Отдавна не съм писал тук. Я малко copy - past от други места.
Tasogare Otome x Amnesia 6-ти епизод. Не ми хареса толкова, а и имам чувството, че това е някакъв по-дълъг и объркан арк от мангата, който тук беше представен доста набързо.
Иначе характерната красива графика.
SKET Dance 57-ти и 58 епизод. Сериите бяха много сладки. Особено 57, където има малко развитие на отношенията между двама от главните герои. 58-ми е предимно гегове, идиотски ситуации и игри на думи. Прекрасната игра на сеютата осигурява половината от хумора.
Lupin the Third: Mine Fujiko to Iu Onna 6-ти и 7-ми епизод. 6-ти ми хареса, защото имаше един-два интересни twist-а и беше тотална гавра с определени драма жанрове. 7-ми не ми хареса. Ситуацията беше абсурдна, а изходът от нея в ръцете на deux ex machina-та Гоемон. Обикновено това има смисъл класическите Lupin III серии и филми, но тук просто беше глупаво и скучно.
Както и да е, получихме си редовната доза подла и двулична Фуджико, от която толкова имаме нужда

)).
Accel World 6-ти епизод. Смятах да дропвам серияла след тази серия...то пък взе че ми стана любопитно.
"Бодигардката" изглежда интересен персонаж (с цялата и мания за преследване и параноя).
Анимето не ми е от любимите, но ще се задължа още малко.
Aquarion Evol 20-ти епизод. Интересна серия. Главните герои научиха разни неща за Altair (които зрителят вече знаеше или подозираше). Апропо, Mix е сладка и като момче

)).
Hyouka 4-ти епизод. Приятна серия. Почти нищо не се случи в нея, а и загадката не беше нещо умопомрачително...и точно това е силата на slice of life заглавията. Уж героите се занимават с всекидневни неща и рутинни задачи, но зрителят се топи от кеф докато ги гледа. Не съм срещал сходни продукти извън японската анимация и комикси.
Сюжети с всекидневна тематика, да...но я няма тази магия сивото ежедневие да се представи, като приключение оцветено в ярки цветове (в случая Kyoto Animation са се постарали за цветовете;))) ).
Usagi Drop, Hidamari Sketch (и още маса неща на Studio Shaft), Sketchbook: Full Color's, Lucky ☆ Star и да кажем мангата Yotsuba (интересно защо още няма аниме по нея). Все заглавия които нямат абсолютно никакъв аналог на запад.
Seitokai Yakuindomo OVA 3. Това е 3-тия бонус епизод към серияла Seitokai Yakuindomo - ученическа комедия представлявака безкрайнd поредица от кратки гегове и игри на думи на сексуална тематика. Сюжет почти няма, само претекст да се кажат колкото се може повече мръсни думи във възможно най-невинни ситуации. Другата сила на Seitokai Yakuindomo е различната склонност и начините по които героите да се забъркат в (или дори да създадат) двусмислени ситуации.
Още едно slice of life без аналог.
Епизодът беше точно толкова як, колкото и предишните. Припомних си как ме кефи тази идиотия и най-вече поведението на Ranko от клуба по журналистика. Тя е най-креативна. Останалите просто са си тъпи или с мръсно подсъзнание.
Kuro Majo-san ga Tooru 5-ти и 6-ти епизод. Това детско сериялче ме кефи с хумора си и с комичното прилагане на черна магия във всекидневието.