"В художественото пространство лирическият герой е ситуиран зад стъклото" - Георги (а след запой сигурно се ситуира под масата)
"Лирическият герой е навсякъде" - Йоан (да бе, чак по обувките ми)
"... природата като начин на мислене." - Йоан (WTF?)
"Миналото се свързва с нещо отминало" - Анита (вярно?
"И утре ще има утро!" - Щерионова (такъв тържествен ритъм, такъв патос... да се просълзиш от тези откровения...)
"Родовата памет се крие във вътрешността." - Радо (тоест, някъде из червата ми)
"Кат да настъпиш мравка!" - Зубро коментира първородния грях (тогава го смятах за задълбочено образно сравнение)
"Е как жените ще ходят да се бият, като ще вземат да ги изтрепат?" - Драго по повод неравенството в задълженията на мъжете и жените
"- След 20 000 години мъжете ще изчезнат като биологичен вид.
- Ей за тва тряа да започнем да ви колим отсега." - Кристина и Зубро дискутират бъдещето на човешката раса
"Глаголите се членуват с ът/а." - Анита (а съюзите?)
"Мълния се настани над баира." - Драго (ау! къш!)
"В образния си контекст, лампата ни подсказва, че все още е тъмно. - Щерионова
"Тряа да вървим само нагоре, в никакъв случай не напред!" - Люси (просто... думи нямам за това момиче...)
"Както си се разхождахме в градския транспорт..." - Драго (разхождаме се... с доберман, че пенсионерите не правят път...)
"Това е като баба ми да джъга C-S." - Хосе по повод на техническия напредък
"Да предположим, че клошар Пешо няма какво да яде..." - Васко прави експерименти с образните сравнения
"Тя си обяснява защо била такава, защото уж баба й била такава." - Георги (ааха. ще го приемем на доверие)
"Тя била собственост на някакъв такъв... е не на някъв такъв де, а един такъв с харем." - Георги (хм, става ти навик)
"Най-така повече..." - Георги (я пак?)
"Фронтално загиване" - Хосе (според военната енциклопедия фронталното загиване е далеч по-опасно от фланговото, и по-лесно за правене от загиването в гръб)
"Леонардо да Винчи не беше ли написал оная Мона Лиза?" - Атанас (не, нея я е написал Наполеон)
Математика
"Да си начертаем един симпатичен трапец." - Кънова
"Даден е ABCD - триъгълник."Кънова
"Заместването ще го заместя ей тука." - Кънова
"- Измислете какво можем да измислим тук.
...
- Ама, госпожо! Гледаме го от обратната страна!" - Кънова и Мира кривят вратове пред чертежа
"Окръжността е крива права." - Кристина
"18 + 7 напоследък е 27" - Кънова