Нов сезон (на всеки 3 месеца), нови заглавия.
Danna ga Nani wo Itteiru ka Wakaranai Ken 2 Sure-me ep. 1 - това продължава да е бахти якото. Семпайката на съпругата вярно трябва да е била някаква извергка.
Owari no Seraph ep. 1 - първото впечатление е от страшно дървената анимация, която се оправя в много кратки случаи и то някъде към края. Това което ми се стори в началото основна идея - хлапета оцеляващи под тиранията на вампири, всъщност е добра, но не е реализирана достатъчно мрачно (всички бях ведри и относително с акъла си). Детската проституция (е, не буквално, но все пак версия) също е на място. За съжаление всичко това се оказа само извинение за изкуствена кулминация на драмата и един безумно очевиден сюжетен обрат.
Целият смисъл на епизодът беше - имаме този безумно як и неунищожим персонаж, но той има тееежко детство и дълбооока травма.
Между другото лошкото ми беше симпатичен, а и се капична нелогично лесно.
Накрато - визуално не ме радва, не ми пука нито са сюжета, нито за протагониста.
Дроп.
Vampire Holmes ep. 1 - грозно, евтино, тъпи гегове. Дроп.
Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru. Zoku ep. 1 - epic Hachiman is epic! Малко не ми харесва новият керъктър дизайн, но иначе отново сме в бизнеса с омразата към глупостите и условностите на японската младежка култура.
Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka ep. 1 - тъпичко е и елементарно, но ми напомня за някои по-дърти фентъзита от края на 90-те и началото на 2000-ната. Смешно е и фенсъвисът е вмъкнат добре.
Засега ми действа разтоварващо. Ще го следя.
Shokugeki no Souma ep. 1 - идеята е забавна. Към минусите са променливото количество на детайлите в графиката и променливото темпо - примерно в началото беше прекалено бързо, а "битката" с мутрите беше на slooow-mooo-tiooon. Даскалото в което го пратиха обаче изглежда, като голямо предизвикателно.
Има далечно ехо и от Yakitate!! Japan (асоциациите, на какво приличал вкуса на супата).
Засега ще се следи.
Re-Kan! ep. 1 - първото впечатление е от ужасната интеграция на героите във фоновете. Самите фонове са лошо ретуширани снимки и хич не подхождат на карукатурните и относително елементарно анимирани персонажи.
Геговете са елементарни и сякаш изстискани на сила от ума на авторите.
По незнайни причина, целият проект силно ми напомня на Shaft-ски (композицията на кадрите, неподвижните фонове и пр.), но де факто не е.
Не ме радва - дроп.
Nagato Yuki-chan no Shoushitsu ep. 1 - това аниме е зле отвсякъде: и анимацията, и дизайнът и пороят от тъпите шеги. Единственото свестно нещо е, комичното изпълнение с перфектен тайминг на Tomokazu Sugita. За сметка на това, са развалили Юки (тя е 100 пъти по-тъпа от обикновено...принцирно не е трябва да е тъпа, а срамежлива и интровертна)
Дроп.
Между другото не разбрах, кога и къде се намираме. Това е паралелен свят, в който Харухи ходи в друго даскало?
Show By Rock!! ep. 1 - някакъв необясним ужас и кич. В началото приличаше на K-On ripp-of, но после започва някакъв bad acid trip.
Сюжетно безумие и отвратителна комбинация между различни стилове графика.
Дроп.
Arslan Senki (TV) ep. 1 - почнаха историята от Адам и Ева. Като гледам темпото трудно ще надминат OVA-то да кажем за 12 серии. CGI-ът е доста грозен и лошо интегриран. Имаше и други неестетичности (особено на фона на старото заглавие).
Обаче историята е интересна - любопитството все дърпа зрителя нататък. Тук Арслан са го докарали по-задръстен, но и по-симпатичен.
Plastic Memories ep. 1 - визуално това заглавие страшно ми хареса. Дизайни, анимации, монтаж, как са нарисувани реакциите на героите... За съжаление темата ми е безинтересна, а и героите до един сме ги гледали по други места.
Дроп.
Gunslinger Stratos: The Animation ep. 1 - това е някакъв хаос, безумие и ripp of на sci-fi тематика, тъпкано с училищни клишета. Артът и анимацията ми напомнят среднистото и не много постоянно качество на Strike the Blood.
Засега ще го следя, но не е нещо особено, а и не очаквам да стане.
Denpa Kyoushi (TV) ep. 1 - сюжетно е откровен идиотизъм. Анимацията също е мизерна. Предполагаше се да е смешно и драматично. На мен ми е само досадно.
Дроп.
Fate/stay night: Unlimited Blade Works (TV) 2nd Season ep. 1 - още от същото. На мен си ми харесва.
Caster-ката наистина много искаше да я оставят насаме със Sabre (а и в каква поза, я беше оставила), но даскалът според мен изревнува и и се изтресе непоканен

.