Sasho hakera написа:Добре де ама въпроса е че то има такива модели на 10000000000000000000000 производителя и аз нямам идея кво тряя да гледам за да избера нещо добро,така че ако може да дадеш точен модел.С процесор АМД съм ако тва има някво значение дали ати или нвидиа

ASUS, Gigabyte, XFX, PowerColor, Saphire.
te4o99 написа:да знаете според мен Radeon HDxxxx е по-добре от която и да е GeForce
От "която и да е GeForce" - надали. Виж, от 9xxx поколението на NVIDIA - вече да. Пък и нали това е главата им конкуренция, както и GTX 2xx де. През последните 6-7 месеца се хапчат като топъл хляб до толкова, че ATI да си повишат пазарният дял спрямо NVIDIA на 40% с "намеци" да станат и 50%, за ги изравнята. За к'во си говорим. Но пък и самите NVIDIA се подпомогнаха сами да се "закопаят" миналата година, съответно и доста "доволни" клиенти имаха. Както и орязаха доста ( 4 или 6 бяха ) от subvendor-ите си края на август до колкото си спомням.
Повечето ще кажат - не, а тези, които не разбират - да. Е, аз ще кажа - хем да, хем не. Защо ?
1. Не, защото няма смисъл, тъй като като си я вземеш с референти честоти отново можеш да си я overclock-неш сам до тези честоти. Това става лесно с инструменти ( софтуер ) от рода на RivaTuner, както и дори да си променяш скоростта на Fan-а на видеокартата;
2. Да, защото с картата е с overclock-нати честоти и долу-горе няма да има смисъл да я overclock-ваш само, ако не знаеш/знаеш как, но най-важното е, че
ГАРАНЦИЯТА важи при тези честоти ( въпреки, че до колко важи... рекламации, бози, ходене по мъките, ... ).