Криптовалути

Нещата от живота
Публикувай отговор
The Arrow

Re: Криптовалути

Мнение от The Arrow »

Ебати краха тия дни, да му еба майката...
тежки нокаути
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

The Arrow написа:Ебати краха тия дни, да му еба майката...
А сега? :o
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
The Arrow

Мнение от The Arrow »

Ако Мъск беше в България, сега сигурно щеше да има протест пред офиса му и да крещят Илън Мъск Педераст Педараст! :lol:
тежки нокаути
-Stormrаge-
Обратна връзка:

Мнение от -Stormrаge- »

То причината за тоя roller coaster днес не беше Мъск а:

https://www.reuters.com/technology/chin ... 021-05-18/

И половината ми стоп лимити гръмнаха днеска :shock:
И съдейки по днешният market cap на TETHER-а не само при мен :lol:
Изображение
--Gort!Klaatu barada nikto!--
Аватар
Admiral General Hurf
Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo

Мнение от Admiral General Hurf »

Начи сега да се възползвам след спада, хубаво че не взех етериум на скъпо.
А китайците данеби да ги правят тея врътки, за да си оскъпят изкуствено тяхната?
Я тибя МУСТАК
Warbringer » 16:12 » написа:и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

Като видях че абсолютно всички валути бяха с 30% надолу, а 1 USDC струваше 88 цента, просто разбрах че нещата не са добре :D
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
The Arrow

Мнение от The Arrow »

Абе само аз ли не мога да се ориентирам как да си изтегля парите от Binance? :roll:
тежки нокаути
-Stormrаge-
Обратна връзка:

Мнение от -Stormrаge- »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uA13qZNVGfQ[/youtube]
Изображение
--Gort!Klaatu barada nikto!--
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

Ауч!

Значи май е the right time to buy the dip
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
В момента играе: на троянска чушка
Обратна връзка:

Мнение от The Grim Reaper »

buy high, sell low, this is the way

Я споделете опит с кешаутването от Binance верно, че не за първи път чувам че е хуйня, а тва е първото нещо което тествам като вкарам пари при брокер. :lol:
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
The Arrow

Мнение от The Arrow »

Значи, хванах му цаката най-после. 'фатката е да си преобразуваш криптото в BUSD, ако теглиш към доларова сметка, както в моя случай. И после си е по стандартната процедура.

Добре, че пак успях на някаква печалба да изляза. Не толкова колкото в началото на годината, ама пак не е зле.

И не се отказвам от криптото, просто ми трябват кинтите за един друг проект.
тежки нокаути
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

Сега е момента наистина :D
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
В момента играе: на троянска чушка
Обратна връзка:

Мнение от The Grim Reaper »

VALEN7INVS написа:Сега е момента
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-P0PfvNwr7w[/youtube]
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
The Arrow

Мнение от The Arrow »

The Grim Reaper написа:
:rockon: :rockon: :rockon:
тежки нокаути
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

The Grim Reaper написа:
Е тва съм аз, да :D
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
The Arrow

Мнение от The Arrow »

тежки нокаути
Аватар
Rico

Мнение от Rico »

Доста хора около мен почнаха да говорят за криптовалути, гледам има тема у форумо.

Окей, като хора които се занимавате с това, какъв съвет/инфо можете да дадете на човек, който никога не се е занимавал с подобно нещо.

I am talking about crypto 101 for retards / total beginners :lol: Какво да ползвам, чета и тн. ако искам да започна с това?

Един колега в работата обясняваше да се регистрирам в binance и да инвестирам в polkadot but that's the extent of information I managed to get from him към този момент.
Though they sink through the sea they shall rise again; Though lovers be lost love shall not; And death shall have no dominion.
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

Значи, регистрираш се в Binance и като за начало можеш да се абонираш за канала Coin Bureau в YouTube - човека е направил много качествени видеа, с които да те въведе в материята, да ти обясни как стоят нещата по доста фундаментални въпроси, и също как да правиш собственото си проучване за даден проект.

Запознай се със същността на Ethereum и мисля, че много неща в сферата на криптовалутите ще ти се изяснят и ще разбереш примерно защо други проекти, като Cardano, Solana и Polkadot са толкова нашумели. Накратко, тези проекти всъщност представляват своеобразната основа, върху която следващото поколение децентрализиран интернет ще бъде изграден. Интернет, който не се помещава в сървърите на Google, Amazon и Microsoft, ами всъщност се поддържа от всички които държим дял от своеобразния капитал, a се контролира и самовъзпроизвежда изцяло от изкуствен интелект, или така наречените smart contracts.

Търси проекти с истинска технологична перспектива - като в това число не влизат само екосистемите като Ethereum, Cardano, Solana, Polkadot, Binance Smart Chain, Dai, Cosmos, Tron, Algorand, Elrond, и т.н. Аз лично напоследък реших да отдам 10% от портфолиото си на Stellar (XLM), защото от надеждни източници наскоро научих че т. нар. дигитални евро и долар по всяка вероятност ще бъдат разработени от Федералния резерв и Европейската централна банка върху блокчейна на Stellar, като преговорите им текат от години. Въпреки, че технологията която Stellar предлагат е доста едноизмерна и се свежда само до осъществяването на високо-скоростни и евтини трансакции, самото позициониране на продукта се очертава да е изключително централно - все пак става въпрос за над 800 милиона души, които потенциално ще ползват дигиталните официални валути в САЩ и ЕС.

Друг аспект на посочените по-горе smart contracts са автономните децентрализирани пазари (т. нар. децентрализирани ексчейнджове или DEX), в които денонощно могат да се купуват и продават криптовалути от съответната екосистема без посредник, каквито са примерно Uniswap, Pancakeswap, Sushiswap, и тям подобни. Това също са страшно обещаващи проекти, защото все по-голяма част от търговията в съответната екосистема преминава през тези анонимни AI ексчейнджове, докато централизираните ексчейнджове като Binance и Coinbase остават по-скоро като точка, от която да влезеш с пари в брой или да обърнеш активите в пари и да си ги вземеш.

Това са само няколко аспекта, за които можеш да се оглеждаш в криптопазара. Оттам насетне всеки сам може да си избера върху какво би искал да се съсредоточи, аз лично държа 30% Ethereum (всъщност беше 40% преди дропа от вчера), 25% Solana - за мен лично е една от най-обещаващите алтернативи на Ethereum, под 20% Zcash като прототипа на privacy криптовалутата от основателите на Coinbase, която подозирам най-много ще допринесе като технология за бъдещето на поверителността в дигиталните разплащателни средства, около 15% Sushiswap, защото от всички DEX-ове това е единственият който работи на Ethereum, Polygon И Binance Smart Chain екосистемите едновременно, и съответно е позициониран най-добре да профитне от едновременния им растеж, и както казах около 10% за момента в Stellar, по обяснените по-горе причини.

ПП 21 май
След днешния вторичен трус реших да вляза направо с нова инвестиция 15% от портфолиото в BNB, златна възможност като за толкова голям актив :!:
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
Аватар
Admiral General Hurf
Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo

Мнение от Admiral General Hurf »

А на кои платформи ги цъкате тея работи? Сори ако го има вписано по задните страници.
eToro се рекламират много, което ме навява на мисълта, че са турска фирма дъглас и лъжат. Има ли нещо такова?
Я тибя МУСТАК
Warbringer » 16:12 » написа:и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

Тука има някакъв консенсус за Binance, и мисля и аз в нея да почна. Etoro са legit от няколко години, но аз не ги харесвам лично, защото в миналото се занимаваха с binary options (пълен скам) и още имат и форекс (гадост)
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Публикувай отговор