AcTivE написа:Ерик, аз бях рано-рано с първата група.
Мен по облигационно Голева ме изпитва устно, но там се бях подготвял около две седмици, защото това ми беше първият устен изпит в НБУ. Сядам при нея, пада ми се мораторна лихва и договор за наем и аз с тези лесняци го взех like a boss
А доколкото разбрах вече е писмен изпита, така че си се изложил сериозно
В тая масовка за първата група не сме се видели, аз бях там колкото да чуя в колко да дойдем за 2-ра група, в която също не успяхме да влезем...
Евала че си минал с първите, че доколкото разбрах на 2-ра група им е набила бая тегави въпроси...
При Голева изпита беше писмен, но аз освен никаквото си време за подготовка имах и лошия късмет телефона ми, от който бях захванал мощно академично преписване да си стопи дъното на началото на втория въпрос от изпита и аз да увисна като сопол в залата с никакви знания и полузапълнен лист... за което асистентката уведоми, че се пише 2-ка. Толкова и имам. Но ще мачкам учебника за следващия изпит, че да не се излагам пак. Не е като по облигационно материята да е особено сложна.
Честно да ти кажа като ви гледам вие горните курсове как ви гърчат баш със МЧП и останалата групичка цербери, чак не ми се започва следващия семестър. За Стайков пък толкова съм слушал какъв долен педерунгел е, че не искам да го виждам повече. А съм го виждал само веднъж, когато се натресе на изпита ни по семейно, само за да сподели с колегите си колко са му се явили без студентски книжки и колко е скъсал, се едно е постижение.
Аз досега съм имал едва едно устно изпитване през живота си в университета, за две висши и половина, та тепърва ше овладявам специфичните техники. Дано мине безболезнено...
Иначе курсови аз за 3 години нито една не съм писал и предвал, че гледах да си оправя нещата във финансите, та скоро ше им дойде времето да ги позачистя. Та ще имам предвид приятелската услуга която предлагаш, която щедро бих реванширал в алкохолно измерение.
Морка, днес при Матеева ако бях имал нещастието да се добутам и да вляза във 2-ра група, а не в 3-та, почти сигурно щях да имам 2. Не бях и предполагал, че на изпит на който не можеш да ползваш закон може да се даде въпрос "сравнение на исковете по чл. 71 и чл. 74". Аз да не съм назубрил търговския закон наизуст, че да знам тия членове законови членове или хуйови членове са и къв точно чеп представляват, та и хуйове да сравнявам...
Предавайки си работата загледах, че купчината с "отказалите се" беше съразмерна с тая на опиталите се, голяма част от които се поздравиха с по една двойка, а онези с 3-ките вдигат банкети днес, че са го взели. Аз 5 изкарах само щото за облигации знаех толкова, че вкарах и неща от закон за публично предлагане на ценни книжа, което не се е и споменавало на лекции.
Въобще, абсолютно прав си за професорите и настроенията им. ИБДП-то на което алми има 3 (шот е тъп) ми беше най-трудния изпит досега в тая специалност, и изкарах 4 с некви 3 дена учене на ненужни неща, които сега и живота ми да зависи от тях не бих могъл да възпроизведа. Закво тоя изпит беше толко сложен, а по административно (Воденичаров), гражданско и вещно (Владо Петров), дето са къде по-важни всички дето дори и да не знаят какво точно учат изкараха 6... Щото така е решил Професора. На това ниво ни е и образованието в България.
Алми, интелект на годината, нещо изпитите още в 1ви курс не можеш да си вземеш нещо, куро да ми ядеш
![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК