Препоръчайте телефон

Нещата от живота
Публикувай отговор
Der Meister
Обратна връзка:

Re: Препоръчайте телефон

Мнение от Der Meister »

Някой може ли да обясни как стоят нещата с тия мрежи 3G, 4G и т.н. Смисъл преебавка ли ще е ако си взема телефон, който не поддържа 4G? Тука в България ще се пуска ли скоро 4G? Някой да разясни, моля :D
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

В едно изречение - можеш да си вземеш спокойно телефон без LTE поддръжка, понеже засега 3G-то върши работа, а докато LTE мрежата стане масово достъпна, вече и без това ще ти се налага да си смениш телефона, защото е остарял.
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
-Stormrаge-
Обратна връзка:

Мнение от -Stormrаge- »

Абсолютно ... То 3g все още няма сносно покритие на всякъде в бг... а и 3G HSPA+ е с доста близки допустими скорости до тези на 4G LTE ...

Изображение
Изображение
--Gort!Klaatu barada nikto!--
Der Meister
Обратна връзка:

Мнение от Der Meister »

Ок, мерси пичове. Замислям се за някакви варианти за по-евтини LG-та, някои от които нямат 4G, затова питам, ама май ще си остана на G2-ката :)
Маце Борко

Мнение от Маце Борко »

Добър телефон е. Изобщо не се бях замислял за него, защото мислех, че цената му е доста по-висока :tuop:

- Алминатора

- кримсънчето
Аватар
Buttersa
В момента играе: не казвам

Мнение от Buttersa »

Ако не ти стигнат силите за G2 виж и по-предния флагман - Optimus G, също е корава машина
Rorschach написа:Never compromise. Not even in the face of Armageddon. That's always been the difference between us, Daniel.
Der Meister
Обратна връзка:

Мнение от Der Meister »

Абе аз пари имам, въпроса е колко ми се дават :D Иначе, да, Optimus G е доста добре като съотношение цена-характеристики на телефона. Изобщо, ако не броим разните китайски там Xiaomi-та и т.н., LG-тата ми се виждат най-добре в това отношение от известните марки. Самзунзите, примерно ми се виждат мега скъпи, за сходни характеристики.
Аватар
- Алминатора -

Мнение от - Алминатора - »

Пичове, до 2-3 месеца по всяка вероятност ще съм си сменил телефона, че сегашния тотално сдаде багажа откъм перформънс и за фейсбук не става вече. Общо взето изискванията са ми следните :

- да има висок клас хардуер, който да издържи поне 2 години;
- да има висок клас дисплей
- да има нещо различно от стоковия андроид като операционна система, щото на таблета имам такъв и ми писна (но в никакъв случай простотиите на самсунг);
- да му издържа батерията при включено нон-стоп 3g поне ден, ден и половина (т.е. поне 36-40 часа без зареждане) и ест ползване основно за фейсбук и вайбър, но доста активно;
- цената му в м-тел да е макс 32-35 кинта на месец с план м-тел трансфер М, щото ще го взимам на изплащане (т.е. цена в горния среден клас)

И така, спрях се на следните няколко телефона, като всеки от тях обаче има нещо, което ме кара да го отбягвам.

Nexus 5 - адски готин телефон, който общо взето перфектно покрива всичките ми изисквания, с изключение на стоковия андроид, който мога да преглътна, и батерията, която не мога. Някой, който има този телефон, моля да сподели дали той попада в изискването ми за батерия :D

Nokia Lumia 925 - готино телефонче, с добър дисплей, Windows предвещава стабилен пърформънс, но с едва двуядрен процесор, който едва ли ще изкара желания от мен срок.

HTC One - докато дойде време най-вероятно ще попада в горната граница на ценовото ми изискване, но това, което ме отблъсква, е наличието на вече остаряващ хардуер (по-бавен е от Нексус 5), но иначе всичко в този телефон ме кефи адски много.

HTC One M8 - най-добрият възможен телефон на пазара според мен, покрива напълно всичките ми изисквания, освен цената :( твърде скъп е, не мога да си го позволя

LG G2 - покрива всичко - издържлива батерия, ниска цена, як дисплей, мощен хардуер (единствено M8 го бие по този критерий), обаче адски много ме дразни дизайна на телефона, логото на LG, както и андроид версията на LG - отвратителни са и определено само тези работи тотално ме отказват да си го купя :D

Та, ако някой може да даде мнение (бтв ескериите и самсунзите отпадат, дразнят ме) и да ме посъветва ще е добре дошъл :D
САМО АЗ СЪМ ОТ КЪРДЖАЛИ ПУТКИ

Все аркадаши сме...!
Аватар
Buttersa
В момента играе: не казвам

Мнение от Buttersa »

