията между героите, мисля, че отново си ги нацелил много добре - кой с кой е и за какво се бори (
М'да, колкото и да не ми се иска обаче, ще трябва да спомена и ужасния ти правопис, който понякога "адски" дразни. Извинявам се, май прекалено чувствителен съм станал на тази тема, но пък си е и аспект не за подценяване. Фрапантни грешки като "туко що", "тутюн" и други (повярвай ми, имаше ги в изобилие!
И май общо взето е това... И разбира се, да спомена, че очаквам с голям интерес следваща част, надявам се, че ще я има. А какво точно ще става в нея не е чак толкова важно за мен, оставям на авторът да измисли какво ще става с "разказните ни Аз".
И тук едно "лично обръщение":
Ам кат' си тъп тъй!EviL написа:П.П. ... Нищо не се сещам за П.П.
п.п. Хмммм... И аз май не се сещам за нищо да напиша тук...