Andrey358 написа:Така е пак сме там!
и аз ще намина преди лекцията ми по ОК
Andrey358 написа:Така е пак сме там!
Код за потвърждение: Избери целия код
res=$(cat f| tr ' ' '\n' |head -n 2 |tr '\n' ' ')$(cat f |tr ' ' '\n' |head -n -2 |tail -n +3 |tr -d ',.' |sort |uniq |grep -v "^and$" |tr '\n' ' ' |sed 's/ /, /g' |sed 's/, \([A-Za-z]\+\), $/ and \1./')$(cat f| tr ' ' '\n' |tail -n 2 |tr '\n' ' ')
Еми не става с мирен начин бе деба тъп ли си не виждаш ли че който и да дойде на власт се 1 и също става.Колко мирни протеста имаше и кво постигнаха - пишки..Във всяка нормална държава има ексцесии,за кво ние вечно тряя да си седим мирни бе деба?И да чакаме оптимистично следващото правителство да ни "оправи"...Axe Warrior написа:Andrey358 написа:Ами как политиците ще се стреснат а? Малко ли бяха мирните протести на какво ли не? Някаква полза? Единствено страха от безредици може да окаже някакво влияние!
Добре де, идват избори парламентарни, организирайте се по мирен начин и изберете други.
Andrey358 написа:Аз принципно бих гласувал за СДС, но според повечето хора този протест цели да стресне цялата политическа класа, която е станала арогантна и не обръща внимание на общественото мнение.
Squiz написа:А за какво стряскане на политиците става въпрос изобщо? Според мен всичките са си направили изводите, че ако полицията е на тяхна страна могат да се чувстват сигурно...
Е представи си 5000 човека пред вас как метат павета и бомби и трошат джамове.Дори и с 1000 жандармериста пак няма да ти е напълно спокоиноSquiz написа:А за какво стряскане на политиците става въпрос изобщо? Според мен всичките са си направили изводите, че ако полицията е на тяхна страна могат да се чувстват сигурно...
Wintersun написа:Ти като американофил СДС не е най-правилния избор който можеш да вземеш...
Wintersun написа:Andrey358 написа:Аз принципно бих гласувал за СДС, но според повечето хора този протест цели да стресне цялата политическа класа, която е станала арогантна и не обръща внимание на общественото мнение.
Ти като американофил СДС не е най-правилния избор който можеш да вземеш.ДСБ се доближава най-много до западните политики.
Първо да се обърна към сладкото прасенце omega и да го зарадвам с новината, че само хората, дошли с мен на протеста, бяха поне 20 души. Пред Народното Събрание не знам колко бяха, но и площадът, и улиците около него бяха пълни. Толкова с тъпаците.
Ако трябва да обобщя протеста с 2 думи, те ще бъдат: помляха ни. Това беше. Тирадите на Грим за келешчета и колко, аджеба, им е било тъжно на полицаите, са нелепи. Копелдаците бяха дошли с поне 30 кг. броня върху себе си, щитове, шлемове и т.н. Аз не съм усещал снежна топка като дете, когато съм бил с блузка и яке, а жандармеристите изглеждаха като робокопи. Ранените полицаи вероятно са се състояли основно от нещастниците, които се париха с огънчето докато си палиха цигари.
Нека да ви опиша какво наистина се случи: отидохме към 11:20. Бях приятно изненадан колко хора бяха дошли. По уредбата някакъв господин (по-нататък и някаква госпожа) се опитваха да говорят, но и системата им беше жалка, и народът беше твърде зает да крещи, че да чуе нещо. Сблъсъците започнаха към 11:40 - 11:50. Бяхме почти най-отпред и провокацията към полицаите се състоеше в цифром и словом: 3 бомбички, 3 преградителни огради (които бяха тежки, феновете бая се озориха докато ги вдигнат, а накрая не уцелиха никого) и безброй снежни топки, които, ще се повторя - са съвсем безобидни, когато си се предрешил като железния човек от едноименния филм. За сметка на това обаче, полицейските части и жандармерията бяха разположили на видни места цели автобуси, пълни с роботчета, които само чакаха да смажат протестиращите. И това се случи, май беше малко преди 12, не съм гледал часовник. Полицаите отстъпиха, отпред се нареди жандармерията и по сигнал се вклиниха в протестиращите. Събориха ме на земята, но хората около мен успяха да ме издърпат, преди кубинките да ми смажат главата. За сметка на това обаче, един от приятелите ми успя да си получи палката в главата, но се размина с малко спукване и малко кръв. После на порции почнаха да разчистват площада, докато накрая бяхме изблъскани в уличките около площада.
През това време "размирниците" се бяха поразнесли и общо взето отпред стояхме мирно и единствено скандирахме. Добре, имаше и някоя друга снежна топка, да отбележа за протокола. В следващият момент гнусарите от полицията започнаха да ни изблъскват. Причината не ми е ясна. Никой около мен не бе сторил нищо и посрещнахме всичко това с високо вдигнати ръце, в знак, че просто изяваваме мирно мислите в главата си. Никакво подобрение, жандармерията застана отзад и те почнаха да натискат. Всички крещяха "Защо ни блъскате?", "Никой не ви удря?" и все неща в тоя род, но милите, препатили полицаи явно не намираха нищо забавно и след като не успяха да ни изблъскат само с щитове, започнаха да вкарват и палките в употреба. Видях свалени дядовци, затиснати деца и обезумели младежи, които не разбираха защо ни бият. Как да е, ние обърнахме и застанахме на кръстовището пред СУ (не знам какво се е случило с групите в другите улички около НС). Съвсем скоро униформените нахлуха с тропане и там, накрая застанахме на Орлов Мост и блокирахме Цариградско. Това се е случило вероятно към 1 или малко по-късно, а играта "те настъпват, ние бягаме и обратно" се проточи към час, час и нещо. Накрая свалиха насред Орлов три автобуса жандармеристи, които образуваха кръг и почнаха да чистят около кръстовището. Тук вече си имаше персонални побоища, удари без абсолютно никаква провокация и други, съвсем в стил "полицейско насилие". До към 3 и нещо, 4, бяха разпръснали всички по градинки, странични улички и протестът беше прекратен.
Толкоз. Сега съм уморен, но после отново ще се включа в дискусията. Благодаря на всички, които бяха там.