Взимай G2 и слагай някъв лаунчър, кво му мислиш :lol:
Ама не си го набивай с ебаните Mtel, ако можеш виж дали можеш от друго място и да е 32GB версията
Rorschach написа:Never compromise. Not even in the face of Armageddon. That's always been the difference between us, Daniel.
-Stormrаge-
Обратна връзка:

Мнение от -Stormrаge- »

За сефте виждам някой да не иска стоков Андроид... Лаунчър както каза buttersа или пък сменяш рома и имаш това което искаш...
Даже ще ти препоръчам няколко лаунчъра:

https://play.google.com/store/apps/deta ... cher&hl=bg

https://play.google.com/store/apps/deta ... erex&hl=bg

https://play.google.com/store/apps/deta ... cher&hl=en

https://play.google.com/store/apps/deta ... een.themer

... С последното особено, макар да е в бета все още, стават уникални модификации ... https://www.youtube.com/watch?v=jKfnzawQFYU
Може да разгледаш някои от темите тук: http://mycolorscreen.com/

В този канал пък си събирам готини приложения на които попадам... също може да си намериш нещо интересно:
Изображение
Изображение
--Gort!Klaatu barada nikto!--
Маце Борко

Мнение от Маце Борко »

Е бате, като ти е писнал стоковия андорид, вземи си лумията и си свиркай. Тва с процесора, дето го каза, е пълна простотия. WP =/= Android в тва отношение.

- Алминатора

- кримсънчето
Аватар
Till.Lindemann

Мнение от Till.Lindemann »

HTC One Mini :wink:
и, щом самсунгите те дразнят - айфон
Аватар
- Алминатора -

One Mini има баща ми и като цяло не съм кой знае колко очарован, даже хич.

Най-вероятно ще бъде G2 в крайна сметка, очевидно е адски добър телефон, ще преглътна някои от нещата в дизайна, които ме дразнят :D

Stormrage, мерси за изчерпателния отговор :)

Все аркадаши сме...!
Аватар
Till.Lindemann

сега го видях телефончето - какво му има бе :?: дизайна си е доста ок според мен

иначе - ти не беше ли вземал някакво НТС преди година някъде? как го наеба за толкова време
Аватар
- Алминатора -

Admiral General Till написа:сега го видях телефончето - какво му има бе :?: дизайна си е доста ок според мен

иначе - ти не беше ли вземал някакво НТС преди година някъде? как го наеба за толкова време
ем с 600 мегахерца процесор и 512 рам вече за никъв кур не става

Все аркадаши сме...!
Аватар
Till.Lindemann

май омегата ще се окаже прав за премиум продуктите
Аватар
Kompoth

Мнение от Kompoth »

Джони Спагети - написа:
Admiral General Till написа:сега го видях телефончето - какво му има бе :?: дизайна си е доста ок според мен

ем с 600 мегахерца процесор и 512 рам вече за никъв кур не става
s 2.2ghz octacore i 8gb ram shte se chuvstvash mn po palnocenen nali
Аватар
- Алминатора -

mi ne ama pone nqma da mi zabiwa kogato se opitwam da si otworq telefonniw ukazatel, da mi otwarq feisbuk minuta i polowina i da sa mi neobhodimi 5 minuti da prowerq gradskiq koga idwa

Все аркадаши сме...!
Маце Борко

Мнение от Маце Борко »

е кво ве, баце

като си го зел ти е вършил работа, ма след тва е почнал да забива на указателя и трябва да чакаш минута и половина за фейсбука

същото ше стане с всеки не-stock адроид, който си вземеш, къвто и да е хардуера, обещавам ти

правете си оглушки за лумиите момчета, вие губите

ето за кво става дума просто

https://www.youtube.com/watch?v=3P9vDAY0U0A

- Алминатора

- кримсънчето
Der Meister
Обратна връзка:

Мнение от Der Meister »

Абе пичове, знаете ли някой онлайн магазин за телефони, в който издават фактури по ДДС? Че ся се обадих на няколко и казаха, че само опростени издават, които не ми вършат работа :D А пък в Елит Мобил, някъв пълен селяк, който говореше на мйеко ми вика, че ако ми издаде фактура щял да увеличи цената с 20% :lol: Което е абсолютно незаконно, разбира се. Съветвам никой да не си купува телефон от тия мошеници. Като цяло имам чувството, че тия онлайн магазинчета дето предлагат доста по-евтини телефони спрямо големите вериги всъщност въобще не са надеждни. А пък относно гаранцията, въобще не съм сигурен дали мога да очаквам сериозно отношение. Големите вериги пък имат безбожно високи цени. В Техномаркет LG G2 32GB е 939 лв. ебаси. Дори, като му гепя ДДС-то, пак ще ми излезе с над 100 лв. по-скъп от офертите на онлайн магазините. Да се чуди направо човек откъде да си купи телефона.
Публикувай отговор