bqgaite smuchete kura na puten
she vi eba
USA USA USA USA USA USA USA USA USA
Симо написа:снощи
пиян
без книжка
съм карал без колан
чужда кола
пълна с крадена царевица
облечен като полицай
gle sa e taka se pishenewcomer написа:Крим може и да е населен с руснаци (мнозинство са), но територията е част от Украйна, значи трябва да е украинска (автономна територия е, но се води украинска, тъй че...). Самите руснаци притежаваха Крим, но по съветско време го дадоха на украинците. Нямам против възраждането на СССР, което Путин неведнъж открито каза, че иска. Така или иначе Русия пак победи. Америка може само да говори за санкции. Пак. Панслависти като мен могат само да се радват. Прочее, преди да кажете, че панславизмът е руски - ми не, едно време беше, Русия не можа да обедини славяните. Сега балкански народи развиват панславизма... Очаква ни светло бъдеще, прави се общ славянски език.

nqmaLiberty написа:Четете
neLiberty написа:Гледайте
Китайците първоначално излязоха с декларация, че според тях това което Русия прави в Украйна е правилно, като повториха дума по дума аргументите от руската пропаганда. Сега обаче запяха друга песен.BadZealot написа:http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/03/07/2255957_kisindjur_zapadut_demonizira_putin_zashtoto_niama/
Между другото китайците от самото начало си казаха мнението по въпроса - въздържност и общи мисли по някои въпроси я пак се разрови.
Значи хем Украйна трябва да има правото да избира с кого да се обвързва, хем обаче не бива да бъде приемана в НАТО. Последното означава да бъде оставена на милостта на Русия, което пък автоматично зачерква т.1 за свободния избор.1. На Украйна трябва да се даде правото свободно да избира икономическите си и политически обвързвания, в това число с Европа.
2. Украйна не бива да става част от НАТО. Твърдях същото преди седем години, когато въпросът отново беше на дневен ред.
Oт тогава от както обратното означава инвазия от Русия. Фактите говорят.BadZealot написа:И откога за да си в ЕС, автоматично значи да влизаш и в НАТО?
Виж сега, чел съм мемоарите на Мисис Тачър, така че не ми обяснявай за какво била тяnewcomer написа:Андрей, плашиш ме, брате. Не мога да повярвам, че наричаш "мъдри" думите на човека, който е прекопирал политиката си от Маргарет Тачър и е нарекъл СССР "империя на злото". СССР са зли, защото за американците комунизмът е зло. Да, ама Тачър беше за добри отношения със СССР. Знаеш ли защо? Защото знае, че ако двете най-големи тогава армии се сблъскат, съветите ще победят, не янките. В смисъл, директна конфронтация, а не с бомби.
Кажи нещо и за свобода и човешки права бе... Товй пост без свобода и човешки права е като мусака без картофи...Liberty написа:Виж сега, чел съм мемоарите на Мисис Тачър, така че не ми обяснявай за какво била тяnewcomer написа:Андрей, плашиш ме, брате. Не мога да повярвам, че наричаш "мъдри" думите на човека, който е прекопирал политиката си от Маргарет Тачър и е нарекъл СССР "империя на злото". СССР са зли, защото за американците комунизмът е зло. Да, ама Тачър беше за добри отношения със СССР. Знаеш ли защо? Защото знае, че ако двете най-големи тогава армии се сблъскат, съветите ще победят, не янките. В смисъл, директна конфронтация, а не с бомби.Знаеш ли че прякорът и "Желязната Лейди" идва още от преди тя да стане премиер на Великобритания? За първи път този израз е употребен по неин адрес на страниците на съветският пропаганден вестник "Правда". Руснаците са се страхували от непримиримостта с която тя е критикувала комунизма и примиренческата политика на тогавашните управляващи.
Рейгън и Тачър са споделяли едни и същи идеи и за късмет на целия човешки род се е случило да управляват по едно и също време в един много решаващ период от човешката история. Ако не бяха те сега най-вероятно аз и ти нямаше да си пишем в този форум, а щяхме да се редим на опашки за хляб и мляко пред кооперативния магазин, също както са правили нашите родители през младите си години и техните родители през по-голямата част от живота си.
Въпреки, че много хора описват Рейгън като войнолюбец, всъщност неговите възгледи са единствената гаранция за мир. Мир гарантиран от непоколебима сила и решителност. Той и Тачър успяват да победят СССР без да гръмне и един куршум. Защото войната избухва тогава, когато агресорът смята, че ще му се размине.
В момента виждаме това пред очите си. Запада е нерешителен, разединен, не случайно с преобладаващи лидери от левицата (Барак Обама). Путин не очаква твърд, решителен и единен отпор от страна на запада и за това си разиграва коня. Той няма да спре докато не види такъв отпор. Така стават войните.