Поцъках няколко часа днес и играта на тоя етап е пълен кенеф за мен

Бъгове колкото искаш - телепортиращи се коли/нпц-та по време на диалог, clipping на поразия, проблеми с lipsync-а, прекъсващо аудио (когато опитват да имат по-natural диалог и някой герой прекъсне друг, аудиото на единия просто cut-ва със супер забележим static) и липсващи звуци от стъпки, удари и като цяло интеракции, където би трябвало да се чуе нещо; нон-стоп гличващи анимации и проблеми с idle позите на рандъм npc-та или просто даже директни T-пози и летене на 2 метра от земята в поза за седене на стол, AI като от игра на Bethesda

, като използваш огледалата си 50/50 шанс да крашнеш на десктопа, проблеми със сенки, липсващи текстури, нелоудващи текстури, счупени текстури и какво ли още не... общо взето откъм техническо ниво е почти неиграемо освен ако си късметлия или имаш свръхчовешка толерантност към бъгове. Гледах коментари от хора, които твърдят, че мейн куеста им бъгва до такава степен, че hardlock-ва играта и нито презареждане, нито преинсталиране го оправят, а се налага да почнат new game. Ако е вярно, неам думи
И всичко това щях горе-долу да го понеса, ако откъм writing/герои играта беше добра, ама... Не изключвам, а и най-вероятно по-напред в историята става по-добре, но началото (почнах с Nomad) беше много зле в това отношение. Всеки герой звучи като няква Батман карикатура, всички говорят с някъв edgy каданс и нисък тон и имам чувството, че гледам/слушам театър от един актьор в различни роли. Мъжкият V има някъв нереално противен бруклински/бостънски/ебалиго акцент, който го кара да звучи като пубер с тъкмо дропнал глас, опитващ да докара някъв мафиотски пресонаж

като го чух веднага рестартирах с женски V, ма разликата не е тип Mass Effect 1. А самия диалог и начина по който ти е представен света просто му липсва всякакъв чар или някакъв сюжетен hook, който да ти грабне интереса. В Witcher 1 имаш клишето с амнезията, Саламандра атаката, кой си, къв си; бе нещо, което горе-долу веднага да те вкара в историята, въпреки че играта си е дърво и моделите на всички герои са чудовищни

; В W2 ти трябва само интро филмчето да те зариби, а и разказването с флашбекове докато Vernon те разпитва, кулминиращо с убийството на Фолтест, също веднага вкарва някаква интрига; Witcher 3 също е с идеално интро и веднага те вкарва в играта със няква цел - намери Йенефер, най-накрая разреши мистерията кво е станало с Цири, самия факт че имаме шанса да полафим с добре анимирани/моделирани HD Ламберт, Езкел, Веземир и Йен, които са все супер отличителни като персонажи... В предните им игри веднага те дръпват някакви чар, атмосфера и герои... Тука всичко ми идва като каквото един 15-год тийн счита за интересен cyberpunk. Jackie може би щеше да ме изкефи повече като интро companion, ако останалите герои не бълваха същия tryhard edgelord диалог като него и главния чифут
Но все пак, да не съм мега негативен - откъм art direction, аудио оформление (като работи нормално де) и малките детайли по всеки обект в света, които да го накарат да се чувства като реално lived-in място, (като зареди де) определено са се постарали много. Първият път като се качих в апартамента на V и дръпнах щорите да погледам града през нощта докато някакъв мега добър ambient трип-хоп се беше пуснал по радиото си бяха мега въздействащи и седях около 5 мин само да зяпам пейзажа

Combat-a, въпреки че му се усеща дървенията на RedEngine-a когато си в движение, е сравнително фън (мелето с юмруци даже ми харесва, поне когато enemy-тата реагират нормално, но мелето с катаната ми се стори доста зле). Малкото огнестрелни оръжия дето ползвах бяха доста приятни като feel, саунд, визуалната поразия дето причиняват и тн. Тук е много ключово до каква степен всичко ства bullet sponge на висока трудност...
Ма нз, освен ако не излезе някакъв miracle пач в близко време, най-вероятно ще я заеба за поне половин година, докато не пооправят бъркотията или не видя повече feedback, че историята натам си заслужава много повече от това, което гледах първите няколко часа.
едит: да понедоволствам още малко - Character Creator-a е доста underwhelming - не гледах много промота за играта, но бях останал с впечатление, че е способен на доста повече неща. Опциите за някои части и цветове са доста малко (втф, как няма да сложиш някакъв color wheel в тоя тип игра), а косите изглеждат доста зле и нямат никви опции за нагаждане на цвят на hightlight-ове, корени и тн. Рандомайзъра понякога генерира забавни изчадия